5 רכיבים תזונתיים שמחזקים את המערכת החיסונית

5 רכיבים תזונתיים שמחזקים את המערכת החיסונית

מזונות מסוימים עשויים להועיל לחיזוק המערכת החיסונית שלנו ולמניעת הצטננות ושפעת.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.
מודעה

להלן רכיבי מזון שונים שמטעינים את המערכת החיסונית.

ויטמין C

ויטמין C הוא רכיב חיוני לגוף והוא פועל כנוגד חמצון.

ישנן כמה ראיות לכך שוויטמין C עשוי להיות מועיל במיוחד לחיזוק המערכת החיסונית של אנשים הסובלים ממתח נפשי. (1,2)

כדי להגביר את צריכת הויטמין C, הוסיפו את המזונות הבאים לתזונה שלכם:

  • פירות הדר ומיצים (כגון תפוז ואשכולית)
  • פרי קיווי
  • פלפל אדום וירוק
  • ברוקולי
  • תותים

קראו בהרחבה במאמר 31 מזונות עשירים בויטמין C לשמירה על בריאותנו

ויטמין E

כמו ויטמין C, ויטמין E הוא גם נוגד חמצון רב עוצמה.

מחקרים מראים ששמירה על רמות אופטימליות של ויטמין E חיונית לשמירה על מערכת חיסון בריאה, במיוחד בקרב אנשים מבוגרים. (3)

כדי לקבל ויטמין E אכלו את המזונות הבאים:

  • שמן נבט חיטה
  • שקדים
    זרעי חמניות
  • אגוזי לוז
  • חמאת בוטנים

קראו בהרחבה על 10 יתרונות בריאותיים של ויטמין E

אבץ

אבץ הוא מינרל חיוני המעורב בייצור של תאי חיסון. אפילו חוסר קל של אבץ עלול לפגוע בתפקוד החיסוני שלנו. (4)

מודעה

הנה כמה מקורות מזון מובילים של אבץ:

  • שעועית אפויה
  • קשיו
  • גרגירי חומוס
  • אגוזים

קראו בהרחבה על 12 סימנים למחסור באבץ ואיך לתקן את זה

קרוטנואידים

סוג נוסף של נוגדי חמצון, קרוטנואידים הם סוג של פיגמנטים המצויים באופן טבעי במספר צמחים.

כאשר אנו צורכים קרוטנואידים, הם מומרים לוויטמין A (חומר מזין שעוזר לווסת את המערכת החיסונית). קרוטנואידים נספגים טוב יותר כאשר מבשלים אותם או אוכלים אותם עם שומן.

אכלו את המזונות הבאים כדי להגביר את הקרוטנואידים שלך:

  • גזרים
  • קייל
  • משמשים
  • פפאיה
  • מנגו
  • בטטה
  • תרד
  • עלי קולרד

אומגה 3

חומצות שומן אומגה 3 ידועים כמדכאי דלקת ושומרים על המערכת החיסונית שלנו. (5)

מודעה

למרות שלא ידוע אם אומגה 3 יכולה לסייע במאבק בזיהומים (כגון הצטננות), מחקרים מראים כי אומגה 3 יכולה להגן מפני הפרעות אוטואימוניות כמו מחלת קרוהן, קוליטיס כיבית ודלקת מפרקים שגרונית.

אכלו מזונות עשירים באומגה 3 כמו:

  • דגים שמנים (כולל מקרל, טונה, סלמון, סרדינים, הרינג ופורל)
  • זרעי פשתן
  • אגוזי מלך
  • זרעי צ'יה