למה כדאי לכם לצרוך את חומץ התפוחים שלכם בלילה

למה כדאי לכם לצרוך את חומץ התפוחים שלכם בלילה

Avatar of אגוגו
אגוגו

וודאי נתקלתם ברשימות רבות המפארות את הכוחות של חומץ תפוחים שוב ושוב, ואכן יש מה להלל ולמה – לחומץ תפוחים יש תכונות נהדרות.

חומץ תפוחים מסייע לאזן את רמת החומציות בגוף, עוזרות להגדיל את כמות הבקטריה החיובית בקיבה ותורמות לגוף בשמירה על משקל תקין ועוד המון תכונות חיוביות אחרות. והיופי בעניין? כל המחמאות האלה נכונות ובראשם כוחו של חומץ תפוחים לאזן את רמות המשקל בגוף.

הצטרפו לאגוגופון!

ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!

במחקר אמריקאי בו נבחנו 11 מתנדבים עם סוכרת מסוג 2 שאובחנה על ידי רופא, משתתפים שלא נטלו אינסולין אבל לקחו את תרופות המרשם שלהם, נמצאו ממצאים מעניינים.

כל משתתף הוסיף לדיאטה שלו 2 כפות של חומץ תפוחים יחד עם חטיף – אצבע גבינה – ושתה ממש לפני השינה. והתוצאות הפתיעו – המחקרים הוכיחו בוודאות שבבוקר לכל משתתפים נרשמו רמת סוכר נמוכה יותר מאשר משתתפים שנטלו מים עם החטיף.

אלו חדשות מדהימות ומשנות חיים עבור חלק נכבד מהאוכלוסייה שמתמודד עם רמות סוכר גבוהות או עם סוכרת פעילה. המכון לחקר מחלות בארה”ב צפה שאחד מכל שלוש יסבול מסוכרת בשנה 2050, לצערנו קצב הגדילה של סוכרת הוא אפילו מהיר יותר וחלק מהמשתתפים כלל לא יודעים עד כמה מצב בריאותם עגום.

המחקר הזה הוא לא מחקר עם ממצאים איזוטריים או שונים ממה שאנחנו יודעים – יתרונותיו של חומץ התפוחים הוכח במחקרים שונים, שוב ושוב, לטיפול בבעיות בריאות שונות.

קראו על הסימנים המוקדמים של הסוכרת

עוד מחקרים מוכיחים שחומץ תפוחים פועלים לטובה על רמת הסוכר בגוף

מחקר נוסף הוכיח את יתרונותיו של חומץ התפוחים בבדיקה של שלוש קבוצות של מבוגרים: האחת, עם מצב מקדים לסוכרת או חשש לסוכרת, השנייה – של מבוגרים חולים בסוכרת מסוג 2, והשלישית – מבוגרים בריאים.

כולם ללא יוצא דופן שתו 30 מ”ל של חומץ תפוחים ובהתאם, לכולם ללא יוצא דופן היו רמות סוכר נמוכות יותר כאשר הם אכלו ארוחה עתירת פחמימות שכללה לחמנייה עם חמאה עם כוס תפוזים – הכל בהשוואה למתן פלסבו כמובן.

אך יש אפילו יותר נתונים מכך – הקבוצה עם סיכון לסוכרת שיפרו את רמות הסוכר בדם בחצי! ואלו שלהם יש סוכרת, נהנו מהפחתה של 25 אחוז ברמת הסוכר.

המחקרים האלה נשמעים דרמטים – אבל אותן תוצאות דרמטיות הוכחו גם בפוטנציאל של ירידה במשקל. מגזינים שונים דיווחו על מחקרים בהם עכברים קיבלו דיאטה עתירת שומן יחד עם החומרים הפעילים בחומץ תפוחים – חומצה אצטית. העכברים שקיבלו את החומר שנמצא בחומץ תפוחים ירדו במשקל בשיעור של עשרה אחוזים.

מה אנחנו מגלים דרך התוצאות הללו?

המחקרים מראים לנו שיש מרכיב או תכונה בחומצה האצטית שמעורר טריגר בגנים שגורם לאנזימים בגוף לפרק שומן מהר יותר – תהליך שמונע עלייה במשקל ותורם לתחושת שובע.

מחקר יפני ערך בדיקה דומה בקרב מבוגרים עם משקל גבוה במיוחד כל אחד מהם עם BMI שמגדיר אותו כשמן באופן קיצוני. הקבוצה התחלקה לשלוש קבוצות: במשך 12 שבועות, חברים מקבוצה אחת שתו 15 מ”ל של חומץ תפוחים, קבוצה אחרת שתו 30 מ”ל של חומץ תפוחים והקבוצה השלישית לא שתו חומץ תפוחים כלל.

תוצאות המחקר הוכיחו שהקבוצה ששתתה את הכמות הגדולה ביותר של חומץ תפוחים זכתה לתוצאות הטובות ביותר – המשתתפים צמצמו שיעור היקף מותנים, היקפים לאורך הגוף, הפחיתו שומן בבטן ובכלל וזכו לתוצאות טובות בהרבה מבחינת רמת השומנים בדם.

למדענים שבדקו לא היה ספק – צריכת חומץ באופן יומיומי הוא יעיל במיוחד בהתייחס לחילוף חומרים, מניעת משקל עודף והורדה במשקל.

חומץ תפוחים משפיע על תאי סרטן ועל המערכת החיסונית

תכונות נוספות חיוביות בחומץ תפוחים הן ניקוי רעלים במערכת הלימפית שמסייעת לאזן פעילות הגוף. הניקוי מתרחש משום שלחומץ תפוחים יש נוגדי חמצון שמסיעים להפחית נזק חומצי הנוצר על ידי רדיקלים חופשיים במקביל לשיפור פעילות איברי פנים ודם. מגזין אמריקאי בנושא סרטן גרס:

“חומץ תפוחים מאובחן כסוכן אנטי בקטריאלי עוצמתי המהווה אלטרנטיבה לחומרים כימים יקרים ורעילים. בקטריות רבות בהן לא ניתן לטפל בעזרת חומרים כימים מטופלים בקלות על ידי חומץ תפוחים או החומר הפעיל בו – חומצה אצטית. המיוחד לחולים שמערכת החיסונית שלהם כבר סבלה ויש להם עמידות לתרופות – החומץ מהווה חומר טבעי עליו ניתן לסמוך להסיר בקטריה בעייתית ולטפל במערכת החסינות”

מחקרים רבים הוכיחו שיש באפשרות של חומץ תפוחים לסייע במלחמה בתאי סרטן – חוקרים יפנים אפילו השתמשו בחומץ מותסס כדי לנסות ולחסל ישירות תאי סרטן – והצליחו. במחקר נוסף לגבי גידולי חזה ומעי גס וגם במחקרים לגבי סרטן ריאות, שלפוחית השתן ופרוסטטה -בהם הוסרו תאי סרטן בשימוש בחומץ אורז, בגידולים מסוכנים במעי הגס הוכח מספר מדהים של הסרה של 62 אחוזים מתאי הסרטן.

מתכוני חומץ לשימוש חיובי לקיבה ולגרון

אם סבלתם בעבר מאולקוס, מרפלוקס קיבתי או בעיות חומצה כלליות בקיבה – אם תצרכו מאכלים מוחמצים לצד חומץ תפוחים בדגש על ירקות מוחמצים כמובן – תוכלו ליהנות מפתרון והקלה של בעיות קיבה רבות. החומצה בירקות מוחמצים היא חומצה לקטית ולא אצטית והיא פועלת לאיזון חיובי של חיידקי הקיבה.

בניסוים שבוצעו בבעלי חיים לדוגמה, חומץ תפוחים השפיע לטובה על פעילות הקיבה ועל פעילות מערכת העיכול. לפניכם דוגמה מתוך מחקר שצוטט רבות ברשת:

“מסתבר שחומץ הוא גם עילוי בתחום של מערכת העיכול כמו שהוכח במחקרים של עכברים עם כיב קיבה. המחקרים גילו שכאשר הוסיפו חומצה אצטית למים היו לעכברים חיידקי קיבה חיוביים ברמה גבוהה יותר והופחתו סימפטומים של מחלות קיבה”

איך משתמשים באופן קבוע בחומץ ומשלבים בתזונה שלכם?

ערבבו 2 כפות של חומץ תפוחים עם כפית דבש אורגני במים חמימים. זה מעולה גם לשימוש וטיפול בגרון כואב – ניתן להוסיף גם ג’ינג’ר לחגיגה! עוד אופציה כוללת כף חומץ תפוחים, 2 כפות מים, כפית של דבש אורגני ורבע כפית של אבקת ג’ינג’ר ואפילו רבע של פלפל מסוג קאיין! למי שיכול להתמודד עם החריפות…

את המשקה יש לשתות לאט לאט בלגימות או לאורך יום שלם וזה פשוט עובד – עדיף לא לשתות חומץ תפוחים לבד אלא בשילוב עם חומרים טבעיים ובדילול עם מים כדי לאזן את הטעם והניחוח הלא פשוט.

המתכון הפשוט ביותר להגשה לירקות מתאים במיוחד לשימוש עם ברוקולי, אספרגוס או סלטים ירוקים – פזרו כף של חומץ תפוחים, כף של מיץ לימון, חצי כף שום כתוש וקצת פלפל שחור עם עלי בזיל קצוצים ואכלו בתיאבון.

חומץ תפוחים למטרות טיפוח, בריאות ועוד

  • יש אנשים שנשבעים שכף של חומץ תפוחים בלגימה ישירה עוצר מיד שיהוקים – הריאקציה שנוצרת מעוררת את קצוות העצבים וגורמת לשיהוקים לעצור – מין “שוק” למערכת. שווה ניסיון? בהחלט!
  • טבלו מטלית בד והניחו את המטלית על כוויה או פציעה במטרה להפחית זיהום ולהאיץ את תהליך ההחלמה.
  • זה לא סוד שחומץ הוא חומצי במיוחד כמובן אך חשוב להבין כמה דברים: רמת החומציות הזו מסייעת לפתור מכלול בעיות. במה מסייע חומץ תפוחים בעזרת התרומה לרמות החומציות?במניעה וטיפול בקשקשים, איזון כתמי עור ועור יבש, שיפור מראה עור עייף, טיפול בפטרת הציפורניים, בפטרת בכפות הרגליים, עקיצות יתושים, כוויות עור, צריבה משיזוף יתר, טיפול באקנה, הסרת יבלות ואפילו אמבטיות ניקוי רעלים.

לחומץ תפוחים אין רק השפעה על הגוף – יש לו תכונות מעולות לניקיון הבית ואפילו לבישול. טריק מיוחד להכנת מרק – מרק ירקות ואפילו צ’ילי, הוא להוסיף כף או 2 כפות חומץ תפוחים למרק כדי לשפר את טעמו הכללי של המרק ולהאיר רבדים של טעמים.

בנוסף, יש המשתמשים בחומץ תפוחים כמי פה ולניקיון מברשות שיניים משום שיש לחומץ תכונות אנטי-בקטריאליות מעולות – מומלץ להשרות מברשות שיניים בתערובת של חצי כוס מים, 2 כפות חומץ תפוחים ו-2 כפות של סודה לשתייה.

רק זכרו! חשוב מאוד להבין שהחומציות הגבוהה גם מסוכנת לשיניים – כך שאסור להגזים וחייבים לדלל את החומץ לפני השימוש כדי ליהנות מהחומץ בצורה אידיאלית.

שימוש נוסף אחרון ושונה – אפשר להעלים עשבים שוטים בשימוש עם חומץ תפוחים! מבלי להשתמש ברעל או חומרים רעילים שיכולים להיכנס למי השתייה או להגיע לבני הבית, שופכים חומץ תפוחים ישירות על עשבים שוטים שגדלים בגינה ובמדרכה.

הצטרפו לדיוור של אגוגו

ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל