6 יתרונות בריאותיים לזרעי פשתן

6 יתרונות בריאותיים לזרעי פשתן

זרעי הפשתן נחשבים לאחד מהזרעים הבריאים ביותר. זרעי הפשתן יכולים לסייע לנו בהפחתת הסיכון למחלות לב, סרטן, שבץ וסוכרת. כמו כן, זרעי הפשתן עשירים בחלבון וסיבים תזונתיים.

אגוגו- מגזין בריאות | Agogo | פורסם 8/2/15

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

5 יתרונות בריאותיים לזרעי פשתן
5 יתרונות בריאותיים לזרעי פשתן

1.זרעי הפשתן מסייעים בהפחתת לחץ הדם

על פי מחקרים נראה כי זרעי הפשתן מסייעים בהפחתת לחץ הדם, שמן זרעי פשתן עשוי לסייע גם כן. לכן, שקלו להוסיף זרעי פשתן לתזונה שלכם במידה ואתם סובלים מלחץ דם גבוה.

2.זרעי פשתן נלחמים בסרטן העור

נכון, אין דבר יפה יותר משיזוף יפה של העור, אבל לצערנו אנו מסתכנים בסרטן העור. לכן, השתמשו בקרם הגנה, וכמו כן הוסיפו זרעי פשתן לתזונה שלכם. במחקר אשר נעשה על עכברים נמצא כי צריכה של תוספים של זרעי פשתן הפחיתה גידולים סרטניים ב- 63%.

3.לירידה במשקל

זרעי פשתן טחונים יכולים לסייע ולתמוך בירידה ושמירה על המשקל. הם מספקים לנו סיבים, המסייעים לשובע ממושך יותר ויתרונות הרזייה נוספים. בנוסף, הם מקור טוב לחומצות שומן אומגה 3 וליגנאן המקדמים את המאמצים שלנו לירידה במשקל. עם רק 37 קלוריות בכף אחת.

4.זרעי פשתן טובים נגד דיכאון

מחקר יפני אשר חקר מספר מטופלים אשר סובלים מדיכאון בשלב מתקדם, גילה כי רכיבים מסוימים במזונות מסוימים כמו דגים, אגוזים וזרעי פשתן סייעו למטופלים בקבלת חומצות אשר עוזרות נגד דיכאון ושיפרו את מצבם. ניתן לקרוא כאן על 5 דרכים טבעיות לטיפול בדיכאון ושיפור המצב רוח.

5.זרעי פשתן לבריאות הכבד

מחקרים מצאו כי צריכה של זרעי פשתן מפחיתה את הסיכון ללקות במחלות כבד. כמו כן, שינוי הרגלי החיים, כמו צמצום שתיית אלכוהול, מסייעת גם כן לבריאות הכבד שלנו.

6.זרעי פשתן מסייעים בהפחתת כולסטרול

כולסטרול גבוה עלול לגרום להסתיידות העורקים ובסופו של דבר לגרום להתקפי לב או שבץ. מחקרים מצאו כי זרעי פשתן יכולים לסייע לנו בהפחתת הכולסטרול. כמובן הם לא תחליף למרשם של רופא, אך הם בהחלט יכולים לסייע לנו גם במקרה הזה.

כמה זרעי פשתן מומלץ לצרוך ביום?

1-2 כפות של זרעי פשתן ליום היא הכמות המומלצת. בכל כף של זרעי פשתן יש 37 קלוריות.

איך אוכלים זרעי פשתן?

יש לאכול את זרעי הפשתן טחונים, לכן, קנו את זרעי הפשתן טחונים או טחנו אותם לבד בבית. כי כשאוכלים זרעי פשתן בצורתם השלמה רוב הרכיבים לא נספגים היטב בגופנו. מומלץ להשתמש במטחנת קפה.

מודעה

ניתן להוסיף זרעי פשתן לדגנים בבוקר, לשייקים שונים, ללחמים, עוגיות, לסלט וכמעט לכל דבר אחר שעולה על דעתכם.

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.