הבמיה מלאה ברכיבים תזונתיים ובעלת יתרונות רבים לבריאות שלנו, מסיוע במקרים של סוכרת ועד לטיפול בעצירות והריון בריא. קראו על הערכים התזונתיים והיתרונות הבריאותיים של הבמיה.
כשמדובר בבמיה, יש שתי אמיתות: מספר 1, הטעם שלה הוא טעם נרכש, או שאוהבים או שלא אוהבים. מכיוון שלבמיה יש מרקם רירי וזהו מרקם שרוב האנשים לא כל כך אוהבים לאכול.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
האמת השנייה היא שהיתרונות הבריאותיים שיש בצריכה קבועה של במיה ירוקה, מפצים על הטעם ששנוי במחלוקת.
הרגלי אכילה טובים חיוניים בשביל לחיות חיים בריאים, במיה צריכה להיות מרכיב עיקרי בתזונה שלכם ולהלן הסיבות למה.
ערכים תזונתיים
מבחינת ערכים תזונתיים, לבמיה יש לא מעט. במיה מכילה ויטמינים ומינרלים רבים כגון:
- ויטמין A
- ויטמין B1, B2, B3, B6, B9 וB12
- ויטמין C
- ויטמין D
- ויטמין E
- ויטמין K
- מגנזיום
- סידן
- אשלגן
- ברזל
- אבץ
- מנגן
- סיבים תזונתיים
מתוך המספר העצום של ויטמינים ומינרלים, במיה היא מקור טוב במיוחד של ויטמין C, ויטמין K, חומצה פולית (ויטמין B9), תיאמין (ויטמין B1), מגנזיום וסיבים תזונתיים.
כוס אחת של במיה יכולה לספק כ-30% מהצריכה היומית המומלצת של ויטמין C, כ-44% מהצריכה היומית המומלצת של ויטמין K ו-43% מהצריכה היומית המומלצת של מנגן.
אנשים רבים נאבקים כדי לעמוד במכסה היומית המומלצת של סיבים, ובמיה היא מקור משלים נהדר של סיבים תזונתיים (במיה היא מקור מצוין של סיבים ריריים), יש במנה 3.2 גרם של סיבים.
בבמיה יש מעט מאוד קלוריות, במנה אחת של במיה יש רק 33 קלוריות. בנוסף לבמיה מעט פחמימות ונתרן, ואין בה כולסטרול או שומן רווי וזה תמיד יתרון שאין את הערכים הללו במזון שאנו צורכים.
עם זאת, מאוד חשוב איך מכינים את הבמיה, דרכים מסוימות יכולות להפחית באופן משמעותי, או כמעט לבטל את היתרונות התזונתיים שיש בבמיה.
אם מטגנים אותה בשמן עמוק ומוסיפים אותה לצד סטייק ענק מלא בשומן, כבר עדיף לא לאכול אותה. .
היתרונות הבריאותיים של אכילת במיה
מלבד היותה מכילה ויטמינים ומינרלים רבים, במיה זוכה לתואר- “סופרפוד”, על ידי מתן יתרונות בריאותיים חזקים מאוד עבור אלה שצורכים אותה. חלק מהיתרונות הבריאותיים האלה כוללים:
1.נלחמת ומסייעת לטיפול בסוכרת
בשל הפוטנציאל היעיל במאבק בסוכרת, במיה משכה את תשומת הלב בקרב הרבה אנשים סוכרתיים.
מחקרים רבים במהלך השנים, הראו כי במיה יכולה להיות כלי רב עוצמה עבור אלה הסובלים מסוכרת או בסיכון של התפתחות המחלה.
באמצעות מחקרים בבעלי חיים, במיה הוכיחה כי היא מפחיתה את רמות הגלוקוז בדם באופן משמעותי.
כמה מהטענות שתראו באינטרנט מוגזמות מאוד, לא, במיה לא יכולה פשוט לרפא סוכרת. עם זאת, הראיות הרשמיות הן שכמעט בלתי אפשרי להתעלם מהן, אנשים רבים שצורכים במיה מדי יום דיווחו על ירידה ברמות הסוכר בדם שלהם.
סוכרת הופכת לאחד הרוצחים הקטלניים ביותר של האמריקאים, זהו הגורם השלישי בגודלו למוות בארצות הברית בשנה שעברה, עלייה גדולה מהמקום השביעי בשנת 2016.
בישראל המצב דומה, סוכרת היא גורם המוות הרביעי ומספר החולים המאובחנים עומד על כ-400 אלף.
בנוסף, זהו הגורם השביעי הגבוה ביותר למוות בעולם, כששיעורי הסוכרת מטפסים בקצב מפחיד בשני העשורים האחרונים.
במיה אינה תרופת פלא לסוכרת, אבל מספיק ראיות הוכיחו כי שילוב של סופר-פוד זה לתוך התזונה, יעשה רק טוב לגוף. עוד על הנושא בהמשך.
2.נלחמת בעייפות ודיכאון
זרעי במיה מכילים נוגדי חמצון הידועים בשם פלבנואידים, אשר יכולים לשמש כנוגדי דיכאון טבעיים.
מחקרים הראו, כי הזרעים של במיה מכילים רמות גבוהות משמעותית של פלבנואידים אשר מסייעים להוריד את רמות הדם הלקטי ולשפר אחסון הגליקוגן בתוך הכבד.
גליקוגן משמש כמקור דלק לגוף, ולכן כאשר אחסון הגליקוגן משתפר, פחות נוטים להתעייף וכאשר מתעייפים, זה יקרה בקצב איטי יותר.
רמות הקוורצטין (פלבנואיד טבעי) שנמצאות בתמציות של במיה בערך שוות לאלה המצויות בתמציות של אוכמניות ופטל שחור; אשר לשניהם מקורות של נוגדי חמצון ברמה גבוהה.
תרופות נוגדות דיכאון הן התרופה השנייה הנרשמת ביותר באמריקה, לאחר תרופות מדללות דם. דיכאון, כמו סוכרת, היא במגמת עלייה ומהווה איום רציני על אנשים מכל הגילאים, במיוחד אצל בני נוער צעירים וזה רק הולך ומחמיר.
הקוורצטין הוא פלבנואיד המסייע למניעת דיכאון ללא תופעות לוואי שעלולות להיות מסוכנות בשילוב עם תרופות נוגדות דיכאון.
3.מסייעת לנהל רעב ולרסן אכילה מופרזת
במיה היא מקור נהדר של סיבים, במיוחד סיבים מסיסים. מזונות שיש בהם הרבה סיבים מסיסים, נהדרים עבור אנשים בדיאטה, סיבים מסיסים גורמים לנו להרגיש שבעים מהר יותר למשך זמן רב יותר.
אם אי פעם תרצו לזלול קצת ג’אנק פוד, תאכלו קצת במיה, היא יכולה לעזור לכם להימנע מזלילה ולשמור על המטרות שלכם לירידה במשקל.
שוב, חשוב לזכור, כי טיגון של במיה בעלת מרקם פריך, פוגע ברוב היתרונות התזונתיים של במיה.
4.יכולה לסייע בהורדה של רמות הכולסטרול בדרך בטוחה
הסיבים המסיסים שנמצאים בבמיה, שוב מאוד שימושיים, אך למטרה אחרת: הורדת רמות הכולסטרול.
סיבים מסיסים נקשרים עם חומרים בתוך הגוף, כולל כולסטרול והם יכולים להקל על קצב וכמות הכולסטרול שנקלט לתוך זרם הדם.
מכיוון שאין בבמיה כולסטרול (שוב, בהנחה שלא מטגנים אותה), היא בטוחה לצריכה עבור מי שצריך לאכול מזון מופחת או ללא כולסטרול. במיה היא אחת מהמזונות היעילים ביותר לשמירה על רמות כולסטרול תקינות.
5.משפרת את תנועת המעי ומונעת עצירות
אנחנו לא רוצים להישמע כמו תקליט שבור, אבל סיבים הם אחד מחומרי ההזנה הכי פחות מוערכים שיש אך יש בהם מספר עצום של יתרונות.
סיבים הם כמו שמן למכונה שהיא מערכת העיכול. הסיבים הריריים הנמצאים בבמיה משפרים את היעילות של מערכת העיכול, בכך שהם מאפשרים לפרק מזון בקלות רבה יותר.
בנוסף הם עוזרים לפסולת בגוף לנוע בחופשיות רבה יותר ומגדילים את נפח הצואה. צואה גדולה עוברת את הגוף בקלות רבה יותר, לכן אם אתם צורכים מספיק סיבים כל יום, אין סיבה שתחוו עצירות.
6.מסייעת להילחם בסרטן השד
בדקו את היכולות של במיה לאחרונה במחקר כדי לראות עד כמה היא עשויה להיות יעילה נגד סרטן השד, והתוצאות מאוד מבטיחות בלשון המעטה.
חלבון שנמצא בבמיה המכונה לקטין, הוכח כיעיל מאוד במחקר זה, הוא צמצם את הצמיחה של התאים סרטניים ב-63% והרג 72% מהתאים הסרטניים.
ככל שמחקרים חד משמעיים מתרחשים, במיה על פני זמן עשויה להיות אחת מהמזונות היעילים ביותר נגד סרטן השד בבני אדם. מכיוון ש-1 מכל 8 נשים צפויות לסבול מסרטן השד בחיים שלהם, זו תהיה פריצת דרך רפואית ענקית.
7.מקדמת הריון בריא
בזמן ההריון, חיוני לאשה לוודא שהיא אוכלת מאכלים עם יתרונות בריאותיים ותזונתיים, כדי להבטיח הריון בטוח ובריא ולהבטיח לידה קלה ולמנוע את הסיכון של מומים מולדים או התפתחות של מחלות אצל הילד שלה בשלב מאוחר יותר בחייו.
הרמות הגבוהות של ויטמינים ומינרלים בבמיה, הפכו אותה למזון נהדר ומומלץ לנשים בהריון לאכול באופן קבוע, אבל גולת הכותרת של במיה לקידום הריון בריא, היא כמות החומצה פולית שהיא מכילה.
חומצה פולית היא ויטמין חיוני לכל הנשים שבהריון או נשים שמתכננות להיכנס להריון. מחסור בחומצה פולית מגביר את הסיכון למומים בצינור העצבי, כגון ספינה ביפידה. יתר על כן, מחסור בחומצה פולית מגדיל את הסיכויים של התינוק להיוולד בלידה מוקדמת או במשקל נמוך.
מומלץ שנשים יצרכו כ-400 מיקרוגרם של חומצה פולית כל יום, ומנה אחת של במיה, מספקת 60 מיקרוגרם.
8.מקלה על הסימפטומים של אסתמה
מחקרים הראו כי כמות גדולה של ויטמין C, יכולה לעזור להדוף את הסימפטומים של אסתמה.
מנה אחת של במיה, מספקת יותר מ-30% מהצריכה היומית המומלצת של ויטמין C, מה שהופך אותה לאופציה נהדרת לעזור לאזן את תסמיני האסתמה, ולמנוע התקפי אסטמה.
9.מחזקת את בריאות העצם
בבמיה יש כמות גדולה של ויטמין K, זהו מרכיב חיוני לשמירה על בריאות העצם.
ויטמין K מסייע לגוף לספוג סידן בקלות רבה יותר, אשר בתורו משפר את חוזק העצמות ועוזר להדוף ולמנוע מחלות כמו אוסטאופורוזיס.
10.חשובה לשמירה על בריאות העין
בשל הרמה גבוהה של ויטמין A שיש בבמיה, היא יעילה מאוד בשמירה ובשיפור בריאות העיניים.
ויטמין A פועל נגד רדיקלים חופשיים בגוף, אשר יכולים לפגוע ביכולת שלנו לראות לאורך השנים. צריכה גבוהה של ויטמין A יכולה למנוע את הירידה בתפקוד העיניים.
האם יש תופעות לוואי שאוכלים במיה?
לצריכה של במיה יש הרבה יתרונות, אבל כמו שאומרים, יותר מדי ממשהו, יכול כבר להזיק לגוף. אז מה לגבי במיה? בעיקרון לא, במיה לא מזיקה.
עם זאת, בהתאם לנסיבות, לאכול במיה בשילוב של צריכה עם תרופות אחרות יכול להיות מזיק או מסוכן.
מומלץ לא לאכול במיה אם אתם משתמשים במדללי דם
בשל התכולה הגבוהה של ויטמין K שיש בבמיה, מומלץ לא לאכול במיה יחד עם מדללי דם.
ויטמין K מקדם את הייצור של חלבונים מקרשי דם בעזרת הכבד וצריכה גבוהה של ויטמין K יפגע ביעילות של תרופות מדללות, נוגדות טסיות דם ונוגדי קרישה.
אל תאכלו במיה אם אתם משתמשים במטפורמין
במיה יכול להיות יעילה נגד סוכרת, אבל אם אתם משתמשים בתרופת מטפורמין, במיה עלולה לעשות יותר נזק מאשר תועלת.
מטפורמין היא תרופה נפוצה מאוד שנצרכת על ידי אנשים עם סוכרת מסוג 2, כאמצעי להפחתת רמות הסוכר בדם.
מחקרים של אינטראקציות בין במיה ומטפורמין הראו כי במיה יכולה לחסום את ספיגת המטפורמין לתוך הגוף.
אם אתם משתמשים במטפורמין, מומלץ לא לאכול במיה.
מומלץ לא לאכול במיה אם יש לכם אבן סידן אוקסלית בכליה
אבנים בכליות נופלות למספר קטגוריות, אבנים עם סידן אוקסלית הם הנפוצות ביותר. אבן בכליה עם סידן אוקסלי יכולה להיווצר, כאשר יש יותר מדי אוקסלט, ומעט מדי נוזל בשתן. התרכובת האוקסלית תדביק את עצמה לסידן ותיווצר האבן בכליה.
אם יש לכם אבן סידן אוקסלית בכליה, עליכם להימנע מכל המזונות שיש בהם כמות גדולה של אוקסלית, ביניהם במיה.
כיצד להכין / לאכול במיה
במיה כמו כל הירקות יכולה לשמור על רוב הערך התזונתי שלה על ידי שימוש במספר שיטות בישול: אידוי, צלייה, או אפייה בתנור. ללא טיגונים.
הקפידו לא לשטוף את הבמיה, אלא אם כן אתם מבשלים אותה מיד לאחר מכן. המים מוסיפים עוד יותר למרקם הנוזלי של הבמיה.
שתי דרכים כדי להפחית את הריריות של הבמיה, היא להקפיא אותה, ולחתוך את הבמיה לחתיכות בזמן שהיא עדיין קפואה. שיטה נוספת (טעימה יותר) היא לטבול את הבמיה בחומץ ולאחר מכן לייבש אותה לפני הבישול.
במיה מבושלת, קלויה או צלויה, ניתן לאכול לבד ללא תוספת, אבל אם זו הפעם הראשונה שלכם, כנראה עדיף להוסיף לה משהו. במיה משמשת לעתים קרובות לתוספת של ירק בתבשיל או מרק.
שיטה נוספת להכנת במיה, שמאוד נפוצה בקרב אנשים הסובלים מסוכרת או אסתמה, היא שתייה של מי במיה.
פשוט מאוד להכין מי במיה: פשוט לוקחים כמה תרמילי במיה, מוסיפים אותם למים ומשרים אותם במשך הלילה.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל