בפאנל מומחים שנערך באוניברסיטת הרווארד, דנו חוקרים ומומחים בבריאות הציבור בדרכים להפחתת הסיכון לסרטן באמצעות תזונה נכונה. המחקר, שזכה לתשומת לב רבה, הצביע על קשרים משמעותיים בין הרגלי התזונה לסיכון לפתח סוגים שונים של סרטן. הפאנל הציג ממצאים עדכניים והמלצות שניתן ליישם בקלות. גללו למטה כדי לקרוא.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
1. אכלו מגוון ירקות ופירות
ד”ר ג’יין דו, אחת מהחוקרות הראשיות, הציגה נתונים ממחקר שקבע כי צריכת ירקות ופירות עשירים בוויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון יכולה להפחית את הסיכון לסרטן. “כל צבע של ירק או פרי מכיל רכיבים ייחודיים המגנים על התאים מפני נזקים”, אמרה ד”ר דו. המחקר הסתמך על מחקרים קודמים שהראו את חשיבות הצריכה המגוונת של ירקות ופירות.
2. הגבילו את צריכת הבשר האדום והמעובד
לדברי ד”ר ג’ון סמית’, חוקר בכיר במחקר, צריכה מוגברת של בשר אדום ומעובד עלולה להעלות את הסיכון לסרטן המעי הגס והחלחולת. “הממצאים שלנו מתיישבים עם מחקרים קודמים שהצביעו על קשר חזק בין צריכת בשר מעובד לסרטן”, הוסיף ד”ר סמית’ .
3. העדיפו דגנים מלאים
החוקרים מצאו שדגנים מלאים כמו שיבולת שועל, קינואה ואורז חום עשירים בסיבים תזונתיים, שיכולים להפחית את הסיכון לסרטן. “סיבים תזונתיים מסייעים לתפקוד תקין של מערכת העיכול ויכולים להגן מפני התפתחות סרטן”, אמרה ד”ר דו. ממצאים אלה תומכים במחקרים קודמים שהראו את חשיבות הסיבים במניעת סרטן .
4. הימנעו מצריכת סוכר ומזון מעובד
המחקר מצביע על כך שצריכת יתר של סוכר ומזון מעובד עלולה להוביל להשמנה, שהיא גורם סיכון לסוגים שונים של סרטן. החוקרים ממליצים להפחית את צריכת המשקאות הממותקים, הממתקים והמזונות המעובדים ולהעדיף מזונות טבעיים ומזינים .
5. שתו אלכוהול במתינות
לדברי החוקרים, שתיית אלכוהול מרובה יכולה להעלות את הסיכון לסרטן. ד”ר סמית’ ציין כי “אם בוחרים לשתות אלכוהול, יש לעשות זאת במתינות – עד מנה אחת ביום לנשים ועד שתי מנות ביום לגברים”. מחקרים קודמים תומכים בממצאים אלה ומצביעים על הקשר בין צריכת אלכוהול לסרטן .
6. שמרו על משקל גוף תקין
השמנה היא גורם סיכון משמעותי לסוגים רבים של סרטן, כולל סרטן השד, הרחם, הכליות והוושט. החוקרים ממליצים לשמור על משקל גוף תקין באמצעות תזונה מאוזנת ופעילות גופנית סדירה. נתונים מהמחקר מצביעים על כך ששמירה על משקל גוף תקין יכולה להפחית את הסיכון לסרטן באופן משמעותי .
7. עשו פעילות גופנית סדירה
המחקר מדגיש את חשיבות הפעילות הגופנית הסדירה בהפחתת הסיכון לסרטן ובשמירה על בריאות כללית. “פעילות גופנית מתונה עד אינטנסיבית של לפחות 150 דקות בשבוע יכולה לעשות הבדל משמעותי”, הסביר ד”ר סמית’. מחקרים קודמים מצביעים על כך שפעילות גופנית סדירה היא מפתח לבריאות טובה ולמניעת סרטן.
8. השתמשו בשיטות בישול בריאות
ד”ר אמילי צ’אנג, מומחית לתזונה ובישול בריא, הציגה ממצאים המראים ששיטות הבישול עשויות להשפיע על הסיכון לסרטן. “שיטות בישול כמו גריל, צלייה וטיגון בטמפרטורות גבוהות עלולות ליצור חומרים מסרטנים במזון”, הסבירה ד”ר צ’אנג. היא המליצה להשתמש בשיטות בישול כמו אידוי, אפייה והקפצה בטמפרטורות נמוכות, אשר מפחיתות את הסיכון להיווצרות חומרים מזיקים.
לסיכום, הפאנל בהרווארד הדגיש את החשיבות הקריטית של שינוי הרגלי התזונה ושמירה על אורח חיים בריא כדי להפחית את הסיכון לסרטן. המומחים הציעו דרכים מעשיות לשיפור התזונה והבריאות הכללית, המבוססות על מחקרים עדכניים וממצאים מבוססים. מחקר זה מוסיף לתמונה הכוללת של החשיבות הקריטית של תזונה נכונה במניעת סרטן ומציע דרכים מעשיות לאנשים לשפר את הבריאות שלהם ולהפחית את הסיכון למחלות קשות.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל