בעיה אחת עם מזונות בריאים וטבעיים היא, שהם נוטים להתקלקל בקלות. מסיבה זו, לאכול באופן בריא נקשר עם נסיעות תכופות לסופר. בנוסף, זה גם יכול גם להוות אתגר כאשר מטיילים ואין גישה למקרר. יחד עם זאת, מזונות בריאים רבים יכולים להתאחסן לטווח ארוך מבלי לההרס, כל עוד ישנם תנאי טמפרטורה ולחות תקינים.
לפניכם 15 מזונות שאינם מתקלקלים בקלות:
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
1.אגוזים
עם כל כך הרבה אפשרויות בחירה, אגוזים הם מקור מצוין לחלבון, שומן וסיבים, המוצעים לנו במגוון רחב של סוגים. רוב סוגי האגוזים מחזיקים מעמד במשך כשנה ואפילו יותר אם הם נשמרים בהקפאה.
2.דגנים יבשים
דגנים יכולים להיות מאוחסנים בדרך כלל למשך שנים, כל עוד הם נשמרים יבשים וסגורים היטב. אם עליכם להימנע גלוטן, שיקלו לאכול אורז, כוסמת ושיבולת שועל ללא גלוטן.
3.שוקולד מריר
שוקולד מריר המאוחסן במקום קריר ויבש יכול להחזיק מעמד 4-6 החודשים לאחר התאריך האחרון שמצויין על התווית שלו. זהו מקור מצוין לסיבים, מגנזיום וחומרים מזינים רבים וחשובים אחרים.
4.פירות יבשים
פירות יבשים מלאים בחומרים מזינים שונים, כגון סיבים. יחד עם זאת, צריך לצרוך אותם בכמות מתונה בגלל תכולת הסוכר והקלוריות הגבוהה שבהם. תהליך ההתייבשות ימנע מהפירות להעלות עובש בקלות.
5.שעועית יבשה
שעועית היא אחת ממקורות החלבון הקלים לאחסון לטווח ארוך. יש לה רמת לחות נמוכה באופן טבעי והיא יכולה להשמר במשך שנים. בנוסף, שעועית היא בין המאכלים המזינים ביותר שניתן לאכול. היא מלאה בחלבון, סיבים ומינרלים חשובים שונים, כגון מגנזיום.
6.דבש
חוקרים מצאו דבש בקברים מצריים עתיקים, לאחר אלפי שנים הדבש עדיין היה ראוי למאכל.
דבש הוא חומר אנטיביוטי טבעי בגלל תכולת הסוכר הגבוהה שלו ובאופן מפתיע, תכולה לחות נמוכה. למי מבינכם שרוצה להשתמש בממתיק, הדבש הוא “פחות רע” באופן משמעותי מאשר סוכר מזוקק. יחד עם זאת, צריך לצרוך ממנו בצורה מתונה.
7.גבינות קשות עטופות בשעווה
כאשר גבינה קשה נאטמת בתוך ציפוי שעווה חיצוני, היא יכולה להחזיק מעמד עד 25 שנים לפני שתתחיל להתקלקל.
8.גהי (גי)
גהי (גי) היא חמאה מזוקקת, אשר מוצקים דלי-שומן הוסרו ממנה. מכיוון שהיא מורכבת בעיקר משומנים רוויים, היא יכולה להחזיק מעמד זמן רב מאוד בטמפרטורת חדר אם היא אטומה היטב.
9.שמן קוקוס
בדומה לגהי, שמן הקוקוס מכיל תכולת שומן רווי גבוה ויכול להחזיק מעמד שנים על המדף בטמפרטורת חדר. בנוסף, שימושי להחזיק שמן קוקוס בהישג יד עבור מגוון רחב של סיבות בריאותיות.
10.שמן זית כתית
בדיוק כמו שמן הקוקוס, ניתן להחזיק גם שמן זית במשך שנה ואף יותר במידה והוא נשמר במקום קריר וחשוך. בנוסף יש לו יתרונות בריאותיים מרשימים רבים.
11.גרעינים וזרעים
סוגים רבים ושונים של גרעינים וזרעים מספקים מעט חלבון, מעט שומן והרבה סיבים. נסו זרעי פשתן, זרעי צ’יה, גרעיני חמניות וגרעיני דלעת על מנת לגוון.
12.חומץ
בגלל שחומץ הוא חומצה קלה, כל עוד הוא נשאר אטום, תיאורטית, הוא יכולה להחזיק מעמד לתמיד. חומץ תפוחים גם כן נשמר ללא הגבלת זמן, כל עוד הוא מוחזק במקום קריר ויבש.
13.יין אדום
ברוב המקרים, יינות הם טעימים יותר לאחר תהליך התיישנות של מספר שנים. במקרה של יין אדום, זה יכול להוות גם כמה יתרונות בריאותיים מרשימים כאשר צורכים ממנו במתינות. חיי המדף עשויים להיות שונים, תלוי איך היין מיוצר. רוב היינות המסחריים בבקבוקים נמצאים על המדף משך 1-3 שנים, אבל יין משובח לעתים קרובות יכול להחזיק מעמד שנים רבות.
14.אורז
מחקרים מצאו כי אורז לבן יכול לשמור על רכיביו התזונתיים וטעמו במשך 30 שנים כאשר מאחסנים אותו במיכלים ללא חמצן בטמפרטורה מתחת ל-4 מעלות. לעומת זאת, אורז חום, יכול להחזיק רק 6 חודשים.
15.עשבי תיבול ותבלינים יבשים
בדיוק כמו צמחים אחרים אשר תכולת הלחות בהם הוסרה, עשבי תיבול ותבלינים מיובשים הם מזונות פנטסטיים לשימוש או אחסון במשך תקופות ארוכות. כל עוד הם נשמרים יבשים, לעתים קרובות הם יכולים להחזיק מעמד במשך שנים.
עצה לבית שכדאי לאמץ
המזונות הטובים ביותר לאיחסון לתקופות זמן ארוכות הם אלה בעלי לחות מעטה או בכלל לא, ואשר אינם רגישים לטמפרטורה. מזונות בעלי תכולת לחות גבוהה ניתן לאחסן לטווח ארוך במקרים רבים, אך דורשים נהלים מיוחדים על מנת לשמור עליהם מפני קלקול.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל