היתרונות הבריאותיים של הבמיה

היתרונות הבריאותיים של הבמיה

Avatar of אגוגו
אגוגו

היתרונות של הבמיה כוללים יכולת להפחית את רמת הכולסטרול בגוף, שיפור בריאות מערכת העיכול, שיפור הראייה, עור בריא, בריאות תינוקות, מניעת סוגים שונים של סרטן, חיזוק העצמות, לבריאות הלב וכלי הדם, חיזוק המערכת החיסונית והפחתת לחץ הדם.

1.מכילה מעט קלוריות

הבמיה מכילה 30 קלוריות ל-100 גרם ופעמים רבות מומלצת לאנשים אשר מעוניינים לרדת במשקל.

2.הבמיה לא מכילה שומנים רווים או כולסטרול

3.איזון הסוכר בדם

הבמיה מסייעת באיזון רמת הסוכר בכך שהיא מאטה את ספיגתו במעיים.

4.סיבים תזונתיים

הבמיה עשירה בסיבים ופועלת כמשלשל טבעי אשר יכול לסייע לנו להעביר עצירות.

התרמילים עשירים ברירה, רכיב עבה ג’לי המצפה את המעי הגס ומסייע בסילוק הפסולת. כמו כן, הסיבים בבמיה תורמים לבקטריות בקיבה ולאיזון רמת ה-PH בדרכי מערכת העיכול.

5.לעור ולראייה

הבמיה עשירה בויטמין A ונוגדי חמצון אחרים. התרמילים הירוקים מכילים בטא-קרוטן, לוטין וקסנטין, אשר יחד עם ויטמין A מסייעים בשימור הראייה ושומרים על עור גוף בריא.

הבמיה גם מונעת קטרקט והיא גם מעולה לטיפול בפצעונים וכתמי עור.

6.רכיבים אנטי-סרטניים

אודות לנוגדי החמצון והסיבים התזונתיים הרבים בבמיה, מייחסים לה יכולת במניעת סרטן, במיוחד סרטן המעי הגס.

7.חיזוק המערכת החיסונית

הבמיה עשירה בויטמין C, המסייע למערכת החיסונית בגופנו. הבמיה גם טובה למניעת שיעולים וצינונים.

8.חומצה פולית

100 גרם של במיה מספקת לנו 22 אחוזים מהצריכה היומית של חומצה פולית.

חומצה זו חשובה במיוחד בתקופה שלפני ההתעברות, במהלך ההריון ובמניעת נזקים בלידה. מאכלים עם חומצה פולית יכולים לסייע לנו גם בניקוי הריאות.

9.עשירה במינרלים

הבמיה היא מקור טוב למינרלים כמו ברזל, סידן, מגנזיום (קראו על הסימנים למחסור במגנזיום) ומנגן.

10.ויטמין K

הבמיה מכילה ויטמין K, אשר חשוב לבריאות העצמות ויש לה תפקיד חשוב בתהליך קרישת הדם בגוף.

איך לבחור במיה?

הכי טוב לאכול את הבמיה כשהיא טריה ולפני הבשלות המלאה שלה. ניתן גם למצוא את הבמיה בסופר בצורתה הקפואה.

אם אתם רוכשים תרמילים אשר נשארו על הצמח יותר מדי זמן, הם עשויים להיות קשים ולא טעימים. הימנעו מתרמילי במיה אשר נראים יבשים ועם נקודות חסרות צבע או חתכים.