חוץ מהטעם והריח הייחודים שיש לגויאבה, היא נחשבת למזון על בזכות היתרונות הבריאותיים הרבים שלה. יחד עם הפרי, גם העלים מכילים מספר יתרונות שונים.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
הגויאבה עשירה בויטמין C ו-A, גויאבה אחת מכילה פי 4 יותר ויטמין C מאשר תפוז ופי 10 יותר ויטמין A מאשר לימון.
היא מכילה גם ויטמיני B2, E ו-K, סיבים, סידן, נחושת, חומצה פולית, ברזל, מנגן, אשלגן, זרחן ואשלגן. בנוסף לכל אלה, הגויאבה אינה מכילה שומנים והיא נחשבת לאחד מהפירות הכי פחות מרוססים.
במטבחים השונים, נעשה שימוש בגויאבה בכל מיני תבשילים, הן מתוקים והן מלוחים. מיץ הגויאבה נחשב למשקה מרענן וניתן גם ליהנות מהגואיבה ברטבים, ממתקים, ריבות ועוד.
1.שמירה על בריאות הפה
פלאק הוא אחד הגורמים העיקריים לבעיות בריאותיות בשיניים שלנו. רכיבי האנטי-פלאק בעלי הגויאבה יעילים במניעה וטיפול בבעיות שיניים.
מטפלים טבעיים עושים שימוש בעלי גויאבה צעירים ומכינים מהם משחה כדי לשמור על היגיינת הפה. העלים מכילים רכיבים אנטי-דלקתיים, משככי כאבים ואנטי-מיקרוביאליים, אשר מסייעים בהפחתת דלקת בחניכיים ומשאירה את הפה רענן ונקי.
בנוסף, ניתן להשתמש בעלי הגויאבה כדי לטפל בכאבי שיניים, חניכיים נפוחות וכיבים בפה.
כדי לשמור על בריאות הפה, פשוט לעסו 1 או 2 עלי גויאבה צעירים כל יום. ניתן גם להכין מי שטיפה לפה באמצעות הרתחת 5-6 עלי גויאבה במים. תנו לתערובת להתקרר והוסיפו מעט מלח. גרגרו היטב את התערובת בפה והשיניים פעמיים ביום.
2.בריאות הלב
על פי מחקר מ-1993 נמצא כי צריכה של גויאבה רגילה יכולה לסייע בהפחתת לחץ הדם והשומנים בדם, אודות לתכולה הגבוהה של אשלגן, ויטמין C וסיבים מסיסים. אשלגן מסייע בשמירה על קצב לב יציב ובשליטה על לחץ דם גובה, בעוד שהויטמין C שומר על בריאות עלי הדם הקטנים.
בנוסף לכך, הליקופן הנמצא בגויאבה מסייע לאנשים הצורכים גויאבה באופן קבוע להפחית את הסיכון למחלות לב וכלי דם.
שתייה של תה עלי גויאבה, אשר ניתן להכין עם כמה עלים ומים חמים, מסייע בהפחתת הכולסטרול.
3.טיפול בשלשולים
תה עלי הגויאבה מסייע בעצירת שלשולים הנגרמים מבקטריות שונות. עלי הגויאבה עוצרים את גדילת הסטפילוקוקוס אוראוס, בקטריה שכיחה הגורמת לשלשולים.
כאשר סובלים משלשול, ניתן לשתות את תה עלי הגויאבה מספר פעמים ביום. התה מסייע בהקלה בכאבי הבטן, גורמים ליציאות מועטות יותר ומקדים את ההחלמה.
פרי הגויאבה הוא גם טוב למערכת העיכול. רכיביו האנטי-בקטריאליים מסייעים בניקוי דרכי העיכול, מונעים גדילה של בקטריות ותכולת הסיבים שבפרי מסייעת לעיכול טוב יותר.
כדי למנוע בעיות קיבה שונות, לעסו עלי גויאבה או איכלו את הפרי מדי יום.
4.טיפול בסוכרת
הרפואה הסינית עושה שימוש בגויאבה במשך שנים, על פי רפואה זו, ההשפעה ההיפוגליקמית של מיץ הגויאבה יעילה בטיפול מחלת הסוכרת.
תכולת הסיבים והאינדקס הגליקימי הנמוך בגויאבה מועילים במיוחד לסוכרתיים. בעוד שהסיבים מסייעים בוויסות רמת הסוכר בדם, האינדקס הגליקימי הנמוך מונע עליה חדה ברמת הסוכר.
אכילת 1 עד 2 גויאבות ללא הקליפה יכולה להיות טובה בשמירה על רמת הסוכר בדם. אלו אשר בסיכון להתפתחות סוכרת יכולים לעשות טיפול מונע באמצעות שתייה של תה עלי גויאבה.
5.חיזוק המערכת החיסונית
אודות לתכולה הגבוהה של ויטמין C, הגויאבה בעלת תפקיד חשוב בחיזוק המערכת החיסונית שלנו. מערכת זו היא מנגנון השומר על גופנו ממגוון מחלות וזיהומים.
איכלו 1 גויאבה ביום כדי לפתח חסינות מפני שיעולים, צינונים ושפעת. ניתן גם לצרוך גויאבה באמצעות שייקים או סלטים.
6.הפחתת הסיכון לסרטן
הרכיבים האנטי-סרטניים בגויאבה מגיעים מרכיבים כמו ליקופן, קוורצטין, ויטמין C ומגוון פוליפינולים הנמצאים בפרי. רכיבים אלו פועלים כנוגדי חמצון המסייעים בניטרול הרדיקלים החופשיים הפוגעים בגופנו, אשר בין השאר, עלולים לגרום לסרטן.
במחקר משנת 2011 נמצא כי תמצית גויאבה יכולה להפחית את גודלם של גידולים פרוסטטים. למעשה, צריכה קבועה של תמצית גויאבה יכולה לסייע בהפחתת מקרי סרטן הפרוסטטה בקרב גברים.
צריכה של גויאבה יכולה לסייע גם במניעת סוגים אחרים של סרטן כמו סרטן השד, הפה, העור, הקיבה, המעי הגס וסרטן הריאות.
7.שיפור הראייה
הגויאבה עשירה בויטמין A הנחוץ בשמירה על ראייה טובה. ויטמין A מסייע בשמירה על קרנית בריאה וברורה ומגן על התאים בעיניים. עיוורון לילה הוא אחד מהמחלות הנגרמות על ידי מחסור בויטמין A. בנוסף, הויטמין C בגויאבה תורם לבריאות הנימים ובשמירה על תפקוד תאי הרשתית.
צריכה קבועה של הפרי מסייעת בשמירה על הראייה. היא גם יכולה לסייע בהאטת התפתחות קטרקט וניוון מקולרי, שתי בעיות ראייה המתרחשות עם הגיל.
8.שיפור תפקודים קוגנטיביים
אנו יכולים לשמור על בריאות המוח שלנו, אחד האיברים החשובים בגופנו, באמצעות גויאבה. פרי על זה משפר את התפקוד הקוגניטיבי וכמו כן מחדד את המיקוד.
עשיר בויטמין C ונוגדי חמצון אחרים, הפרי מזין את המוח ואת התפקודים הנפשיים. בנוסף, ויטמיני B3 ו-B6 בגויאבה מסייעים בשיפור זרימת הדם למוח.
האשלגן בגויאבה מסייע גם במוליכות החשמלית במוח, אשר חשובה לשיפור החשיבה ולזיכרון.
9.שמירה על בריאות העור
הגויאבה מכילה נוגדי חמצון, אשר מסייעים בניטרול הרדיקלים החופשיים הפוגעים בגופנו ברמה התאית. הדבר עלול להוביל לסימני הזדקנות כמו קמטים ועור נפול, יובש וגוון עור עמום. הויטמין C בגויאבה מסייע בייצור קולגן ואלסטין, חלבונים בונים המסייעים בשמירה על יציבות ואלסטיות של העור.
בנוסף, הרכיבים המכווצים בגויאבה ועלי הגויאבה מסייעים בשיפור מרקם העור ומגנים עליו מפני נזקי השמש ומונעים בעיות כמו אקנה ופצעונים.
10.מסדירה את בריאות בלוטת התריס
הגויאבה היא מקור מעולה לנחושת, אשר חיונית לבריאות בלוטת התריס, אחת מהבלוטות החשובות בגוף לוויסות הורמונים ותפקוד איברי הגוף. הנחושת מסייעת בשליטה על ייצור וספיגת ההורמונים, אשר מווסתים את פעילות בלוטת התריס.
הגויאבה מכילה גם אשלגן, רכיב אנטי-דלקתי המסייע בתפקוד בלוטת התריס. בנוסף לכך, היא מקדמת הורדה במשקל ושיפור האנרגיה בגופנו.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל