11 מזונות שתורמים לשיפור הראייה

11 מזונות שתורמים לשיפור הראייה

Avatar of אגוגו
אגוגו

האם אתם צורכים מאכלים שמיטיבים עם הראייה שלכם? האם אתם מקפידים לשלב מאכלים שקשורים לבריאות העין שלכם? כולם יודעים שאכילת גזר זה דבר מצוין למען הראייה שלנו, אך מה עוד מעבר?

ישנם מזונות רבים עם ערכים תזונתיים מגוונים שיכולים להשפיע לטובה על הראייה. למדו אילו מאכלים משפרים את בריאות העין שלכם ואיך להתגונן מפני מחלות הפוגמות בראיה.

הצטרפו לאגוגופון!

ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!

דגים

צרכו באופן קבוע דגי מים קרים כמו סלמון, טונה, סרדינים ומקרל. כולם עשירים בחומצות שומן אומגה 3, שמסייע בהגנה על ומפני עיניים יבשות, ניוון מקולרי ואפילו קטרקט.

אם אתם לא צורכים פירות ים כלל, ניתן לצרוך שמן דגים בקפסולות או תוספים שונים. לצמחונים וטבעוניים יש תחליפים צמחיים שכוללים שמן דומדמניות ושמן זרעי פשתן.

עלים ירוקים כהים

תרד, קייל וירוקים אחרים כמו עלי חרדל עשירים במיוחד בזאקסנטין ולוטאין, פיגמנטים מהצומח שיכולים לסייע לתאים לחסום את הפיתוח של כשל בראייה או ניוון מקולרי וקטרקט. בנוסף – ברוקולי, אפונה ואבוקדו הם כולם ירקות עם מקור מעולה לנוגדי חמצון.

ביצים

צרכו ביצים באופן מתון –  יש בהם ויטמינים וערכים תזונתיים רבים, כולל לוטאין וגם ויטמין A שמסייעים בהגנה נגד עיוורון ועיניים יבשות ובנוסף, מקדמים את בריאות העין ופעולות העין.

דגנים מלאים

תפריט הכולל מאכלים עם אינדקס גליקמי נמוך יכול לעזור בהפחתת הסיכון של פגיעה בעין הנגרמת מגיל ומהידרדרות עקב זיקנה. אפשר להחליף פחמימות ריקות בפחמימות מורכבות כמו קינואה, אורז מלא, דגנים מלאים, לחמים מלאים ופסטה מחיטה מלאה. ויטמינים ומינרלים כמו ויטמין E, אבץ וניאצין הנמצאים בדגנים מלאים גם עוזרים במקביל לקדם את בריאות העין.

פירות הדר ופירות יער

תפוזים, אשכוליות, לימונים ופירות יער הם פירות עשירים וגבוהים בויטמין C, פירות שגם עוזרים להפחית סיכוי של קטרקט וניוון מקולרי של העין.

אגוזים

פיסטוקים, אגוזי מלך, שקדים – כל אלה יתאימו למשימה – הם כולם עשירים בחומצות שומניות של אומגה 3 וגם ויטמין E.  כלומר, שניהם מקדמים את בריאות העין ותורמים לבריאות העין!

פירות צבעוניים

מזונות כמו גזרים, עגבניות, פלפלים, תותים, דלעת, תירס ומלון הם מקורות מעולים של ויטמינים A ו-C. לכולם יש קרטונאידים, שהם פיגמנטים הנמצאים בפירות ומעניקים להם את הצבע האדום והצהוב שלהם, כולם בעלי תכונות המסייעות להפחית את הסיכון של מחלות עין שונות.

קטניות

שעועית אדומה, לוביה ועדשים הם מקורות מעולים של אבץ ופלבונואיד וכולם יכולים לעזור להגן על העיניים ועל הרטינה ובמקביל להפחית את הסיכון לפיתוח קטרקט וניוון מקולרי.

שמן דגים, שמן זרעי פשתן ושמן דומדמניות שחור

אלו הם סופר-תחליפים הכוללים חומצות אומגה-3 שומניות ולהם יש מגוון יתרונות בריאותיים כולל סיוע במניעה או שליטה בסינדרום של עיניים יבשות. כל התחליפים הללו כוללים הפחתת הסיכון של ניוון מקולרי וקטרקט.

גרעיני חמניה

תעזרו לעיניים שלכם להיות בריאות וחפות ממחלות על ידי צריכת זרעי חמניה, שניהם מקורות מעולים לויטמין E ולאבץ!

בשר

בצורה מתונה, צריכת בשר דל שומן כחלק מהתזונה שלך היא טובה לבריאות העין. בבשר יש אבץ, שמסייע לגוף לספוג ויטמין A וגם מסייע בהפחתת הסיכון של ניוון מקולרי כתוצאה מגיל.

הצטרפו לדיוור של אגוגו

ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל

נסו את משחק הצירופים!

צרו ארבע קבוצות עם מכנה משותף

טעויות נותרו: 4