8 המזונות הכי גרועים לעיכול

8 המזונות הכי גרועים לעיכול

Avatar of אגוגו
אגוגו

האם אי פעם חשתם גזים או נפיחות, או חוויתם מקרה קיצוני של צרבת אחרי ארוחה? התחושה הלא נוחה, שסובבה את הבטן שלכם הייתה ככל הנראה בשל מה שאכלתם.

מזונות מסוימים יותר גרועים לעיכול מאשר אחרים, במיוחד אם אתה אחד ממיליוני בני האדם אשר סובלים מהפרעת עיכול, כגון תסמונת המעי הרגיז (IBS), רפלוקס חומצי, שלשול, עצירות או מחלת רפלוקס קיבתי ושטי (GERD), אלו הן חלק מהבעיות.

קיבצנו כמה מהמזונות הגרועים ביותר שיכולים להכניס את מערכת העיכול לצרות. אם מצאת כי מזונות אחרים משפיעים על מערכת העיכול שלך לשלילה, ציין זאת בתגובות לכתבה.

1.ממתיקים מלאכותיים

כיצד זה משפיע עליכם: אם אתה רוצים לקצץ בקלוריות על ידי הוספת ממתיק מלאכותי במקום סוכר אמיתי לקפה, זה עשוי להשפיע על העיכול ולהגדיל את הדלקת בגוף. באופן כללי, לממתיקים אשר מתעכלים חלקית (סוכר אלכוהולי) יש את ההשפעה הגדולה ביותר על מערכת העיכול והם יכולים להוביל לנפיחות, גזים ושלשולים.

מה ניתן לעשות: התנסו עם שפע הממתיקים המלאכותיים הנמצאים בשוק, ובדקו איזה מהם משפיע עליכם הכי פחות. ההמלצה היא להשתמש בממתיקים טבעיים, כגון סירופ אגבה. זה לא נטול קלוריות, אבל בגלל שזה מתוק יותר מסוכר, פחות ממנו נחוץ, ובכך זה עוזר להפחית פחמימות וקלוריות.

2.שוקולד

כיצד זה משפיע עליך: החשק למתוק יכול להשפיע על יותר מרק על קו המותניים. הקפאין הנמצא בשוקולד עלול לעורר סימפטומי צרבת ומעי רגיז, באנשים הנוטים להפרעות עיכול. זאת ועוד, כמו הקפה, גם השוקולד הוא חומר משתן, דבר אשר עלול לגרום לצואה רכה או שלשול.

מה אתם יכולים לעשות: אם אתם רוצים לספק את הכמיהה למתוק, בחרו שוקולד מריר. הוא מכיל פוליפנולים שיכול להאט פעולות מעיים ולהגדיל את ספיגת המים, כדי למנוע שלשולים. קקאו, המצוי בכמויות גבוהות יותר בשוקולד כהה מאשר בשוקולד חלב, הוא גם מקור טוב לסיבים, אשר מסייעים לעיכול בריא.

3.מזונות מעובדים

כיצד הם משפיעים עליך: מעבר להעלאת הסיכון לסוכרת סוג 2, מחלות לב ולעלייה במשקל, פחמימות מזוקקות, כמו לחם לבן, משקאות ממותקים וצ’יפס, נעים במהירות דרך מערכת העיכול ויכולים לגרום לנפיחות, התכווצויות ובעיות אחרות במערכת העיכול.

מה ניתן לעשות: אם אתם לא יכולים לקצץ לחלוטין מזונות מעובדים מהתזונה, אכלו אותם בשילוב עם מזונות המתעכלים לאט, כמו חלבון רזה – למשל חזה עוף ללא עור – ושומן בריא – כמו אבוקדו או חמאת בוטנים טבעית. נוסף על כך, שמרו על גודל המנות, כך שהפחמימות המזוקקות לא יעלו על המזון הטוב שתשלבו עימו.

4.מזון פיקנטי

כיצד זה משפיע עליך: בין אם מדובר בקארי חם או כנפי עוף חריפות, מזונות אשר מעירים את בלוטות הטעם יכולים גם לגרום לצרבת, במיוחד אם אוכלים אותם בסמוך לשינה.

מה אפשר לעשות: מזונות מקררים, חלב במיוחד, יכולים לעזור להרגיע את הצרבת הקשורה באוכל חריף אצל אנשים מסוימים. מכיוון שהחלב בעצמו יכול להיות קשה לעיכול, העדיפו במקום זאת יוגורט יווני אשר מכיל חיידקים פרוביוטיים, כדי לסייע לעיכול בעת שהצרבת מורגשת כתוצאה מהתבלינים החריפים.

5.פירות וירקות טריים

כיצד הם משפיעים עליך: כמובן, פירות וירקות הם מאוד מומלצים לאכילה והם כלל לא “מזון גרוע”, אך יש אנשים שעיכול פירות וירקות טריים יכול להיות קשה עבורם, למשל אנשים עם מערכת עיכול רגישה, או כל אחד שפשוט לא רגיל לאכול ירקות ופירות.

בפירות וירקות חיים יש כמויות גבוהות של סיבים בלתי מסיסים, אשר נעים במהירות דרך המעי ויכולים לגרום לצואה רכה, שלשולים, גזים ונפיחות. במיוחד אם אנו לא מורגלים באכילתם

מה ניתן לעשות: במידה והחלטתם להגביר את צריכת הירקות והפירות כדאי לעשות זאת בהדרגה על מנת לתת למערכת העיכול שלנו להתאקלם לשינוי התזונתי.

ניתן גם לבשל את הירקות, וגם חלק מהפירות. בישול עוזר לשבור חלק מהסיבים, מה שמאפשר עיכול בקלות רבה יותר, ולהגביל גזים ונפיחות שיכולים להתרחש כאשר אוכלים פירות וירקות חיים.

6.מזונות מטוגנים או שמנוניים

כיצד הם משפיעים עליך: מזונות גבוהים בשומן רווי, כמו סטייק (חלקים מסוימים, כמו אנטריקוט, הם שומניים יותר מאחרים), צ’יפס וגלידות קשים לעיכול ויכולים לגרום לתחושת אי נוחות ולהגדיל את הסיכוי לרפלוקס חומצי.

אם אתה כבר סובל מצרבת, מזון שומני יכול להחמיר אותה אפילו יותר על ידי הרפיית השסתום האוטם את הקיבה מן הסוגר. השסתום הרפוי יכול לגרום לחומצת הקיבה לעלות אל הוושט ולגרום למקרה ממש לא נעים של צרבת.

מה אתם יכולים לעשות: אם אתה כמהה לסטייק, המבורגר או ארוחת ערב עתירת שומן אחרת, זכור לא לשלב את זה עם אלכוהול, אשר יכול להמשיך להתסיס את הקיבה. במידת האפשר, יש לבשל ארוחות בשומנים מהצומח, כגון שמן זית, שהוא קל יותר לשבירה מאשר שומן רווי, כמו חמאה.

7.קפה

כיצד זה משפיע עליך: פצצת האנרגיה הזו יכולה להפוך במהירות לאויב הגרוע ביותר של מערכת העיכול.

למעשה, כמעט 40 מיליון אנשים בארצות הברית נמנעים משתיית קפה – או קפה בתכיפות רבה כפי שהם היו רוצים – עקב גירוי הקיבה, על פי האגודה האמריקנית לכימיה. קפה לא רק מעורר את המוח שלנו, הוא גם מעודד ייצור חומציות בקיבה, אשר יכולה לגרום לדלקת, צרבת ולרפלוקס קיבתי ושטי.

בנוסף, הקפאין פועל כמו חומר משתן, אשר יכול לגרום להתייבשות, ובסופו של דבר, לעצירות.

מה ניתן לעשות: הגבילו קפה המכיל קפאין לכוס אחת. אם זה לא אפשרי, הגבילו לכוס קפאין אחת לכל שעתיים כדי לאפשר לגוף זמן לעכל את הקפאין. חשוב לא לשתות קפה על קיבה ריקה, אשר יכול להגביר את קשיי העיכול. כמו כן מומלץ להוסיף משהו שהוא קל לעיכול – כמו בננה או דגני סובין בארוחת בוקר – כדי להפחית את הסימפטומים.

באותו נושא: 10 המזונות הכי טובים למערכת העיכול

8.מזונות חומציים

כיצד הם משפיעים עליך: גם אם יש לך את הכוונות הטובות ביותר, פירות וירקות בריאים רבים, כמו תפוזים, לימונים, אשכוליות ועגבניות, עשויים להגביר את הסיכון לריפלוקס חומצי ולמחלת ההחזר הוושטי, בשל החומציות שלהם.

מה ניתן לעשות: הורדת מאכלים חומציים מהתזונה, היא הדרך הטובה ביותר להפחית את הסיכון לצרבת. עם זאת, אם אתה עדיין רוצה לאכול מפירות וירקות אלה מדי פעם, אין לעשות את זה על קיבה ריקה, כיוון שזה יכול להגביר את הגירוי והדלקת.