רואו פוד היא תזונה המבוססת על מזון לא מבושל ולא מעובד. לתזונה זו יש יתרונות בריאותיים רבים. אלו הם עשרת מזונות הרואו-פוד הכי טובים.
אגוגו-מגזין בריאות | Agogo | פורסם 4/5/16
אתם לא צריכים לאמץ לחלוטין רואו-פוד כדי לראות את היתרונות שלו. אפילו מספיק להחליף מזון מבושל אחד עבור אופציה גולמית בכל ארוחה כדי לעשות הבדל באיך אנחנו נראים, מרגישים ומבצעים דברים.
חלק מן היתרונות שבאכילת יותר מזון גולמי כוללים:
- ייצור אנרגיה מוגברת ובהירות מנטלית
- אפקט טיהור טבעי
- אנזימים נוספים זמינים לפירוק המזון וספיגת חומרים מזינים
- פחות סיכון לאכילת יתר (לא משנה כמה תאכלו מן הפירות והירקות שאתם אוהבים, עדיין לעולם לא תגיעו לתחושת הכבדות שאתם חשים לאחר אכילת יתר של מזונות מבושלים)
- פחות אריזות מזון
- סדירות עיכול
- נוגדי חמצון נוספים
- עור יפה יותר
להלן 10 המזונות הגולמיים הטובים שביותר שצריך להוסיף לתזונה על בסיס קבוע. היתרונות? הם כולם מאכלים טעימים להפליא, שאין צורך להרגיש חנוקים לאחר אכילתם למען בריאות טובה:
1.ירקות מוחמצים (או מותססים)
ירקות הם חלק מן המזונות הטובים ביותר שניתן להכניס אל תוך הגוף. לא רק שהם מזון גולמי קל לעיכול (תהליך התסיסה מעכל מראש את העמילנים במזונות ובכך מקל על הגוף בעיכולם וספיגתם), אלא שהם גם מקור-על עבור מגוון רחב של אנזימים פרוביוטיים המסייעים לבניית חיסון, לשיפור העיכול וספיגת החומרים המזינים ובשיפור הבריאות הכללית. השתמשו בהם כתבלין, בסלט או על גבי המרק, או שימו בתוך טורטיה או קערת אורז שעועית.
2.קוקוס
אחד המאכלים הטבעיים והמרווים הטובים ביותר, במיוחד הזנים הצעירים. הרכב האלקטרוליטים הטבעי שבמי קוקוס הוא הטוב ביותר להחזרת נוזלים לגוף, יותר מכל משקה ספורט/תזונה אחר, והוא בעל ההתאמה הטובה ביותר למה שהגוף כבר מייצר. קוקוסים מלאים גם בשומנים בריאים המסייעים בהורדת כולסטרול, לתפקוד המוח והלב, וגם בעלי תכונות אנטיבקטריאליות ואנטי-פטרתיות טבעיות.
3.זרעי צ’יה
זרעי צ’יה מכילים יותר אומגה 3 ונוגדי חמצון מאשר פשתן, ושימשו במשך מאות שנים כמזון מזין ביותר. בנוסף, זרעי צ’יה הם מזון שמתעכל בקלות, ומספק לגוף חומרים מזינים ונגישים בקלות,ובנוסף הם אחד המקורות הצמחיים השלמים ביותר של חלבון זמין. אחד הדברים המדהימים ביותר בנוגע לצ’יה, הוא יכולתו להתרחב ולספוג נוזלים. זה הופך את זרעי הצ’יה למקור נהדר ליותר הידרציה, כיוון שהם משחררים לאט את הנוזל שנספג במערכת העיכול, בנוסף, זהו כלי טוב לירידה ושמירה על המשקל כיוון שהם יכולים לספוג נוזלים ולהתרחב בתוך הבטן, כמו גם, יצירת תחושת שובע לאורך זמן. ראו עוד: היתרונות הבריאותיים של זרעי הצ’יה.
4.עלים ירוקים
זה כמעט בלתי אפשרי לאכול יותר מדי מהעלים הירוקים. אם יש לכם הזדמנות, תאכלו ירוקים בכל ארוחה ותראו רק יתרונות מהם. ירקות בעלי עלים ירוקים כמו כרוב, מנגולד, עלי סלק, כרוב ותרד, עשירים בכלורופיל, נוגד חמצון רב עוצמה, ובויטמינים C ו- E, סיבים, אנזימים וחומצות אמינו. אכילת ירקות בעלי עלים ירוקים בצורתם הגולמית, משמרת את הריכוז התזונתי שבהם, ותורמת לתחושת שובע לאחר הארוחה.
5.גרעינים
גרעינים עשירים בסיבים, ויטמין E ושומנים בלתי רוויים בריאים שיכולים לעזור לשמור על בריאות המוח והלב. גרעינים חיים הם גם מקור טוב לחלבון, אבץ, וזה טוב עבור המערכת החיסונית, וגם קושר לרמות נמוכות של כולסטרול LDL “הרע”. טוחנים אותם למחית דומה לחמאת בוטנים ומורחים על קרקרים, צנימים או ירקות. לחלופין, ניתן להוסיף אותם לסלט, או לקערה של גרנולה, אבל שמרו עליהם גולמיים – השומנים הבריאים שבהם יכולים להתחמצן כאשר הם נחשפים לחום גבוה והמינרלים והחומרים המזינים שלהם יורדים כאשר מבשלים אותם.
6.אצות
כגון אצות קלפ, נורי, וואקמה ו-ארמה, מעריכים כי יש בהן פי 10-20 מממוצע החומרים המזינים שבשאר הצמחים, והן אחד המקורות העשירים ביותר לכלורופיל זמין. אצות מאוד עשירות במינרלים והם אמורות להיות אחד מהמקורות הקלים ביותר לספיגת מינרלים לדם האנושי. הם גם מקור על בסיס צמחי טוב לברזל, סידן ויוד. בפרקטיקות ברפואה המזרחית אצות אמורות לטהר, ללחלח, לשמש לניקוי הלימפה, לאזן את הדם (שנוטה להיות חומצי מאוד בגלל הדיאטה המודרנית שלנו), ולשפר את תפקודי הכבד ובלוטת התריס.
7.נבטים
האנרגיה הרדומה שבכל הגרגרים, זרעים או קטניות היא המקור של פוטנציאל החיים והצמיחה שהוא מכיל. כיוון שתהליך הצמיחה מתחיל במהלך ההנבטה, אנזימי המזון מופעלים, רמות החומרים המזינים גדלה, ו-ויטמינים ומינרלים חדשים נכנסים. למעשה, לפי קלוריות, נבטים אמורים לספק יותר ויטמינים, מינרלים ואנזימים מאשר כל מזון אחר. נבטים הם גם עתירי פיטו-נוטרינטים וכלורופיל, הממלאים תפקיד כנוגדי חמצון בגוף.
8.אוכמניות
יש בהן יותר נוגדי חמצון מאשר בכל פרי אחר, לא מעט סיבי לב בריאים והם מזון טבעי מזין למוח. אוכמניות הן לא משהו שקשה להוסיף לתפריט, במיוחד אם קונים אותן אורגניות וקפואות מהשוק או בסופר; הן ורסטיליות, מוכנות לאכילה ואי אפשר לאכול יותר מדי מהן!
9.פולן דבורים
אלא אם כן, כמובן, אתה אלרגי לדבורים או לאבקה שלהן, זהו אחד ממזונות העל הגולמיים ללא רבב שקיימים בטבע. עם יותר מ 96 סוגים של חומרים מזינים שונים, כולל כל חומר מזין חיוני לחיי אדם, כמעט וניתן להתקיים על פולן דבורים ומים לבדם. פולן דבורים מורכב מכ- 40% חלבון וכפי שבטח כבר ניחשתם בגלל כל החומרים המזינים, הוא מקור מדהים של אנרגיה. כמו כן הפולן נחקר בנוגע ליכולתו להקטין אלרגיות עונתיות כאשר אוכלים אבקה בתוצרת מקומית, כמו גם השפעתו על סיבולת במהלך פעילות גופנית. רק כפית אחת ביום מספקת מלאי נהדר של יתרונות. שימו אותו בשייק, על סלט או אכלו אותו כפי שהוא – יש לו טעם נהדר!
10.שוקולד
אוקיי, אז לא רק חטיף השוקולד הרגיל והמוכר, אלא שוקולד גולמי, או קקאו, יושב ממש למעלה בקטגורית מזון העל. שבבי קקאו גולמי, אשר מהם יצרני השוקולד קולים ומעבדים ליצירת קקאו, עשירים במגנזיום – חומר מזין וחיוני לייצור אנרגיה בתאים. קקאו גולמי מכיל גם נוגדי חמצון ועשוי לעזור להקל על לחץ עקב רמות סרוטונין טבעיות. אל תיסחפו עם זה אם כי – כמו מזונות אחרים, קקאו גולמי טוב במתינות והיתרונות שבו יורדים במהירות כאשר עיבוד וסוכר מעורבים בתהליך.