היתרונות הבריאותיים של הברוקולי

היתרונות הבריאותיים של הברוקולי

Avatar of אגוגו
אגוגו

הברוקולי הוא ירק ממשפחת המצליבים, קרוב משפחה של הכרובית, כרוב הניצנים והכרוב. הוא עשיר מאוד בויטמינים, מינרלים וסיבים, ועם זאת דל בקלוריות.

הצטרפו לאגוגופון!

ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!

1.מניעת סרטן

הברוקולי מכיל גלוקורפאנין, אותו הגוף שלנו ממיר לרכיב האנטי-סרטני סולפורפאן. רכיב זה מגן על הגוף מפני חיידק ההליקובקטר הפילורי המגביר את הסיכון לסרטן הקיבה. בנוסף, ברוקולי מכיל אינדול-3-קרבינול, רכיב נוגד חמצון ואנטי-סרטני המעכב את התפתחות סרטן השד, צוואר הרחם וסרטן הפרוסטטה, בנוסף הוא משפר את תפקוד הכבד.

גם ירקות אחרים ממשפחת המצליבים כמו הכרובית מסייעים במלחמה בסרטן וחיזוק המערכת החיסונית, כמו כן גם כרוב הניצנים וכרוב.

2.הפחתת כולסטרול

כמו מזונות גולמיים אחרים, אשר מכילים כמות גדולה של סיבים מסיסים, הברוקולי מסייע בהוצאת הכולסטרול המיותר מהגוף שלנו.

3.מפחית תגובות אלרגיות ודלקות

הברוקולי עשיר במיוחד בפיטונוטריינטים ורכיבים אנטי-דלקתיים. מחקרים הראו כי אחד הרכיבים, קמפפרול, מסייע בהפחתת ההשפעה של הרכיבים האלרגיים על הגוף. הברוקולי מכיל גם כמות משמעותית של חומצות שומן אומגה 3, אשר ידועות כאנטי-דלקתיות.

4.נוגדי חמצון חזקים

מכל הירקות המצליבים, הברוקולי בולט בזכות הריכוז הגבוה של ויטמין C, בנוסף לפלבנואידים המסייעים לספיגתו בגוף. הברוקולי עשיר גם קרוטנואידים לוטאין, זאקסנטין ובטא-קרוטן, עוד נוגדי חמצון חזקים.

5.בריאות העצם

הברוקולי מכיל כמויות גדולות של סידן וויטמין K, אשר שניהם חשובים לבריאות העצמות ומניעת אוסטאופורוזיס.

6.בריאות הלב

הרכיבים האנטי-דלקתיים של הסולפורפאן, אחד מהאיזותיוציאנאטים בברוקולי, יכולים למנוע (או אפילו לשקם) חלק מהנזק לדפנות כלי הדם הנגרם על ידי דלקת כתוצאה מבעיות סוכר כרוניות בדם.

7.ניקוי רעלים

הברוקולי מכיל פיטונוטריינטים מיוחדים המקדמים את כל שלבי ניקוי הרעלים בגוף, כולל נטרול וסילוק מזהמים לא נחוצים. הברוקולי גם מכיל איזותיוציאנאטים המסייעים בתהליך ניקוי הרעלים ברמה הגנטית.

8.מסייעת לדיאטה

הברוקולי היא פחמימה חכמה עשירה בסיבים, המסייעת לעיכול, מונעת עצירות, שומרת על רמה נמוכה של סוכר בדם, ומונעת אכילת יתר. בנוסף, מנה של ברוקולי (כמות של כוס בערך) מכילה חלבון כמו כוס אורז או תירס, אבל עם חצי מהקלוריות.

9.איזון החומציות בגוף

כמו ירקות רבים אחרים, הברוקולי מסייע לגוף להיות פחות חומצי, דבר בעל ערך בריאותי חשוב מאוד. ניתן לקרוא באגוגו בהרחבה על איך לאזן את רמת החומציות בגוף.

טיפים לשימוש

הימנעו מבישול יתר של הברוקולי, אידוי קל למשך מספר דקות היא הדרך הטובה ביותר להכין אותו, עד שהוא הופך להיות בצבע ירוק בהיר, הפסיקו את הבישול כאשר הוא עדיין מעט קשה. ניתן להוסיף את הברוקולי לכל מיני תבשילים ומרקים.

הצטרפו לדיוור של אגוגו

ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל