7 שילובי מזונות הנלחמים בדלקת

7 שילובי מזונות הנלחמים בדלקת

כולנו מסתדרים לפעמים מעזרה טובה של חברים, והאוכל שאנחנו אוכלים אינו שונה.

כאשר אנו מרכיבים בצמדים רכיבים מסוימים, החומרים המזינים שלהם מאחדים כוחות כדי לייצר יתרונות בריאותיים הנלחמים בדלקת, אשר מתעלים ברצינות על מה שהייתם מקבלים אם תאכלו אותם לבדם.

קראו כמה מהאופציות המועדפות שלמטה לשילוב באכילה, והבינו מדוע טובים השניים מן האחד תמיד.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

1.ירקות בעלי עלים ירוקים + שמן זית

מי אומר ששומן הוא האויב? מחקרים מראים כי שילוב ירקות ומקור של שומן בריא, משפר את ספיגת החומרים נוגדי החמצון כמו לוטאין ובטא קרוטן.

לוטאין, נוגד חמצון שנמצא בירקות בעלי עלים ירוקים, ידוע כמפחית דלקת בעיניים, ולכן עוזר למנוע הפרעות ניווניות כמו ניוון מקולרי הקשור לגיל.

בטא-קרוטן, נוגד חמצון אחר, הוכח כמפחית דלקת באופן כללי אצל אנשים מבוגרים. הזליפו מעט שמן זית על הסלט הבא שתאכלו כדי להבטיח שתקבלו את המקסימום ממנו.

2.תרד + אוכמניות

ערבבו שייק עם תרד ואוכמניות ושתו אותו לפני ואחרי האימון. במחקר אחד, ספורטאים שאכלו אוכמניות כל יום במשך 6 שבועות הפחיתו דלקת שאחרי אימון, בעוד מחקר אחר מראה שתרד יכול לשפר את הנשימה ואת זרימת החמצן במהלך אימון.

הניטרט הנמצא בתרד עוזר לשרירים לעבוד ביעילות רבה יותר במהלך פעילות גופנית, בעוד אוכמניות מסייעות להרגעת כאבי שרירים לאחר פעילות גופנית. הביאו את השייק!

3.עדשים + לימון

אם את אישה לפני גיל המעבר, את בסיכון לאנמיה מחוסר ברזל (מצב בו יש מעט מדי תאי דם אדומים בריאים בשל מעט מדי ברזל בגוף).

על פי המכון להפרעות ברזל, תגובה זו נובעת מתגובה דלקתית, וזה יכול להגביל את כמות הברזל הזמינה לשאר הגוף. אכילת מזונות עשירים בברזל, כמו עדשים ושעועית, יחד עם מזונות הדריים עשירים בחומצה אסקורבית וקרוטנואידים, כמו לימון, מגדילה באופן משמעותי את כמות הברזל נספג.

ראו גם: לימון – 13 יתרונות בריאותיים

4.בטטות + פלפל חריף קאיין

מודעה

צ'יפס בטטה פיקנטי יכול לעשות יותר מאשר לספק את הכמיהה. פיזור של קצת פלפל קאיין או אבקת צ'ילי על מזונות כתומים עשירים בבטא קרוטן, כמו בטטה ודלורית, משפרת את ספיגת הויטמין A. ויטמין A נמצא כמועיל למחלות עור דלקתיות, כגון אקנה, כמו גם לדיספלזיה ברונכופולמונרית.  אנחנו מעניקים לשילוב זה ציון 100.

קראו עוד בתזונה על היתרונות הבריאותיים של הבטטה והיתרונות של הפלפל החריף.

5.קפיר + שקדים

הוסיפו קצת שקדים קצוצים לקערת קפיר עבור בטן מאושרת ובריאה. כמו יוגורט, מוצר חלבי זה מספק המון חיידקים מועילים ופרוביוטיקה לבטן. כדי להגביר את החיידקים הידידותיים בקיבה, יש להוסיף שקדים לקפיר שלכם.

מחקרים מראים שהסיבים שבקליפת השקד מתנהגים כמו פרוביוטיקה, אשר מזינים את הפרוביוטיקה הנמצאת בקפיר, ויוצרים חיידקי מעי מגנים הנלחמים בדלקות מעיים כרוניות (ומחלות כמו מחלת קרוהן, קוליטיס כיבית, ופאוצ'יטיס כרונית).

עוד בבריאות: איך לאזן את חיידקי המעיים

6.פטל + ענבים

סיפוק החשק למתוק יכול לעזור לכם לנצח דלקת. פטל וענבים עשירים בנוגדי חמצון, והמדע מראה כי כאשר מדובר בחומרים נוגדי חמצון, טובים השניים מן האחד.

מודעה

פטל מכיל חומצה אלגית, אשר ידועה ביכולתה לשפר את היכולת של הקוורצטין, הנמצא ענבים. בשילוב, הם ממש מכונות לחימה בדלקת. מחקרים אומרים שהשילוב הזה יכול גם להפחית את הסיכון למחלות לב וכלי דם, אוסטיאופורוזיס וסרטן ריאות.

7.שום + בצל + אורז חום

שום ובצל עשויים לגרום לנשימה לא ממש נעימה, אבל הם תוספת נהדרת לדגנים מלאים, כמו אורז חום ופסטה מחיטה מלאה. יחד, הם יכולים להגדיל יותר מפי שלוש את ספיגת האבץ.

במחקר אחד, בקשישים שלקחו תוספי אבץ ירד הסיכון למחלות הקשורות בדלקת כרונית (טרשת עורקים, סרטן, ניוון מוחי והפרעות חיסוניות) ב -66%. אנחנו אומרים שהריח הרע שווה את זה.

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.