למה כדאי להכין חליטה מעלי עץ הזית? 7 יתרונות עוצמתיים!

למה כדאי להכין חליטה מעלי עץ הזית? 7 יתרונות עוצמתיים!

Avatar of אגוגו
אגוגו

עלי עץ הזית זוכים להכרה משמעותית ברחבי העולם בשל תכונותיהם הבריאותיות. הדרך הפופולרית ביותר לצרוך עלים אלו היא על ידי שתיית חליטת עלי זית. גללו למטה כדי לקרוא על היתרונות הבריאותיים.

הצטרפו לאגוגופון!

ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!

1.עשירים בנוגדי חמצון

עלי זית עמוסים במספר סוגים של נוגדי חמצון חזקים, כולל אולאירופין והידרוקסיטירוסול. נוגדי חמצון אלו מסייעים בהגנה על הגוף מפני מתח חמצוני ונזקים מרדיקלים חופשיים מזיקים, העלולים להוביל למחלות כרוניות כגון מחלות לב, סרטן והפרעות ניווניות.

2.חיזוק מערכת החיסון

התכונות האנטי-מיקרוביאליות של עלי זית יכולות לעזור להילחם נגד חיידקים ווירוסים פתוגניים, ובכך לתמוך במערכת החיסונית שלנו. צריכת תה עלי זית יכולה לספק דחיפה טבעית למנגנון ההגנה של הגוף.

3.בריאות הלב

חליטת עלי זית ידועה כמשפרת את בריאות הלב על ידי הפחתת רמות הכולסטרול LDL (“הכולסטרול הרע”) והעלאת רמות הכולסטרול HDL (“הכולסטרול הטוב”).

נוגדי החמצון המצויים בעלי זית מסייעים גם במניעת חמצון של כולסטרול LDL, גורם קריטי בהתפתחות טרשת עורקים (התקשות העורקים).

4.תכונות אנטי דלקתיות

לאולירופאין הקיים בעלי זית יש השפעות אנטי דלקתיות חזקות. צריכה קבועה של תה עלי זית יכולה לעזור להפחית את הדלקת בגוף, ועלולה להקל על מצבים כמו דלקת פרקים ואסטמה.

5.עשוי לסייע בירידה במשקל

כמה מחקרים מראים כי נוגדי החמצון בעלי זית יכולים לסייע בירידה במשקל על ידי שיפור קצב חילוף החומרים ושריפת שומנים.

6.איזון רמות הסוכר בדם

עלי זית מועילים לאנשים עם סוכרת מסוג 2 מכיוון שהם עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם. האולאירופין בעלי זית יכול לעורר את ייצור האינסולין בלבלב, ולסייע במניעת עליות וירידות פתאומיות ברמת הסוכר בדם.

7.שיפור בריאות העור

הרמות הגבוהות של נוגדי חמצון בעלי זית יכולות לסייע בהגנה על העור מפני נזקים הנגרמים מגורמים סביבתיים ומתהליך ההזדקנות. צריכה קבועה של חליטת עלי זית עשויה לגרום לעור בריא וזוהר יותר.

איך מכינים חליטה מעלי זית

כך תוכלו להכין חליטת עלי זית באמצעות עלים שלמים:

רכיבים:

  • 6-8 עלי זית טריים (או 2-3 עלי זית שלמים מיובשים)
  • 1 כוס מים

הוראות:

אם אתם משתמשים בעלי זית טריים, שטפו אותם ביסודיות במים קרים כדי להסיר לכלוך או אבק. אם אתם משתמשים בעלי זית מיובשים, אתם יכולים לדלג על שלב זה.

  1. מרתיחים מים בקומקום על הכיריים.
  2. לאחר שהמים רותחים מוסיפים את עלי הזית.
  3. מנמיכים את האש ונותנים לעלים להתבשל כ-10-15 דקות. זה יבטיח שכל התרכובות המועילות יעברו למים.
  4. לאחר הרתיחה, מסירים את הסיר מהאש ונותנים לחליטה לנוח עוד 5 דקות.
  5. מסננים את החליטה לתוך הספל, זורקים את העלים.

ניתן ליהנות מהתה חם או קר, לפי העדפתכם. אם תרצה, אפשר להוסיף כפית דבש או פרוסת לימון כדי לשפר את הטעם.

זכרו שזה נורמלי שהטעם של החליטה יהיה מר במקצת. זאת בשל התרכובות הפנוליות העוצמתיות, האחראיות גם ליתרונות הבריאותיים של התה.

הצטרפו לדיוור של אגוגו

ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל