8 מזונות שומניים המסייעים לנו בירידה במשקל

8 מזונות שומניים המסייעים לנו בירידה במשקל

Avatar of אגוגו
אגוגו

מומחים נהגו לחשוב תמיד כי שומן הפך אנשים לשמנים וחולים פיזית, אבל לא עוד. הסוג היחיד של שומן שנחשב לרע באופן מוחלט, הם שומני הטראנס. ואילו סוגים אחרים של שומן יכולים להועיל לבריאות הכללית – ובשמירה על המשקל.

כמובן שאי אפשר רק להוסיף שומנים בריאים לתזונה גרועה ולצפות לרדת במשקל. אך צריכת מגוון רחב של מאכלים מזינים, כולל שומנים, עוזרת ליצור שובע ויכולה לעזור למנוע אכילת יתר. וזה יכול לגרום לירידה אמיתית במשקל.

הצטרפו לאגוגופון!

ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!

אם תרצו לשמור על המשקל ולחיות חיים בריאים, אתם יכולים להתגבר על הפחד שלכם מפני השומן ולאכול ממזונות עשירים בשומן האלה:

1.אגוזים

למרות שאגוזים הם עתירי קלוריות- גודל מנה הוא 18 אגוזים קטנים והיא מכילה כ -170 קלוריות – מחקרים מראים כי בקרב אנשים שאוכלים יותר אגוזים יש BMI נמוך יותר מאשר אצל אנשים שלא אוכלים מהם. בעוד אין בכך די בכדי להוכיח שאגוזים מסייעים להרזיה, מדענים מאמינים שאכילת אגוזים עשויה להגדיל את מספר הקלוריות שאתם שורפים במנוחה ולשמור על שובע למשך זמן כה ארוך, עד כי בסופו של דבר אוכלים כמות קטנה יותר של קלוריות בסך הכל.

תיאוריה אחרת: הגוף לא יכול לעכל כמה מקלוריות השומן אשר נמצאות באגוזים מסוימים כמו שקדים. וכאשר קלוריות אוכל יוצאות מן הגוף שלמות, הן לא מוכללות בספירת הקלוריות על פי המשוואה הרגילה של הכנסה-לעומת הוצאה- קלורית , אשר לעיתים קרובות “אשמה” בעלייה וירידת משקל.

2.שמן קוקוס

מחקר ראשוני מראה שצריכה פשוטה של שמן קוקוס יכולה להגביר את חילוף החומרים ולשרוף עד 120 קלוריות נוספות ליום. אם המטרה היא להפחית את צריכת הקלוריות הכללית, עדיף לבשל עם שמן קוקוס מאשר להוריד שומנים לחלוטין.

3.אבוקדו

אבוקדו משמש כתחליף לחמאה קונבנציונלית (אשר כבר לא נחשבת לגרועה, אבל עדיין מכילה בתוכה לא מעט קלוריות). אבוקדו מספק תערובת משתלמת של שומנים בריאים, סיבים וויטמינים אשר דיאטנים מטיפים עליהם באובססיביות, ובצדק. מחקר מראה כי גם אנשים בעלי עודף משקל שאוכלים חצי אבוקדו בארוחת הצהריים מרגישים יותר שובע עד חמש שעות מאוחר יותר.

4.סלמון

מלא בשומני אומגה 3 (שהם סוג השומן הטוב ביותר שניתן לאכול), הדג הזה כל כך טעים בשל תכולת השומן שבו. מולקולות שומן עוברות מהצלחת אל החיך, מה שהופך כל נגיסה למשביעה הרבה יותר. וכמובן, סלמון הוא גם מקור מוצק של חלבון, אשר מסייע לדג להרוויח ציון מצטיין באנרגיה בת קיימא.

5.חמאה מזוקקת

חמאה מזוקקת רק נשמעת “מפונפנת” אבל תוכלו למצוא אותה באינטרנט ובחנויות טבעי רבות בשם “גהי”. חמאה מזוקקת מכילה יותר שומן אומגה 3 מאשר חמאה רגילה, דבר טוב בהתחשב בכך שאומגה -3 נחשבת כמזרזת הרזיה בשילוב עם דיאטה מופחתת קלוריות, על פי מחקר מבטיח, בנוגע לתוספי אומגה 3. כל ביס קטן נחשב!

6. בשר אורגני

רוב המומחים מסכימים כי ניתן לרדת במשקל בעזרת דיאטה דלת קלוריות, לא משנה אם אתם אוכלים מזונות דיאטטיים (היי, כרוב) או מתפנקים באוכל שאתם משתוקקים אליו, כמו המבורגרים. המבורגרים מבשר אורגני מכילים פחות שומן ופחות קלוריות מאשר בבשר רגיל של פרות אשר גודלו בתנאים הקונבנציונליים, ומכיל יותר מהחומר הטוב: שומן אומגה 3.

7.חלמונים

בניגוד לאמונה הרווחת, לא נראה שביצים מעלות את הכולסטרול הרע או גורמות למחלות לב, כך עולה ממחקר חדש בו השוו את ההשפעות של דיאטה עם הרבה או מעט ביצים. ביצים – חלמונים והכל! – למעשה תורמות לתחושת השובע, מה שאמור (לפחות בתיאוריה) להפחית אכילת יתר.

8.גבינות קשות ושמנות

למרות העובדה כי גבינה מושמצת לעתים קרובות על היותה עשירה בשומן וקלוריות, המדע מצביע על כך שמזונות שומניים מבוססי חלב, אינם ראויים למוניטין הגרוע שיצא להם. כמה מחקרים אף מראים כי אנשים שקיצצו קלוריות תוך הגדלת הצריכה של חלב עם שומן, ירדו במשקל מהר יותר מאשר אנשים שרק קיצצו בקלוריות.

שוב ושוב, סקירות מדעיות בקנה מידה רחב של ספרות קיימת, מראות כי אנשים הכוללים מוצרי חלב עתירי שומן בדיאטה שלהם נוטים פחות לסבול מעודף משקל והשמנה. מחקר אפילו מצא כי בקרב אנשים שאוכלים למעלה מחמש מנות בשבוע, יש פחות שומן בגוף, BMI נמוך ולחץ דם נמוך יותר, מאשר בקרב אנשים שמתרחקים מחלב לגמרי. בעוד יש צורך במחקר נוסף כדי להבין את הסיבה המדוייקת, כמה תאוריות מראות כי החלבון שמכיל החלב מגביר שובע והסידן שבו נקשר לחומצות שומן ומפחית את ספיגת השומן.

יש גם סיבה להאמין שחומצת שומן מסוימת שנמצאת בגבינות מיושנות ומופקת על ידי חיידקי מעיים כאשר אתם אוכלים חלב עתיר שומן, עשויה לזרז את חילוף החומרים ולסייע בהרזיה.

הצטרפו לדיוור של אגוגו

ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל