אכלנו במשך שנים ולא ידענו! 7 יתרונות מדהימים שיש לאפונה

אכלנו במשך שנים ולא ידענו! 7 יתרונות מדהימים שיש לאפונה

Avatar of אגוגו
אגוגו

אפונה היא אחד מהירקות הפופולריים בעולם. היא שייכת למשפחת הקטניות וניתן לאכול אותה חיה או מבושלת. ניתן להשתמש בה במגוון רחב של מאכלים, ממרקים ותבשילים ועד סלטים ופסטות. במאמר זה, נחקור את היתרונות הבריאותיים הרבים של אפונה.

הצטרפו לאגוגופון!

ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!

עשירה ברכיבים תזונתיים

אפונה היא מקור עשיר של חומרים מזינים, כמו ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים. היא עשירה במיוחד בויטמין C, ויטמין K ופולאט, החיוניים לשמירה על מערכת חיסון בריאה ולהפחתת הסיכון למחלות כרוניות כמו סרטן, מחלות לב וסוכרת. אפונה היא גם מקור טוב לברזל החיוני לייצור תאי דם אדומים ולוויטמין A שחשוב לבריאות העור והראייה. [1]

האפונה, כמו קטניות אחרות, מכילה פיטוכימיקלים שונים, כגון תרכובות פנוליות, פיטאטים, ספונינים ואוקסלטים. כמו כן, האפונה מכילה תרכובות פנוליות, כמו טאנינים, חומצות פנוליות ופלבונואידים, אשר פועלים כנוגדי חמצון והן הפיטוכימיקלים הבולטים ביותר באפונה. תרכובות אלו ידועות ביכולתן להגן על הגוף מפני נזקים הנגרמים על ידי מולקולות מזיקות הנקראות רדיקלים חופשיים.

אפונה מכילה פנולים שונים, כאשר הריכוזים הגבוהים ביותר מתרחשים בקליפת הזרעים, במיוחד בזנים עם זרעים כהים.

מלבד תרכובות פנוליות, אפונה מכילה מרכיבים אחרים, כולל ספונינים ופיטטים, המפגינים פעילות ביולוגית חיובית ועשויים להיות להם השפעה טובה על בריאות האדם. ספונינים ופיטטים עשויים להפגין פעילויות שיכולות לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולמנוע התפתחות סרטן. [2]

עשירה בחלבון

אפונה היא מקור טוב לחלבון מהצומח, דבר שהופך אותה לבחירה מצוינת למזון לצמחונים וטבעונים. האפונה מכילה כ-5-6 גרם חלבון ל-100 גרם, שזה בערך אותה כמות כמו ביצה אחת. דבר ההופך אותה למזון אידיאלי עבור אנשים שמנסים להפחית את צריכת הבשר שלהם או שמחפשים מקורות חלופיים לחלבון.

דלה בקלוריות

אפונה דלה בקלוריות, מה שהופך אותה למזון אידיאלי עבור אנשים שמנסים לרדת במשקל או לשמור על משקל תקין. כוס אפונה מכילה רק כ-70-80 קלוריות, שזה בערך כמו תפוח קטן. זה הופך אותם לבחירה מצוינת לנשנוש, מכיוון שהם ממלאים ומזינים מבלי להיות עשירים בקלוריות.

טובה לעיכול

אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, החיוניים לשמירה על מערכת עיכול בריאה. הסיבים באפונה עוזרים לווסת את תנועות המעיים ויכולים למנוע עצירות.

אפונה מכילה גם תרכובת בשם ספונינים, אשר הוכחו כמפחיתים את הסיכון לפתח סוגים מסוימים של סרטן ומפחיתים את רמות הכולסטרול.

הפחתת הסיכון למחלות כרוניות

אפונה עשירה בנוגדי חמצון, שהם תרכובות המסייעות בהגנה על הגוף מפני נזקים מרדיקלים חופשיים. רדיקלים חופשיים הם מולקולות לא יציבות שעלולות לפגוע בתאים וב-DNA, מה שמוביל למחלות כרוניות כמו סרטן ומחלות לב. נוגדי החמצון באפונה הוכחו כמפחיתים את הסיכון לפתח מחלות אלו על ידי נטרול רדיקלים חופשיים והפחתת דלקת בגוף.

בריאות העצם

אפונה היא מקור טוב לויטמין K, החיוני לשמירה על בריאות העצמות. ויטמין K מסייע בוויסות רמות הסידן בגוף וחשוב לייצור אוסטאוקלצין, חלבון החיוני לבריאות העצם. אכילת תזונה עשירה בויטמין K יכולה לעזור להפחית את הסיכון לאוסטאופורוזיס, מצב שבו העצמות הופכות לחלשות ושבירות.

שיפור תפקוד המוח

אפונה מכילה תרכובת בשם כולין, החשובה לייצור אצטילכולין, מוליך עצבי החיוני לתפקוד המוח. הוכח כי כולין משפר את הזיכרון והתפקוד הקוגניטיבי אצל מבוגרים צעירים ומבוגרים כאחד.

הצטרפו לדיוור של אגוגו

ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל