10 מאכלים המעכבים את ההזדקנות

10 מאכלים המעכבים את ההזדקנות

הזדקנות היא תהליך טבעי אך אנו תמיד נשאף להראות צעירים ולהישאר בריאים לנצח. כמובן שאין ביכולתנו להציע לכם את מעיין הנעורים, אך נוכל לתת לכם מספר טיפים אשר יביאו לשינוי משמעותי בהאטת תהליך הזדקנות הגוף ויגרמו לאחרים לתהות כיצד אתם שומרים על מראה כה צעיר.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

התרופות תורמות להארכת החיים יותר מאי פעם, אך גם גורמות לתופעות לוואי. במקום להסתמך על תרופות ומוצרי יופי, יש להתמקד בבחירות הנוגעות לתזונה. המזונות שאנו אוכלים משפיעים במידה רבה על האופן שבו הגוף מגיב להזדקנות.

ידוע, כי תזונה לקויה תורמת למחלות ולהזדקנות בטרם עת, ואילו תזונה בריאה מספקת לגוף מרכיבים חיוניים המאפשרים לאיברים לשמור על מצב ועל פעילות תקינים. זאת ועוד, מזונות בריאים מאפשרים לנו להתנגד לפעולת השעון הביולוגי ולשמור על מראה צעיר במשך שנים.

אגוזי מלך

אגוזי מלך נחשבים למזון נוגד הזדקנות מדהים. הם עשירים בחומצות שומן אומגה-3. למעשה, רבע כוס אגוזי מלך מהווה 91% ממנת אגוזי המלך היומית המומלצת.

חומצות שומן חיוניות אלו מסייעות בויסות רמת הכולסטרול ומפחיתות את הסיכון למחלות לב. הן גם יסייעו בתפקוד תקין של המוח בשנים מאוחרות יותר.

נוסף על כך, אגוזי מלך מכילים מגנזיום, ברזל, אבץ, אשלגן, סלניום, נחושת וסיבים הנחוצים כולם לשמירה על בריאות הגוף ועל האנרגיות שלו. ולבסוף, יתרון אחרון חביב, אגוזי מלך יסייעו בשמירה על היקף המותניים עם ההזדקנות.

ניתן לאכול אגוזי מלך כחטיף או כתוספת לסלט, ליוגורט ולמתכונים מוקפצים. יש להקפיד לאכול לכל היותר חופן אגוזי מלך ללא מלח בכל פעם, וזאת על מנת להקפיד על הצריכה הקלורית.

עוד באגוגו: היתרונות הבריאותיים של אגוזי המלך

אוכמניות

נוגדי חמצון יכולים להאט את תהליך ההזדקנות ואוכמניות הן המאכל העשיר ביותר בנוגדי חמצון שקיים. נוגדי החמצון עוצרים את יצירת הרדיקלים החופשיים בגוף, אשר יכולים לגרום למחלות קשות ולהאיץ את תהליך ההזדקנות.

יתר על כן, לאוכמניות תכונות נוגדות דלקת חזקות, אשר יכולות לסייע בשמירה על תאי הגוף מפני הזדקנות ועל מראה עור צעיר.

האוכמניות יכולות אף להפחית את הסיכון לדלקת פרקים, להוריד כולסטרול, לשפר את הראיה ולהאט ירידה קוגניטיבית הנלווית למחלת האלצהיימר.

מודעה

ניתן לאכול אוכמניות עם דגני הבוקר, יוגורט, או לאכול אותן כחטיף.

תרד

ישנן הוכחות לכך שתרד יכול לסייע לשמור על רמת כושר גבוהה יותר, גם כאשר אדם מזדקן. תרד הינו מקור מצויין ללוטאין ולזיאקסנטין, נוגדי חמצון המסייעים רבות בהפחתת ירידה מנטלית הקשורה לגיל, בעיות עיניים וראיה וצפיפות העצם.

לא זו בלבד, תרד מכיל גם כמות גדולה של ויטמין C ו-ויטמין E, כמו גם בטא-קרוטן, וכולם מסייעים בהגנה על העור מפני קרני השמש האולטרה-סגולות המזיקות, על מנת לשמור על עור קורן ובריא גם כאשר אדם מזדקן.

זאת ועוד, ירק ירוק זה יכול לסייע במניעת מחלות לב וכלי דם, להוריד לחץ דם גבוה ולהוריד את רמת הכולסטרול. הוא יכול אף להפחית את הסיכון לסרטן בדרכי העיכול.

כוס אחת בלבד של תרד טרי יכולה לשמור על בריאות הגוף ועל מראה עור צעיר במשך שנים. ניתן לאכול תרד בסלט, במרק, או כמיץ.

תה ירוק

תה ירוק משמש כמרכיב במוצרי טיפוח ויופי בזכות תכונות נוגדות החמצון החזקות בהן הוא מתאפיין, אשר מסייעות בהגנה על העור מפני רדיקלים חופשיים הגורמים לקמטים, כתמים חומים והזדקנות העור.

מודעה

נוגדי החמצון הללו יכולים גם להאט הזדקנות בטרם עת ולשמור על עור גמיש ובעל מראה צעיר. משקה בריא זה מסייע גם בהגנה מפני סרטן העור.

כמו כן, נוגדי החמצון הללו הוכחו כמונעים מחלות לב וכולסטרול גבוה, מניעת והפחתת הסיכון לדלקת פרקים שגרונית וגם בשימור צפיפות העצם.

אם ברצונכם להראות צעירים לגילכם, כוס אחת או שתיים של תה ירוק מדי יום יוכלו לסייע במידה רבה. ניתן גם לנסות תוספים על בסיס תה ירוק.

עוד באגוגו: האם תה ירוק יכול לעזור לנו בדיאטה?

סלמון

דג סלמון הינו מקור מצוין לחומצות השומן אומגה-3 ולכן ניתן לצרוך אותו בכדי להאט את תהליך ההזדקנות. חומצות השומן אומגה-3 מסייעות במניעת הצטברות כולסטרול בעורקים, להגן מפני הפרעות בקצב הלב ולשמור על חדות מנטלית המגיעה עם ההזדקנות.

התכונות נוגדות הדלקת ותכולת החלבון הגבוהה בסלמון יכולות גם לשמור במניעת פריחה על העור, חטטת (פצעי בגרות) וסימני הזדקנות שונים כגון קמטים, כתמים חומים, רגלי עורב וקוים דקיקים.

זאת ועוד, סלמון מכיל חומר כימי הנקרא אסטקסנטין (astaxanthin), המעניק לעור מראה צעיר. נוסף על כך, דג מים קר זה עשיר בחומרים מזינים נוגדי הזדקנות כגון ויטמין D ו-E.

יש לנסות לצרוך שלוש או ארבע מנות סלמון בשבוע. ניתן לאכול סלמון צלוי, מעושן, או אפוי.

ברוקולי

מודעה

ברוקולי וירקות אחרים ממשפחת המצליבים יכולים להאט משמעותית את תהליך ההזדקנות. הברוקולי עשיר בנוגדי חמצון ומכיל כמות מרשימה של חומרים מזינים נוגדי הזדקנות.

מזון על זה מכיל את התרכובות סולפורופן ואינדולים, המסיעים בהגנה מפני לחץ אוקסידטיבי, נזק לתאים ואף סרטן.

ויטמין B-12 בברוקולי מסייע לפעילות מוח תקינה לאורך שנים, ואילו ויטמין K1 מעלה את צפיפות העצם ומפחית את הסיכון לשברים. כמו כן, הוא עשיר בסיבים ה"מנקים" את העורקים, בסידן מחזק עצם ובאשלגן התורם לבריאות הלב.

מנה אחת של ברוקולי שלוש או ארבע פעמים בשבוע יכולה לחולל שינוי בבריאות ובאופן ההזדקנות. יש לנסות לאכול ברוקולי טרי, ולא ברוקולי קפוא.

שמן זית

מחקרים אחדים הסיקו כי שמן זית יכול להעניק מראה צעיר יותר יחסית לגיל. שמן הזית עשיר בנוגדי חמצון, לרבות ויטמינים A, E, ומגן על העור מפני רדיקלים חופשיים הידועים כמאיצים את תהליך ההזדקנות. ויטמין E מסייע לתיקון ולחידוש העור.

צריכה גבוהה יותר של שמן זית פירושה פחות קוים פחות קמטים, צבע עור אחיד יותר ומרקם חלק יותר. חומצות השומן חד בלתי רוויות בשמן זית יכולות גם לשפר את בריאות הלב, להוריד את רמות הכולסטרול ולווסת את רמת הסוכר בדם.

בכדי להנות מיתרונות נוגדי ההזדקנות הטמונים בשמן זית, יש להשתמש בו כשמן בישול שמן זה יכול גם לשמש כשמן אמבט וכמעין קרם לחות מקומי.

עוד באגוגו: מה בריא בשמן זית?

שוקולד מריר

שוקולד מריר מלא בנוגדי חמצון, אשר יכולים לסייע בהגנה על הגוף מפני רדיקלים חופשיים, הגורמים לנזק חמצוני לתאים. רדיקליים חופשיים עשויים להאיץ את תהליך ההזדקנות ולגרום גם לסוגים שונים של סרטן.

הקקאו המצוי בשוקולד מריר מכיל פלבנולים השומרים על חיונות כל הדם, רכותם וגמישותם. כתוצאה מכך, מופחת הסיכון ללחץ דם גבוה, סוכרת סוג 2, מחלות כליה ודמנציה.

יש לאכול שוקולד מריר במידה, משום שהוא עתיר קלוריות ושומן רווי, אשר יכולים לגרום לעליה במשקל. יש לאכול חתיכת קטנה של שוקולד מריר בעל אחוזי מוצקי קקאו גבוה יותר.

שום

לשום יש יתרונות בריאותיים רבים ובמשך דורות רבים שימש להאטת תהליך ההזדקנות. הוא מכיל אליצין הפועל כנוגד חמצון וכחומר נוגד דלקת. אליצין מסייע בשמירה על הגוף נקי מרדיקלים חופשיים מזיקים.

השום מועיל מאוד גם בהורדת לחץ דם וכולסטרול, הוצאת מתכות כבדות מהגוף, מניעת סרטן וגם משמש כחומר נוגד פטריות ונגיפים.

זאת ועוד, הוא מכיל ויטמינים A, B, C, סלניום, יוד, אשלגן, ברזל, סידן, אבץ ומגנזיום, החיוניים לשמירה על בריאות הגוף.

בכדי להנות מהתועלת הטמונה בשום נגד הזדקנות ומהיתרונות הבריאותיים האחרים שבו, יש לנסות לאכול שתי שיני שום טרי מדי יום. כמו כן, יש להשתמש בשום בבישול.

עוד באגוגו: היתרונות הבריאותיים של השום

עגבניות

עגבניה אחת ביום יכולה לתקן את השלכות ההזדקנות. יתרונותיה של העגבניה כנוגדת הזדקנות מיוחסים לליקופן, נוגד חמצון חזק המגן על העור מפני הרדיקלים החופשיים המזיקים. הליקופן משמש כמקדם הגנה טבעי, ומונע את נזק הקרניים האולטרה-סגולות הגורמות לכתמי שמש, יובש וקמטים.

כמו כן, תזונה עשירה בעגבניות מקדמת את ייצור הקולגן, החלבון השומר על גמישות העור. עגבניות יכולות גם להפחית כולסטרול, למנוע מחלות לב ולהדוף טווח רחב של סוגי סרטן.

לבריאות מיטבית ולמראה עור נאה, יש לנסות לשתות כוס אחת של מיץ עגבניות מדי יום. ניתן גם לשלב עגבניות בסלט או במרק.

שילוב המזונות לעיל בתזונה יקדמו וישפרו פלאים את הבריאות ויצמצמו את השפעת ההזדקנות. לצד המזונות הללו, יש לנהל גם אורח חיים בריא, לבריאות טובה ולמראה בריא יותר.

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.