אשכולית – 8 יתרונות בריאותיים

אשכולית – 8 יתרונות בריאותיים

Avatar of אגוגו
אגוגו

האשכולית דלה בקלוריות, אבל עשירה בחומרים מזינים המסייעים לבריאות הכללית שלנו. בנוסף, היא מסייעת לעור חלק ובריא, הפחתת הסיכון למחלות שונות ואפילו להורדה במשקל.

הצטרפו לאגוגופון!

ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!

אשכולית
גם טעים וגם בריא

הורדה במשקל

הוספת אשכולית לתזונה היומית יכולה לזרז את תהליך ההרזיה. מחקר אחד בדק במשך 12 שבועות את השפעת האשכוליות על 91 נשים וגברים הסובלים מעודף משקל. המשתתפים חולקו לארבע קבוצות. לאחר 12 שבועות, הקבוצה לה ניתן אשכולית טרייה הורידה ממשקלה 1.6 ק”ג, הקבוצה עם טבליות האשכוליות השילו 1.1 ק”ג, וקבוצות הפלסבו (תרופות דמה) השילו ממשקלם רק 0.3 ק”ג.

בנוסף נמצא כי אכילת חצי אשכולית לפני הארוחה מסייעת בשיפור בעמידות לאינסולין.

שבץ

פירות הדר, כמו תפוז או אשכולית מכילים רכיבים המסייעים בהפחתת הסיכון לשבץ מוחי, במיוחד בקרב נשים. מחקר אשר חקר 69,622 נשים במשך 14 שנה הראה כי אלו אשר צרכו כמויות גדולות יותר של פירות הדר היו בסיכון מופחת ב-19% ללקות בשבץ, מאשר נשים שלא צרכו לאורך תקופה זו.

לחץ דם ובריאות הלב

שילוב חזק של חומרים מזינים באשכולית כמו סיבים, אשלגן, ויטמין C וכולין מסייעים לבריאות הלב.

מחקר אחד מצא כי תוספי תזונה יחד עם אשכולית אדומה טרייה השפיעו בצורה חיובית על רמות השומנים בדם, במיוחד טריגליצרידים. החוקרים הסיקו כי הוספת אשכולית אדומה לתזונה יכול להיות יעיל לאנשים הסובלים מטרשת עורקים ומעוניינים להוריד את רמת השומנים דם.

במחקר אחר, אלו אשר צרכו 4069 מ”ג אשלגן ביום היו עם סיכון מופחת של 49% למוות כתוצאה ממחלות לב ביחס לאלה שצרכו פחות אשלגן (כ-1000 מ”ג ביום).

לצריכה גבוהה של אשלגן יש גם קשר להפחתת הסיכון לשבץ, הגנה מפני איבוד מסת שריר, שימור צפיפות המינרלים בעצמות והפחתת ההיווצרות של אבנים בכליות.

הגברת הצריכה של אשלגן חשוב גם להפחתת לחץ הדם, אודות להשפעתו על הרחבת כלי הדם.

סרטן

האשכולית היא מקור מעולה לויטמין C ועוד נוגדי חמצון, הפרי נלחם בהיווצרות של רדיקלים חופשיים, אשר ידועים ביכולת שלהם בגרימת סרטן ומחלות אחרות. לצריכה של ליקופן יש קשר ישיר להפחתת הסיכון לסרטן הפרוסטטה על פי מספר מחקרים ומזונות עשירים בויטמין C ובטא-קרוטן נמצאו כמפחיתים את הסיכון לסרטן הוושט במיוחד.

מערכת העיכול

אשכולית, אודות לתכולת הנוזלים והסיבים בה, מסייעת במניעת עצירות ומקדמת יציאות סדירות וכך למערכת עיכול בריאה יותר.

מונע התייבשות

האשכולית היא אחת הפירות הכי מרווים בעולם, עם 91% מים (ממש קצת אחרי האבטיח). בנוסף, הפרי מכיל אלקטרוליטים, ולכן, מעולה למניעת התייבשות.

עור הגוף

נוגד החמצון ויטמין C, כאשר נצרך בצורה טבעית או על ידי תוסף מזון, יכול לסייע בלחימה בנזקי העור הנגרמים על ידי השמש וזיהום האוויר, להפחית קמטים ולשפר את מרקם העור הכללי של הגוף. ויטמין C בעל תפקיד מרכזי בהיווצרות הקולגן, התומך העיקרי במערכת העור. שתייה מספקת וויטמין A, חשובים גם הם למראה עור בריא, ואת שניהם האשכולית יכולה לספק לנו.

מניעת אסתמה

הסיכון לחלות באסתמה הוא יותר נמוך בקרב אנשים הצורכים רכיבים תזונתיים מסוימים, כמו למשל, ויטמין C, הנמצא בפירות וירקות רבים, וגם באשכולית.

מהם הרכיבים התזונתיים באשכולית?

חצי אשכולית בינונית ורודה מכילה בערך 52 קלוריות, 0 גרם של שומן, 0 גרם של נתרן, 0 גרם של כולסטרול, 13 גרם פחמימות (הכוללים 8.5 גרם סוכר ו-2 גרם סיבים תזונתיים), וגרם אחד של חלבון.

האשכולית גם מכילה כמויות קטנות של ויטמין E, תיאמין, ריבופלבין, ניאצין, חומצה פולית, חומצה פנטותנית, אשלגן, זרחן, מנגן, אבץ ונחושת.

האשכולית הורודה לא רק עשירה בויטמינים ומינרלים, אלא גם בנוגדי חמצון רבים, בליקופן, בטא קרוטן ופיטו-נוטריינטים.

מחקרים גם הראו כי אשכולית ורודה או אדומה מכילה כמות גדולה יותר של רכיבים ביו-אקטיביים ונוגדי חמצון, מאשר האשכולית הצהובה או הלבנה.

הצטרפו לדיוור של אגוגו

ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל