10 מזונות שגורמים לנו לרעב ולהשמנה

10 מזונות שגורמים לנו לרעב ולהשמנה

Avatar of אגוגו

מרגישים רעבים? תאכלו! אבל מה אם המזונות שאתם אוכלים גורמים לכם לרעב ולהשמנה? רעב הוא תוצאה של יחסי גומלין בין הקיבה, המעיים, המוח, הלבלב, זרם הדם ועוד. 10 המזונות הבאים עלולים לגרום לכם לתחושת רעב וכך להשמנה.

קוראסונים

אמנם הם עסיסיים, טעימים, מלאים בחמאה והולכים נהדר עם הקפה של הבוקר, אך באותה נשימה הם מדורגים נמוך ביותר במדד השובע, אין בהם דבר שטוב לכם והם מלאים בקמח לבן ושמנים. הם מעמיסים עלינו כמות גדולה של קלוריות ואפילו לא גורמים לתחושת שובע.

הצטרפו לאגוגופון!

ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!

אם אתם מחפשים ארוחת בוקר שתחזיק אתכם עד הצהרים, אכלו ביצה עלומה על טוסט מחיטה מלאה. בנוסף, קראו על 9 המאכלים הטובים ביותר לאכילה בבוקר.

יוגורט דל-שומן

ככל שאנו לועסים מזון, כך אנו נהיים שבעים יותר. על פי מדד זה, היוגורט לא יהיה מדורג גבוה. גרסת הדל-שומן של היוגורט מלאה פעמים רבות בממתיקים, אשר יכולים להעלות את רמת הסוכר בדם, ללא השומן מהחלב המסייע לנו להרגיש שבעים.

נסו במקום, יוגורט רגיל, עם גרנולה (או שיבולת שועל), פירות יער ואגוזים ותקבלו יותר סיבים, יותר זמן לעיסה ותחושת שובע ממושכת.

באותו נושא: 8 סיבות לכך שאתם רעבים כל הזמן

אורז לבן

הוא מעלה ואחר כך מפיל את רמת הסוכר בדם, דבר הגורם לנו שוב לרעב. בחרו במקום, אורז בסמטי או אורז חום. הם פחות גורמים לרכבת הרים סוכרית. ואל תבשלו יותר מדי.

הלבן של הביצה

אם יש לכם הרגל לא לאכול את הצהוב הנמצא באמצע הביצה רק כדי לצמצם את צריכת הקלוריות, לא תצאו שבעים מהארוחה שלכם. הסיבה לכך שהחלמון (הצהוב) הוא חלבון מלא הודות לחומצות אמינו, אשר גופנו זקוק להם לצורך בניית התאים.

בנוסף, מחקרים בשנים האחרונות מצאו שהשומן הרווי והכולסטרול בביצה לא רע לנו.

דגני בוקר עם ממתיקים מלאכותיים

הם אורבים לנו בדגני בוקר שונים, במיוחד באריזות “מופחתות סוכר”. מזונות המכילים ממתיקים מלאכותיים משפיעים על הסוכר בדם וגורמים לנו להיות רעבים יותר. הסיבה לכך היא כשאנו אוכלים את הטעם המתוק, אך ללא הקלוריות, הגוף שלנו עדיין מחפש את אותם קלוריות.

מיץ פירות

פירות כמו תפוחים וענבים יכולים לתרום לתחושת שובע ולהאט את קצב זרימת הסוכר לדם שלנו בזכות כמות הסיבים הגבוהה הנמצאת בהם. כשאנו שותים מיץ פירות, הם לא מכילים סיבים ולכן אנו לא מקבלים את היתרונות שיש בפרי הגולמי. ללא סיבים, רמת הסוכר בדם יכולה לעלות וליפול, ולגרום לרעב.

לחם לבן

הוא לא מכיל את הסיבים והרכיבים התזונתיים הנמצאים בדגנים המלאים, הגורמים לנו לשובע. יש לנו פתרון קל: אכלו לחם מדגנים מלאים במקום. יש כל מיני סוגים שאפשר לבחור: חיטה מלאה, שיפון, מחמצת ואפילו רב דגנים. נסו כמה ותראו מה הכי טוב בשבילכם.

צ’יפס

רק אם תרתיחו או תאפו את תפוחי האדמה הם יגרמו לכם לשובע יותר מרוב המזונות בעולם. אך אם תטגנו אותם בשמן ותכסו אותם בהרבה מלח, הם יאבדו את רוב היתרונות שלהם.

אלכוהול

שתיתם קצת אלכוהול בערב עם חברים או בחתונה, ופתאום.. לא נראה לכם כל כך חשוב להקפיד על דג מאודה וברוקולי. יאללה, תביאו המבורגר ואל תשכחו את הצ’יפס!

אל תדאגו, לא רק אתם פועלים ככה, מחקרים הראו כי הסיכוי לאכול יותר קלוריות עולה כאשר אנו שותים אלכוהול.

משקאות מוגזים

כאן המחקר הוא ברור מאוד, אנשים השותים משקאות מוגזים צורכים יותר קלוריות במהלך היום. מעריכים כי הסיבה לכך היא שמשקאות אלה גורמים לנו לאי תחושת מלאות וכך לרעב תכוף יותר.

הצטרפו לדיוור של אגוגו

ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל

נסו את משחק הצירופים!

צרו ארבע קבוצות עם מכנה משותף

טעויות נותרו: 4