אם אנו רוצים לרדת במשקל זה לא אומר שאנו צריכים להרעיב את עצמנו, פשוט לעשות בחירות חכמות ובריאות יותר. המזונות הבאים יסייעו לכם לשמור על שובע לאורך זמן וכך יסייעו לכם בתהליך הירידה במשקל.
שיבולת שועל
קערה של שיבולת שועל בבוקר יכולה להשאיר אתכם מלאי אנרגיה לשעות רבות במשך היום.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
הסיבה לכך היא כמות הסיבים הגדולה, אשר ממלאת אותנו ומאפשרת לגוף לספוג את החומרים המזינים של שיבולת השועל לאט יותר.
הדבר שומר על האנרגיה שלנו יציבה וזה עשוי אפילו לעזור לנו לאכול פחות קלוריות במהלך היום.
לקריאה מורחבת על שיבולת שועל – עובדות תזונתיות ויתרונות בריאותיים
מרק
הנוזל עוזר למלא את הבטן שלנו, אבל לא מוסיף קלוריות רבות כי מכיוון שהוא בדרך כלל מורכב מהרבה מים.
רק כדי להיות בטוחים, לכו על מתכון מבוסס ציר, כמו מרק ירקות או אלה שנעשו עם עוף או מרק בשר.
מרקים קרמיים מכילים כמות גדולה יותר של קלוריות.
סלט
חלק מן הסוד למילוי הבטן מבלי להעלות במשקל הוא לאכול מזונות עם פחות קלוריות בכל ביס. וכשאנו מדברים על מזונות אלו, קשה לנצח את סלט הירקות.
יחד עם סיבים, רבים מהירקות המרכיבים את הסלט מכילים כמות גדולה של ויטמינים ומינרלים.
אכלו את הסלט שלכם כמנה ראשונה, או לאכול אחד קטן לפני הארוחה העיקרית שלך כדי למנוע אכילת יתר.
רק לא להוסיף יותר מדי תוספות לא בריאים, כמו גבינה, קרוטונים, ורטבים.
אגוזים
הם מכילים כמות גבוהה של שומנים, אשר מכניסים בכל ביס יותר קלוריות. לכאורה זה נשמע רע, נכון? לא בהכרח.
סוג השומן והחלבון הנמצא באגוזים עשוי לגרות את הגוף לייצור הורמונים המסייעים לנו להרגיש מלאים.
רק כדאי להקפיד על גודל המנה. חופן קטן הוא כל מה שאתם צריכים.
קראו בנוסף על 10 זרעים ואגוזים שאנחנו צריכים לאכול כל יום
אבוקדו
למרות שהם מלאים שומן, אנשים שאוכלים אותם במתינות נוטים להיות עם פחות שומן בגוף.
חלק מן הסיבה לכך טמונה בכך שאם אנו אנשים אשר אוכלים אבוקדו, רוב הסיכויים שנאכל גם הרבה יותר ירקות.
גודל המנה הוא המפתח. בשליש אבוקדו בינוני יש כ-80 קלוריות, אבל הם כל כך טעימים עדי כדי כך שלא צריך שום דבר נוסף, חוץ מפרוסה דקה של טוסט מחיטה מלאה.
ביצים
אם המטרה שלכם היא להישאר מלאים עד ארוחת הצהריים, ביצים היא בחירה טובה יותר מארוחת בוקר המכילה קערה של דגני בוקר כמו קורנפלקס.
יש להם פחות קלוריות ממה שאתם עשויים לחשוב – 78 בביצה גדולה, קשה – והרבה חלבון.
הם גורמים לשובע רב כך שהם יכולים לעזור לנו לאכול פחות במהלך היום אם תצרכו אותם בבוקר, במיוחד אם אתם סובלים מעודף משקל.
גבינת קוטג’
תחליף טוב אם אתם לא אוהבים ביצים, כאשר ההשפעה על התיאבון היא זהה.
גבינת קוטג’ דלת שומן מכילה 163 קלוריות בכוס, וגם כמות גדולה של חלבון השומר עלינו מפני הרעב.
דגים
מקור בריא של חלבון, אשר גורם לנו להרגיש מלאים יותר מאשר פחמימות.
בנוסף, חומצות שומן אומגה-3 בהרבה מאכלי ים – בעיקר דגים שומניים כמו סלמון – טובים במיוחד להרגעת הרעב.
שעועית
אנשים שאוכלים אותם לעיתים קרובות מרגישים שבעים יותר בין הארוחות.
בטווח הארוך, הדבר עשוי להתבטא באחוזי שומן נמוכים ומשקל גוף תקין ובריא.
זה הגיוני כשחושבים על זה, הם מכילים מעט קלוריות אבל עמוסים בחלבונים וסיבים.
קינואה
הקינואה עשירה בסיבים יותר מרוב הדגנים האחרים, כלומר, היא תמלא אותנו יותר.
כמו כן היא מכילה יותר חלבון, המסייע בשמירה על שובע לאורך זמן, יותר מאשר אורז לבן או חום.
פופקורן
דלגו על חטיפי הצ’יפס והממתקים והכינו פופקורן במקום.
תערובת מספקת של סיבים נמוכה בקלוריות – כל עוד אתם לא מוסיפים חמאה או שמן.
חלק מהסיבה לכך שפופקורן הוא חטיף נהדר, טמונה בעובדה כי הוא מלא באוויר כשהוא מתבקע ודורש יותר מקום בבטן שלנו, וכך אנו מרגישים מלאים יותר.
מזונות המשאירים אותנו רעבים
במזונות מעובדים כמו משקאות מוגזים, ממתקים, וגם לחם לבן יש מעט מאוד רכיבים תזונתיים והם מזרימים יותר מדי סוכר לתוך הדם שלנו בבת אחת.
הגוף שלנו מאחסן את עודפי הסוכר כשומן ומשאיר אותנו רעבים יותר.
חלבון רזה, שומנים בריאים, פחמימות המכילות סיבים ותזונה (כמו דגנים מלאים, פירות וירקות) לוקח יותר זמן לעכל, גורמים לשובע, ומספקים זרם יציב של אנרגיה.
הקפידו על שילוב בריא
אתם לא יכולים לאכול שיבולת שועל או פופקורן כל היום ולצפות להישאר בריאים.
יש לשמור על תזונה בריאה ומאוזנת הכוללת מגוון רחב של מזונות מזינים.
כנסו למדור התזונה שלנו כדי ליהנות ממאמרים נוספים
שינה ופעילות גופנית
תחושת השובע שלנו לא תלויה רק במזון.
אם אתה לא מקבלים מספיק שעות שינה, אתם עלולים לאכול יותר ממה שאתם צריכים. וכך לזלול יותר חטיפים המכילים קלוריות ושומנים.
פעילות גופנית יכולה לסייע לכם לשרוף קלוריות אלה. צריך לבצע כ-30 דקות של פעילות גופנית ביום לפחות 5 ימים בשבוע. אפילו 10 דקות במהלך היום יכולים להשפיע על איך הגוף שלנו משתמש במזון שאנו אוכלים.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל