תפוח אחד: שפע של יתרונות בריאותיים

תפוח אחד: שפע של יתרונות בריאותיים

כאחד מסוגי מהפירות המתורבתים והנצרכים ביותר בעולם, לא בכדי התפוחים מכונים "מזון פלא". למעשה, התפוחים הגיעו למקום הראשון בכתבה של ה-Medical News Today שעסקה בעשרת המזונות הבריאים ביותר בעולם.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

התפוחים עשירים מאוד בנוגדי חמצון חשובים, בפלבנואידים ובסיבים תזונתיים. הפיטונוטריינטים ונוגדי החמצון שמצויים בתפוחים עשויים לסייע בהפחתת הסיכון לסרטן, יתר לחץ דם, סוכרת ומחלות לב.

היתרונות הבריאותיים של התפוחים

אוסף של מחקרים מציע כי תפוחים עשויים להיות אחד מסוגי המזון הבריאים ביותר שתוכלו לכלול בתזונה היומית שלכם. בואו נבחן את המחקרים ואת היתרונות הבריאותיים האפשריים שהם מציעים:

שיפור הבריאות הנוירולוגית

מחקר שפורסם ב-2006 בכתב העת Experimental Biology and Medicine גילה כי קוורצטין (אחד מנוגדי החמצון המצויים בשפע בתפוחים) היווה את אחד משני הרכיבים שסייעו להפחתת מוות תאי כתוצאה מחמצון ודלקת נוירולוגית.

מחקר נוסף שהוצג באותו הכנס ופורסם בכתב העת Journal of Alzheimer's Disease הציע כי צריכת מיץ תפוחים עשויה להגביר את ייצור הנוירוטרנסמיטר החיוני אצטילכולין במוח, ולכן לגרום לשיפור בזיכרון בקרב עכברים שסבלו מתסמינים דמויי אלצהיימר.

יש לציין כי שני המחקרים מומנו באמצעות מענקים בלתי מוגבלים שניתנו על ידי איגוד התפוחים האמריקאי והמועצה לחקר ולימוד מוצרי תפוחים.

מניעת שיטיון (דמנציה)

מחקר שפורסם בכתב העת Journal of Food Science ב-2008 מציע כי אכילת תפוחים עשוי להועיל לבריאות הנוירולוגית שלכם. החוקרים חשפו כי אכילת תפוחים כחלק מהתזונה היומיומית עשויה להגן על תאי העצב מפני נוירוטוקסיות המהווה תוצאה של לחץ, וכי עשוי להיות לה תפקיד חשוב בהפחתת הסיכון לתסמונות ניווניות כגון מחלת אלצהיימר.

הפחתת הסיכון לשבץ

מחקר שכלל 9,208 גברים ונשים הוכיח כי למי שאכלו את מספר התפוחים הרב ביותר במהלך תקופה של 28 שנים היה את הסיכון הנמוך ביותר לעבור שבץ. החוקרים סיכמו ואמרו כי צריכת תפוחים קשורה לסיכון מופחת לשבץ טרומבוטי.

הפחתת רמות הכולסטרול הרע בדם

קבוצה של חוקרים מהאוניברסיטה של מדינת פלורידה הצהירו כי תפוחים הם "פרי פלא". הם הוכיחו כי לנשים מבוגרות שאכלו תפוחים באופן יומיומי היו רמות כולסטרול רע (LDL) נמוכות ב-23%, ורמות כולסטרול טוב (HDL) גבוהות ב-4%, לאחר שישה חודשי צריכה בלבד.

הפחתת הסיכון לסוכרת

תפוחים יכולים גם לסייע בהפחתת הסיכון לסוכרת. מחקר שכלל 187,382 אנשים מצא כי לאנשים שאכלו שלוש מנות של תפוחים, ענבים, צימוקים, אוכמניות או אגסים בשבוע היה סיכון נמוך ב-7% לחלות בסוכרת מסוג 2, בהשוואה למי שלא אכלו כמות דומה מפירות אלו.

מניעת סרטן השד

קיימות ראיות הולכות וגדלות לכך שתפוח אחד ביום עשוי לסייע במניעת סרטן השד, על פי סדרה של מחקרים שבוצעו על ידי רוי האי ליו, חוקרת בולטת מאוניברסיטת קורנל.

מודעה

המחקר של ליו מוסיף לשורת הראיות ההולכת וגדלה המעידה כי צריכה מוגברת של פירות וירקות, לרבות תפוחים, יכולה לספק לצרכנים יותר פנולים, שהוכחו כבעלי יתרונות בריאותיים חשובים. אנו מעודדים אתכם לאכול יותר פירות וירקות, ומגוון רחב יותר של פירות וירקות, באופן יומיומי.

תפוח מזן גרני סמית'.

השמנת יתר

במחקר שפורסם בכתב העת Food Chemistry ב-2004, צוות של חוקרים ניתח את האופן שבו תרכובות ביואקטיביות של שבעה סוגים שונים של תפוחים – גראני סמית', פוג'י, גאלה, גולדן דלישס, מקינטוש ורד דלישס – השפיעו על החיידקים הטובים בקיבתם של עכברים הסובלים מהשמנת יתר כתוצאה מהתזונה שקיבלו.

החוקרים גילו כי, בהשוואה לכל סוגי התפוחים האחרים, נראה כי לתפוחי גראני סמית' הייתה ההשפעה המועילה ביותר על החיידקים הטובים בקיבה. הם הציעו כי ממצאיהם עשויים להוביל לאסטרטגיות שימנעו השמנת יתר וכמה מהתסמונות הקשורות אליה.

הפרופיל התזונתי של התפוחים

התפוחים נושאים בכבוד את התואר "תחנות כוח תזונתיות". הם מכילים את החומרים המזינים החשובים הבאים:

  • ויטמין C – נוגד חמצון טבעי עוצמתי שמסוגל למנוע כמה מהנזקים הנגרמים על ידי רדיקלים חופשיים, כמו גם לשפר את התנגדותו של הגוף לגורמים זיהומיים, על פי המרכז הרפואי של אוניברסיטת מרילנד.
  • קומפלקס ויטמיני B (ריבופלאבין, תיאמין וויטמין B-6) – הויטמינים האלו חיוניים לשמירה על בריאותם הטובה של תאי הדם האדומים ומערכת העצבים.
  • סיבים תזונתיים – שירות הבריאות הלאומי הבריטי טוען כי תזונה עשירה בסיבים עשויה לסייע במניעת התפתחותן של מחלות מסוימות, ואולי אף לסייע במניעת עלייה בכמות הכולסטרול הרע בדם.
  • פיטונוטריינטים – תפוחים הם עשירים בתרכובות פוליפנוליות. הפיטונוטריינטים האלו יכולים לסייע בהגנה על הגוף מפני ההשפעות המזיקות של הרדיקלים החופשיים.
  • מינרלים כגון סידן, אשלגן וזרחן.

סיכונים ואמצעי זהירות

לא נמצא קשר בין צריכת תפוחים ובין תופעות לוואי חמורות.

גרעיני תפוחים מכילים ציאניד, שהוא רעל רב עוצמה. אכילת כמות גדולה של גרעיני תפוחים עשויה לגרום למוות. אין לאכול את גרעיני התפוחים. בנוסף, כיוון שתפוחים הם די חומצתיים, הם עשויים להזיק לשיניים פי ארבע יותר מאשר משקאות מוגזים, על פי מחקר שנערך על ידי פרופסור דיוויד בארטלט מבית הספר לרפואת שיניים קינג.

הצטרפו למייל של אגוגו!

מודעה

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.