היתרונות הבריאותיים של הכרוב

היתרונות הבריאותיים של הכרוב

הכרוב נחשב לאחד הירקות המזינים ביותר וכמו כן לעשיר בויטמינים. מה שמיוחד כל כך בכרוב הוא שניתן לצרוך אותו לאחר בישול וגם בצורתו הגולמית. קראו על היתרונות הבריאותיים השונים של הכרוב.

אגוגו-מגזין בריאות| Agogo | פורסם 15/12/13


הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

היתרונות הבריאותיים של הכרוב
היתרונות הבריאותיים של הכרוב

הכרוב מסייע במניעת סרטן.

הכרוב מכיל רכיבים הנלחמים בסרטן, רכיבים אלו מייצרים אנזים המונע התפתחות של גידולים בגוף. מחקר בסין הראה כי נשים אשר צרכו כרוב וירקות אחרים מאותה משפחה, כמו ברוקולי וכרובית, הפחיתו את הסיכון לחלות בסרטן השד.

הכרוב מכיל רכיבים אנטי-דלקתיים.

בכרוב ישנם רכיבים אנטי-דלקתיים, לכן צריכת כרוב היא מעולה לאנשים הסובלים מדלקות שונות בכל חלקי הגוף. (ראו גם: 14 מזונות המנצחים את הדלקת בגוף שלנו)

כרוב לטיפול באולקוס.

מחקרים הראו כי צריכת כרוב מסייעת לאנשים הסובלים מכיב קיבה או כיב פפטי. נמצא כי המיץ הנמצא בכרוב הוא האחראי ליכולת הטיפול של הכרוב בכיב הקיבה.

עוד בריאות: אולקוס (כיב קיבה): גורמים, תסמינים ודרכי טיפול

הכרוב מחזק את המערכת החיסונית.

הכרוב נחשב כמחזק טבעי של המערכת החיסונית. לכן, אם אתה רוצה לחזק את המערכת החיסונית שלך, כדאי שתוסיף עוד כרוב לתזונה שלך. תכונה זו של הכרוב קשורה לרמות ויטמין ה-C הנמצאים בכרוב, ויטמין זה ידוע בתכונותיו המסייעות לגוף במלחמה נגד רדיקלים חופשיים ובחיזוק המערכת החיסונית.

הכרוב טוב לעיניים.

ככל שתצרוך יותר כרוב, כך הסיכוי לסבול מניוון מקולרי של העיניים יפחת. הכרוב עשיר מאוד בבטא-קרוטן, דבר ההופך את הכרוב לכל כך טוב לעיניים שלנו.

הכרוב מעולה לעור הגוף.

אם אתם מעוניינים בעור בריא ויפה יותר כדאי לכם לצרוך יותר כרוב. הרכיבים אשר נלחמים ברדיקלים החופשיים מסייעים במניעת נזקים לעור הגוף האחראים להזדקנותו.

הכרוב מסייע בהקלת עצירות.

אם אתם סובלים מעצירות לעיתים תכופות, יש לכם עכשיו סיבה נוספת לצרוך כרוב. הכרוב מכיל רמה גבוהה של סיבים, אשר מסייעים ומגרים את מערכת העיכול ובכך מונעים עצירות. ראו גם: מזונות מומלצים לסובלים מעצירות

מודעה

עוד תזונה: 20 המזונות שהכי עשירים בסיבים

הכרוב מסייע במניעת כאבי שרירים.

חומצה מיוחדת בכרוב הנקראת חומצה לקטית, מסייעת בצורה משמעותית בטיפול ובהקלת כאבי שרירים. (ראו: 7 מזונות המסייעים נגד כאבים)

לסיכום

כפי שכבר ציינו ניתן לצרוך את הכרוב בצורתו הגולמית וכמו כן לאחר בישול. שימו לב לא לבשל את הכרוב יותר מדי, בכדי לא לפגוע ברכיבים הויטמיניים שבו.

אהבתם את המאמר? פרגנו בלייק!


הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.