אגוגו מביאה לכם בכתבה זו 6 מיתוסים שלא ידעתם לגבי תזונה נכונה.
מיטל כדורי- תזונאית ונטורופתית | אגוגו-מגזין בריאות | Agogo | פורסם 2/9/14
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
1. מזון בעל אחוז שומן גבוה משמין?! – לא נכון!
למרות שסה”כ הקלוריות קובע, יש להעדיף שמנים צמחים ואיכותיים הם בריאים ומכילים חומצות שומן חיוניות אומגה 3 ואומגה 6 לדוגמא: שמן זית/ טחינה/ אבוקדו ועוד.
השומרים לנו על הזיכרון ועוזרים לנו להוריד את הכולסטרול הרע.
2. מוצרי חלב מזיקים לבריאות– לא נכון!
צריך לבחור את הקבוצה בתבונה, יוגורטים טבעיים ומוצרי חלב רזים.
3. מזון אורגני בריא יותר?!- נכון אבל…
בראייה האקולוגית– סביבתית כן! מבחינה תזונתית אין מספיק נתונים.
[highlight]רוצה דברים מעניינים מאגוגו?.. הצטרף לרשימת המיילים שלנו [/highlight][ABss_subscribe_form inline_form=”1″ no_name=”1″]
4. הכי טוב דיאט?!– לא נכון
ביוגורט 0% שומן לא תהיה ספיגה של סידן ולא פרוביוטיקה
(חיידקיים טובים) יש להעדיף יוגורט 1.5%.
5. בירה משמינה יותר מוויסקי?! – לא נכון
אומנם בבירה יש יותר פחמימות אך בוויסקי יש יותר אלכוהול
6. סויה זה בריא?! – לא נכון! תלוי למי… ובאיזה כמות.
סויה מכילה פיטואסטרוגנים (פיטואסטרוגן הוא מונח כללי לקבוצת תרכובות המצויות בכמה צמחים ומוצרי מזון הם רכיבים צמחיים בעלי מבנה דומה לאסטרוגן, הורמון נשי). בכמות גדולה בילדים הם עלולים לפגוע ולגרום לתופעות גיל התבגרות מואצות, כמו שיעור יתר, מחזור בגיל מוקדם ועוד.
לנשים בגיל המעבר מומלץ מפני שהן נמצאות בחוסר של אסטרוגן וזה יקל עליהן את תופעות המנאופאוזה. אך, אם הן לוקחות טיפול הורמונלי אסור מפני שזה יגרום לעודף וכמובן לחוסר איזון הורמונלי.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל