מבוגרים הצורכים תזונה עתירה במלח עלולים להיות בסיכון גבוה יותר לפתח אקזמה, כך עולה ממחקר שנערך על ידי חוקרים באוניברסיטת קליפורניה בסן פרנסיסקו. גללו למטה כדי לקרוא.
הקשר האפשרי בין תזונה עתירה במלח ואקזמה
אקזמה הוא מצב רפואי כרוני של העור הגורם לגירוי ולגרד, אקזמה משפיעה על כ-10% מהאוכלוסייה הבוגרת בארצות הברית. המחקר החדש מצא קשר משמעותי בין כמות המלח בתזונה והסיכון לפתח אקזמה.
איך המחקר הגיע למסקנה הזאת?
החוקרים ניתחו נתונים ממספר גדול של משתתפים והשוו את הרגלי התזונה שלהם עם תסמיני האקזמה עליהם דיווחו. הם גילו כי משתתפים שצרכו כמות גבוהה יותר של מלח, דיווחו על שיעורים גבוהים יותר של אקזמה בהשוואה לאלו שצרכו פחות מלח.
תוצאות המחקר והמלצות החוקרים
המחקר ממליץ להפחית את צריכת המלח במזון, במיוחד בקרב אנשים הסובלים מתסמיני אקזמה. החוקרים מציינים כי הפחתת כמות המלח בתזונה יכולה להוות אמצעי נוסף לשמירה על בריאות העור ולהפחתת הסיכון לפתח אקזמה.
לסיכום
תחום המחקר העוסק בהשפעות הבריאותיות של תזונה עתירת מלח הוא נרחב ומקיף. הממצאים החדשים מדגישים את הקשר האפשרי בין צריכת מלח גבוהה לבין התפתחות אקזמה, ועשויים להוות בסיס להמלצות תזונתיות חדשות. למי שסובל מאקזמה, מומלץ לבחון את הרכב התזונה שלו ולפעול בהתאם להמלצות החוקרים.