1 כף ביום לחיסול העצירות ותמיכה בירידה במשקל

1 כף ביום לחיסול העצירות ותמיכה בירידה במשקל

Avatar of אגוגו
אגוגו

במשך מאות שנים ידועים זרעי הפשתן בזכות יתרונותיהם הבריאותיים הרבים. אחת הדרכים הפשוטות ביותר לצרוך זרעי פשתן היא לערבב אותם עם מים. גללו למטה כדי להבין למה כדאי ואיך לעשות זאת.

זרעי פשתן עשירים באומגה 3

זרעי פשתן הם אחד המקורות הצמחיים העשירים ביותר לחומצה אלפא-לינולנית (ALA), חומצת שומן חיונית מסוג אומגה 3. אומגה 3 ידועה בתכונות האנטי דלקתיות שלה, שיכולות לסייע בהפחתת הסיכון למחלות כרוניות כמו מחלות לב, דלקות פרקים ועוד.

קידום בריאות מערכת העיכול

כאשר מערבבים אותם עם מים, זרעי הפשתן הופכים לחומר דמוי ג’ל. תכונה זו מסייעת בקידום בריאות המעיים על ידי מתן רירית מגן בקיבה ועוזרת למזון לנוע בצורה חלקה דרך המעיים. הוא גם פועל כחומר משלשל טבעי, המסייע לעיכול ומונע עצירות.

עשירים בסיבים תזונתיים

זרעי פשתן הם מקור מצוין לסיבים מסיסים ולא מסיסים כאחד. שילוב זה עוזר לתמוך ביציאות סדירות, להוריד את רמות הכולסטרול ולווסת את רמות הסוכר בדם.

עמוסים בנוגדי חמצון

זרעי פשתן מכילים ליגנאנים, שהם פוליפנולים בעלי תכונות נוגדות חמצון. נוגדי חמצון אלו מסייעים להילחם בלחץ חמצוני בגוף, הקשור להזדקנות ולמחלות רבות, כולל סרטן.

תמיכה בירידה במשקל

שתיית זרעי פשתן עם מים יכולה לעזור בניהול המשקל שלנו. לאחר צריכתם, זרעי פשתן מתרחבים בקיבה, ויוצרים תחושת מלאות, מה שיכול להפחית את צריכת המזון הכוללת.

בריאות העצם

זרעי פשתן הם מקור טוב למגנזיום וסידן, מינרלים חיוניים לשמירה על עצמות ושיניים חזקות.

יתרונות לעור ולשיער

חומצות השומן החיוניות המצויות בזרעי פשתן יכולות לעזור לשמור על לחות העור. הם יכולים גם לתמוך בשיער בריא, מה שהופך אותו למבריק וחזק יותר.

כיצד לצרוך זרעי פשתן עם מים

את זרעי הפשתן יש לטחון לפני צריכתם, מאחר והגוף לא יכול לפרק באופן מלא זרעי פשתן שלמים, הם פשוט לא יתעכלו ולא נקבל את הרכיבים התזונתיים. זרעי פשתן טחונים, או קמח זרעי פשתן, ניתנים לעיכול בקלות.

  • מוסיפים כף זרעי פשתן טחונים לכוס מים
  • מערבבים היטב ושותים מיד

זכרו לאחסן את זרעי הפשתן שלכם (במיוחד לאחר הטחינה) במקום קריר וחשוך או במקרר כדי למנוע מהם להתקלקל.