7 סימנים שחיידקי המעי שלכם יצאו מאיזון

7 סימנים שחיידקי המעי שלכם יצאו מאיזון

החיידקים במעיים שלנו יכולים להיות מבעלי בריתנו החזקים בשמירה על הבריאות, או שהם יכולים להיות האויבים הגרועים ביותר. כך תוכלו לדעת אם חיידקי המעי שלכם יצאו מאיזון בריא.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.
מודעה

רוב האנשים לא מבינים את זה, אבל מה שהם אוכלים ואיך שהם חיים משנה את ההרכב של חיידקי המעי. מחקרים חדשים ומרעישים, יוצאים כמעט כל יום על מנת לחקור את הקשר בין חיידקי מעיים לבין כמעט כל היבט אחר של בריאות האדם. המסקנה ברורה: אם אתם יכולים לשנות את הבטן שלכם, אתם יכולים לשנות את חייכם.

אבל איך יודעים מתי משהו לא בסדר עם חיידקי המעיים מלכתחילה? ויותר מכך, מה ניתן לעשות בקשר לזה? לחיידקי המעיים, אשר מונים מעל ל-100 טריליון תאים, יש יותר השפעה על הבריאות שלנו ממה שמומחים רפואיים הבינו בעבר. אבל לא כל החיידקים במעיים נוצרו שווים.

בין היתר,  מעבר לשאר הדברים שהם עושים, חיידקי מעיים "טובים" משפרים את העיכול, מחזקים את המערכת החיסונית, ומייצרים את הויטמינים שהגוף זקוק להם. מצד שני, חיידקי מעיים "רעים" יכולים לגרום לבעיות עיכול, בעיות נפשיות, בעיות עור, וכל מיני בעיות אחרות אשר תוכלו ללמוד עליהם מיד.

משמעות הבטן הבריאה, היא לא להיפטר מחיידקי המעיים או החיידקים בגוף לגמרי, אלא איזון בין החיידקים – הגבלת ה"רעים" ועידוד ה"טובים" לצמוח. אז בואו נתחיל מההתחלה: כיצד להבין אם חיידקי המעיים יצאו  מאיזון?

האם חיידקי המעיים שלכם אינם מאוזנים? 7 דברים שעליכם לחפש

איך ניתן לדעת אם חיידקי המעיים יצאו מכלל שליטה? האמת שזה לא כזה פשוט לבדוק את זה.

בעיות אחרות בגוף שלנו, כמו לדוגמה; עלייה בחום הגוף, אנו יכולים לבדוק בקלות. אבל במקרה זה אי אפשר למדוד את הטמפרטורה של חיידקי המעיים עם מדחום שקניתם בבית מרקחת. אבל יש סימני אזהרה נפוצים שמשהו לא בסדר. שימו לב אליהם וכך תשיגו את הדרך הטובה ביותר להיות בריאים.

הנה ממה להיזהר:

1.בעיות עיכול

כאשר אנו חושבים על ההשלכות האפשריות של חיידקי מעיים לא בריאים, בעיות עיכול הם כנראה הדבר הראשון שעולה לנו בראש.

רופאים רבים ירשמו תרופות כמו פרבאסיד או נוגדי חומצה גנריים כדי לעזור לאנשים המתמודדים עם בעיות אלה, אך תרופות אלה רק מטפלות בסימפטומים שעל פני השטח. הן לא מגיעות לשורש הבעיה, שהוא חיידקי מעיים לא-בריאים. אם אתם מתמודדים עם אחד מן הסימנים הבאים, ייתכן שהבטן שלכם לא בריאה:

2.בעיות נפשיות

הידעתם שהבריאות של הבטן, יכולה להשפיע על הבריאות של המוח? זה נכון. מדענים כבר גילו כי חיידקי מעיים מייצרים נוירוטרנסמיטורים. עכשיו, הם ממקדים מגמה נוספת: אנשים עם הפרעות נפשיות מסוימות גם נוטים להיות בעלי הפרעות בחיידקי המעיים.

אם אתם סובלים מאחת מבעיות נפשיות אלה, ייתכן וחיידקי המעיים שלכם הם האשמים בכך:

  • דיכאון וחרדה
  • ערפול מוחי
  • אוטיזם
  • הפרעה טורדנית-כפייתית (OCD)

3.חסרים בויטמנים ומינרלים

מודעה

מעי בריא גם ממלא תפקיד חשוב כשמדובר בלעזור לגוף לייצר ולסנתז ויטמינים ומינרלים. כאשר חיידקי המעיים יוצאים מאיזון, לגוף קשה יותר לקבל כמות מספקת של הוויטמינים והמינרלים החיוניים הבאים:

אם חסר לכם ממשהו מהאמור לעיל (ניתן לבירור על ידי בדיקה פשוטה שהרופא ירשום), ייתכן והבטן שלכם אינה בריאה.

4.אנטיביוטיקה

בשימוש נכון, אנטיביוטיקה היא בין החידושים הגדולים של הרפואה המודרנית, אך השימוש בהן בצורה לא נכונה יכול ליצור בעיות במעיים. תעשיית המזון משתמשת בהן בלי הבחנה על חיות בחוות המפעל.

יש רופאים שאפילו משתמשים בהן על זיהומים נגיפיים (דבר חסר תועלת לכשעצמו). אנטיביוטיקה מחסלת חיידקים רעים, אבל גם מחסלת חיידקים טובים רבים במעיים אשר חיוניים לבריאות. מחקרים נוספים אף הראו שחיידקים טובים שאנטיביוטיקה חיסלה, אינם מחדשים את עצמם אלא אם כן מתערבים.

5.מתח כרוני ולא מנוהל

מתח יכול להתיש, לגרום חרדה, להעלות את לחץ הדם… וזה גם יכול להמיט הרס על הבטן!

מתח הוא בלתי נמנע, לא משנה כמה קשה אנחנו מנסים להימנע מכך. זו לא בעיה – עד אשר נותנים לה להמשך זמן רב מבלי לנהל אותו. לחץ לא מנוהל מעלה את רמות הקורטיזול, דבר אשר יכול למנוע מהבטן לעבוד בצורה תקינה.

מודעה

אם סבלתם מלחץ בחודשים האחרונים (או שנים, או עשרות שנים) אך לא פעלתם כדי לנהל את הלחץ, אתם בסבירות גבוהה יותר לסבול מבטן לא בריאה.

6.מצב העור

לאורך השנים היה הרבה בלבול לגבי מחלות עור. חלק גדול ממנו, מגיע מן הרעיון הנפוץ (אך מוטעה) כי הסימפטומים של בעיה חייבים להופיע באותו המקום כמו הבעיה עצמה.

במקרים רבים של מחלות עור, הבעיה היא לא עם העור עצמו. אלא היא טמונה בבטן לא בריאה. אם יש לכם בעיות עור אלה, זה יכול להיות בגלל חיידקי מעיים לא מאוזנים:

7.מחלות אוטואימוניות

מחלות אוטואימוניות יכולות להיות קשות לשליטה, מכיוון שהגוף ממש תוקף את עצמו. זה יכול להיות אפילו יותר קשה לזהות את מקור הבעיה ולטפל בו. אבל מחקרים נוספים מתפרסמים ומקשרים מחלות אוטואימוניות לבטן לא בריאה.

אם אתם מתמודדים עם משהו מהרשימה הבאה, אתם יכולים  לסייע לסימפטומים להיעלם על ידי טיפול בבטן:

  • השימוטו
  • דלקת מפרקים שגרונית
  • מחלות מעי דלקתיות

איך מאזנים את חיידקי המעיים?

כנסו לכתבה מורחבת בנושא: איך לאזן את חיידקי המעיים ב-4 צעדים פשוטים