מזונות הנלחמים ברפלוקס קיבתי ושטי (GERD)

מזונות הנלחמים ברפלוקס קיבתי ושטי (GERD)

Avatar of אגוגו
אגוגו

רפלוקס היא בעיה נפוצה והמזון שאנו אוכלים משחק תפקיד משמעותי ביותר ובעל השפעה על חומרת המחלה ותסמיניה. בכתבה זו נמנה את המזונות הטובים והפחות חומציים שמומלצים לאכילה כסובלים מרפלוקס.

הצטרפו לאגוגופון!

ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!

מה זה?

כאשר חומצת הקיבה זורמת בצורה לא נכונה – חזרה לתוך הצינור שמחבר בין הגרון לבטן (הוושט) – זה נקרא רפלוקס חומצי. אם התופעה מתרחשת לעיתים קרובות ואינה משתפרת – זה נקרא מחלת רפלוקס קיבתי ושטי (GERD). הסימפטומים כוללים כאבים בחזה, שיעול, בעיות בליעה- במיוחד בעת שכיבה. לפעמים  הרפלוקס יכול להעלות חלקי מזון או נוזלים חמוצים לתוך הפה.

לקריאה מורחבת על רפלוקס קיבתי ושטי: תסמינים, גורמים וטיפולים

המזון כמשחק תפקיד

מה שאתם אוכלים יכול להשפיע בצורה משמעותית על הרפלוקס. ישנה רשימה ארוכה של מאכלים שייתכן שתרצו להתרחק מהם- ואלו כוללים שוקולד, בצל, מזונות חומציים ובשר אדום. אבל מזונות אחרים עשויים לעזור – או לפחות לא להחמיר את המצב.

חזה עוף

רזה ומלא בחלבון – חזה העוף די קל לעיכול שלנו. רק הקפידו להסיר את העור ולאפות או לטגן אותו.

מים

המים הם המשקה הכי טוב שתבחרו לשתות במיוחד אם אתם סובלים מרפלוקס חומצי. משקאות מסוכרים, אלכוהוליים ומיצים חומציים יכולים לגרום לגירוי. משקאות מוגזים יכולים להוסיף גזים למערכת העיכול ולגרום לגיהוק, אשר עלול להחמיר את המצב.

ג’ינג’ר (זנגביל)

שורש זה יכול לעזור להרגיע כאבי בטן. נסו לשתות קצת תה זנגביל חם – (ללא קפאין!- שעלול להחמיר את הרפלוקס החומצי). או ללעוס ג’ינג’ר מיובש – רק הקפידו לבדוק את התווית כדי לוודא שאינו מכיל הרבה סוכר, כיוון שזהו משהו אחר שיכול לגרות את הרפלוקס.

אבטיח

האבטיח הינו פרי בעל רמת חומציות נמוכה, שלא יעורר את הסימפטומים שלכם. ושום דבר לא מנצח חתיכת אבטיח גדולה ביום קיץ חם. מלון הוא גם בחירה טובה ונמוכה בחומציות.

אורז חום

מחפשים מנה שלא תחמיר את הרפלוקס? האורז החום מהווה פחמימה מורכבת, מה שאומר שלוקח לו יותר זמן להתעכל מאשר הזמן שלוקח לפחמימות מזוקקות כמו אורז לבן, מאפים, או משקאות מתוקים – ולכן הוא טוב יותר לסובלים מרפלוקס. גם תוספת הסיבים, לעומת זו שבאורז רגיל, עוזרת.

קוואקר (שיבולת שועל)

ארוחת הבוקר מלאה ב”מוקשים” אפשריים: נקניקים, פנקייקים, סופגניות ועוגיות- כל אלה יכולים להחמיר את הבעיה. שיבולת שועל היא בחירה טובה יותר. היא מכילה הרבה סיבים, תמלא אתכם ותעניק לכם אנרגיה לשעות רבות. אבל שימו לב לתוספות שמגיעות איתה: שמנת, סוכר, סירופ, פירות יבשים- כל אלה יכולים לגרות את הסימפטומים. בחרו בפירות טריים במקום כל אלה.

תפוח אדמה

ירק שורש זה הוא טוב, כמו גם אחרים ממשפחה זו כמו למשל- גזר כתום, גזר לבן ולפת. ירקות אלה מלאים בפחמימות מורכבות ובסיבים מסיסים. רק הקפידו לא לבשל אותם עם בצל או שום, כי אלה יכולים לגרות את הרפלוקס הקיבתי ושטי.

שמן זית

הגוף זקוק לשומן כדי לתפקד היטב, אבל מזונות שומניים יכולים לגרום להחמרה בתסמיני הרפלוקס הקיבתי ושטי. אז אתם בטח תרצו להתרחק ממזונות כמו חמאה או מרגרינה. במקומם, נסו להשתמש בשמן בריא יותר, כמו שמן זית. יחד עם זאת, יש להשתמש בכמות מתונה, כי אחרי הכל, שמן הזית מכיל שומן וקלוריות.

חסה וסלרי

רפלוקס יכול לגרום לגזים, – אז דלגו על מזונות שיכולים להחמיר את הבעיה כמו שעועית ופירות יבשים. ירקות קלים יותר- כמו חסה וסלרי הם בריאים, דלי קלוריות, קלים לעיכול ולא ייגרמו לגזים מיותרים.

שומר

יש לו טעם קל של ליקוריץ והוא בעל רמת חומציות נמוכה, אשר יכולים לעזור להרגיע בטן כואבת- שיכולה להוות גם היא סיבה וגם תסמין לרפלוקס קיבתי ושטי. את השומר ניתן לצלות ולהגיש כמנה עיקרית, לטגן ולהגיש כמנת תוספת, או לפרוס ולהוסיף אותו לסלט חי.

הצטרפו לדיוור של אגוגו

ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל