10 המזונות הכי טובים למערכת העיכול

10 המזונות הכי טובים למערכת העיכול

ישנה אמונה כי מערכת העיכול היא הליבה של אנרגיית החיים, האינטואיציה ואריכות הימים. למרבה הצער, אנחנו הופכים לאוכלוסיה עם עצירות ונפיחויות. אנחנו מבזבזים מיליונים על משלשלים, נוגדי חומצה, סיבים ואנזימים כאשר לעתים קרובות תזונה בריאה מספיקה כדי להסדיר את העניינים.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

כדי לשמור על בריאות עיכול אופטימלית ולמנוע מחלות מודרניות רבות, כדאי להוסיף את עשרת המאכלים שלהלן, שישמחו את הבטן שלכם מאוד.

זרעי צ'יה

זרעי צ'יה מגיעים אלינו במקור ממקסיקו וגואטמלה, ומהווים מקור עשיר ביותר לחומרים מזינים ולנוגדי חמצון. זרעים זעירים וחסרי טעם אלה, בצבעים לבן, חום כהה או שחור, מהווים מקור מצוין לסיבים, חומצות שומן אומגה 3, מינרלים ונוגדי חמצון.

שתי כפות של זרעי צ'יה יספקו 10 גרם של סיבים, אשר מפחיתים דלקת, מורידים את הכולסטרול ומסדירים את פעולת המעיים. זה 33% מהצריכה היומית המומלצת של סיבים ליום, רק בשתי כפות!

מרגישים נועזים במיוחד? כיוון שהשכבה החיצונית של זרעי הצ'יה מתנפחת כאשר היא מתערבבת עם נוזלים ויוצרת ג'ל, תוכלו להשתמש בהם כתחליף ביצה. ערבבו 1 כף זרעי צ'יה עם 3 כפות מים וחכו 15 דקות.

שמן קוקוס

שמן קוקוס הוא מוצק בטמפרטורת חדר, יש לו טעם מתוק ואגוזי, והוא מהווה תחליף מצוין לחמאה או שמן. שלא כמו שאר חבריו למדף, הוא מכיל תכונות אנטי-מיקרוביאליות וחומצות שומן שיכולות לשפר את העיכול, את מערכת החיסון, להגביר את האנרגיה ואת חילוף החומרים.

נסו להשתמש בשמן קוקוס אורגני, לא-מזוקק ובכבישה קרה, כאשר אתם מבשלים ביצים, ירקות מוקפצים, צלויים או אפויים.

גהי

גהי היא למעשה חמאה מזוקקת, שהרבה מהסוכר, הלקטוז וחומצות החלב הוסרו ממנה. בניגוד לחמאה, גהי לא תהפוך למעופשת בטמפרטורת החדר ותשמור על הטעם והרעננות המקוריים שלה עד שנה – מדהים!

בעוד שומנים ושמנים אחרים יכולים להאט את תהליך העיכול של הגוף ולתת לנו את ההרגשה ה"כבדה" בבטן, גהי מגרה את מערכת העיכול על ידי עידוד הפרשת חומצות הקיבה לפירוק המזון. ניתן למצוא גהי אורגני בחנויות מזון הבריאות הקרובות אליכם, אבל יש גם כאלו המכינים אותה באמצעות חמאה חמוצה, אורגנית, ללא מלח.

קישואים

קישוא הוא ירק קטן וחזק אשר גם משביע וגם מרווה. הוא מסייע לעיכול בריא ומסלק רעלים מהגוף. בשל תכולת הסיבים הגבוהה שלו, לקישוא יש אפקט טיהור על מערכת העיכול שלנו, במיוחד במעיים. הוא פועל כמו משלשל עדין, מנקה את דפנות המעיים ומונע מרעלים מסרטנים מלהתיישב במעי הגס.

קישואים יכולים להיות בצבע ירוק כהה או צהוב, ובדרך כלל קולים אותם, מכינים בגריל או מוסיפים למנות אפויות. רוב החומרים המזינים נמצאים על גבי הקליפה, אז יש להשאיר אותה כשמכינים ארוחות. לקבלת מירב היתרונות, אכלו קישואים חיים.

מרק עצם

מודעה

מרק עצם הוא דרך פשוטה, קלה וחסכונית כדי לשפר את העיכול, להפחית את הדלקת ולהגן מפני זיהומים. הג'לטין הנמצא במרק העצם מושך ומחזיק נוזלים המסייעים לרפא את המעיים, ולסייע לעיכול תקין.

מרק עצם מכיל גם מינרלים בצורה קלה לספיגה, כולל סידן, מגנזיום, זרחן, גופרית, כונדרואיטין וגלוקוזאמין. נסו להכין נזיד בשר ושמרו את העצם. בשימוש בסיר לבישול איטי, מלאו את התחתית עם ירקות (גזר, סלרי, בצל וכו'), הוסיפו עצמות שגודלו באופן אורגני, שן שום, קורט מלח, כף חומץ תפוחים וכסו את כל המרכיבים עם מים. מבשלים על אש נמוכה במשך יום שלם. מסננים ומגישים.

ירקות מותססים

ירקות מותססים, כמו חמוצים, קימצ'י וכרוב כבוש, הם מנטרלי רעלים חזקים. למרות ששמם אולי נשמע מעט מאיים, ממש לא קשה לאכול או להכין ירקות חריפים וחמוצים אלה.

ירקות אלה מכילים רמות גבוהות מאוד של פרוביוטיקה (יותר באופן משמעותי מאשר בתוספים פרוביוטיים!) וגם בעלי יכולת לשבור ולהוציא מתכות כבדות ורעלים אחרים מהגוף. כדי להכין ירקות מותססים, ייקח לכם לא יותר מאשר מלח, ירקות ומים מסוננים – אין צורך בחומרים יקרים לשימור!

שמן דגים

שמן דגים במינונים גדולים מאוד הוכח כמכיל כמה תכונות אנטי דלקתיות. אלו יכולות להועיל לא רק ללב, אלא גם למערכת העיכול. כדי להתחיל, הוסיפו דגים שומניים כמו סלמון, טונה ומקרל לתזונה שלכם – כולם מזונות טובים לעיכול.

עם זאת, הכמות הנדרשת של שמן דגים בכדי להביא תועלת אמיתית היא גדולה ועלולים להידרש תוספים לשם כך. מה שרופאים וחוקרים יודעים בשלב זה, הוא בנוגע לאנשים הסובלים מתסמונת המעי הרגיז, שאחת הסיבות הנפוצות ביותר לביקור אצל גסטרואנטרולוג, היא כי ייתכן ואינם צורכים מספיק חומצות שומן מסוג אומגה 3 מדגים.

מודעה

מניתוח בדיקות דם של 91 מבוגרים, נראה כי אלו עם תסמונת המעי הרגיז, היו בעלי הרמות הנמוכות ביותר של שומנים בריאים אלה בדמם, כך עולה ממחקר שפורסם בכתב העת הסקנדינבי לגסטרואנטרולוגיה.

ג'ינג'ר

תרופה אסייתית מסורתית להקלה על כאבי בטן ובחילות, ותבלין אהוב המשמש את המטבח היפני, הוא הג'ינג'ר. הג'ינג'ר הוא עוד מזון טוב לעיכול וכן סיוע טבעי פופולרי בקרב נשים הרות, בין אם בצורת תה ג'ינג'ר, סוכריות, או תוספי מזון.

וישנו מחקר אמיתי המגבה את היתרונות של ג'ינג'ר: ג'ינג'ר עוזר לעיכול על ידי האצת התהליך שמניע את המזון מהקיבה אל המעי הדק העליון – כך עולה ממחקר שפורסם בכתב העת האירופאי לגסטרואנטרולוגיה והפטולוגיה.

מנטה

הטעם המרגיע של המנטה עשוי לעזור להקל על עיכול לא תקין, כמו גם על כמה תסמינים של תסמונת מעי רגיז. שמן מנטה יכול להיכלל במתכונים רבים או אפילו בתה, אך לעתים קרובות יותר הוא נלקח כתוסף.

טיפ לעיכול: שימוש בשמן מנטה למשך פחות ארבעה שבועות, הוכח כמפחית משמעותית סימפטומים של תסמונת המעי הרגיז. זה עובד כנוגד עוויתות, מה שמצביע על כך  שנראה שהתוסף יכול להחליק ולהרגיע את פעילות המעיים.

באותו נושא: 8 המזונות הכי גרועים למערכת העיכול

נוזלים

זה לא מזון מוצק, אבל נוזלים ממלאים תפקיד חיוני בשותפות עם סיבים, כדי להביא ליציאות ממערכת העיכול. למעשה אחד הטיפים הכי קלים לסיוע בעיכול, הוא להשאר רוויים במים במשך היום. מים הם בחירה מצוינת, אבל כמעט כל נוזל יעשה את העבודה.

יש להיזהר עם משקאות מוגזים ומשקאות המכילים קפאין אם אתם סובלים מריפלוקס – הם יכולים להיות טריגרים לצרבת, וקפאין פועל כמו חומר משתן וגורם בכך לאובדן נוזלים.

הצטרפו למייל של אגוגו!

מודעה

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.