אם יש לכם סוכרת, חשוב לשים לב היטב למה שאתם אוכלים. נשנושים שאנחנו אוכלים במהלך היום מהווים חלק חשוב מהתזונה שלנו, אבל חשוב לבחור בכאלה שלא יגרמו לעלייה מהירה של הסוכר בדם.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
להלן כמה מהנשנושים הטובים ביותר עבור סוכרתיים:
אגוזים
שקדים, אגוזי מלך ובוטנים הם כולם אפשרויות נהדרות לנשנושים לסוכרתיים. הם עשירים בחלבון ושומנים בריאים, דבר שיכול לעזור לנו לשמור על תחושת שובע לאורך זמן. בנוסף, הם דלים בפחמימות, כך שהם לא יגרמו לעלייה מהירה ברמות הסוכר בדם.
ביצים קשות
ביצים הן מקור נהדר לחלבון ושומנים בריאים. כמו כן, ביצים קשות הן מאוד קלות להכנה, ואפשר לארוז בקלות ולאכול במהלך היום.
יוגורט יווני
יוגורט יווני עשיר בחלבון ודל בפחמימות. זה גם מקור טוב לסידן וחומרים מזינים חשובים אחרים.
פירות יער
פירות יער כגון תותים, אוכמניות ופטל הם אפשרויות נהדרות דלות פחמימות. הם גם עשירים בנוגדי חמצון, שיכולים לעזור להגן על גופנו מפני נזק שנגרם על ידי סוכרת.
ירקות
גזר, מלפפון, סלרי ופלפלים הם כולם דלים בפחמימות ועשירים בחומרים מזינים כמו סיבים, ויטמין A וויטמין C.
חומוס וירקות
חומוס עשוי מגרגירי חומוס (שעועית גרבנזו), המהווה מקור טוב לחלבון וסיבים. שדכו אותו יחד עם ירקות חתוכים והפכו אותו לנשנוש משביע.
גבינת קוטג’
גבינת קוטג’ היא מקור נהדר לחלבון וסידן, דבר שהופך אותה לאפשרות מושלמת לנשנוש עבור אנשים עם סוכרת. הקוטג’ היא גם גבינה דלה בפחמימות, דבר שיכול לעזור במניעת עליות סוכר בדם.
אבוקדו
אבוקדו עשיר בשומנים בריאים, דבר שהופך אותו לאופציה מצוינת עבור אנשים עם סוכרת. הוא גם מקור טוב לסיבים, שיכולים לעזור לנו לשמור על תחושת שובע ממושכת.
אדממה
אדממה הוא סוג של פולי סויה שאוכלים אותו לעתים קרובות כנשנוש. הוא עשיר בחלבון ודל בפחמימות, מה שהופך אותו לאפשרות נשנוש מצוינת עבור אנשים עם סוכרת.
רול-אפים עם חזה עוף
רול-אפים עם חזה עוף ואבוקדו, הם מקור מצוין לחלבון ושומנים בריאים. הקפידו להשתמש בטורטיות מחיטה מלאה או עטיפות חסה כדי להפחית את כמות הפחמימות.
שוקולד מריר
שוקולד מריר עשיר בנוגדי חמצון ויכול לעזור להפחית את הסיכון למחלות לב. חשוב לבחור בשוקולד מריר עתיר קקאו (מעל 75%) ולנשנש רק מנה קטנה מכיוון שהוא עדיין עשיר בקלוריות ובשומן.
גרגירי חומוס קלויים
גרגירי חומוס קלויים הם אפשרות לנשנוש טעים לאנשים עם סוכרת. הם עשירים בחלבון ובסיבים תזונתיים. כמו כן, החומוס גם דל בפחמימות ומהווה אלטרנטיבה פריכה וטעימה לנשנושים עתירי פחמימות כמו צ’יפס.
פופקורן
פופקורן הוא חטיף דגנים מלאים עשיר בסיבים, מה שהופך אותו לאופציה מצוינת עבור אנשים עם סוכרת. אפשר להוסיף מעט מלח או תבלינים אחרים כדי להפוך אותו לטעים יותר.
לסיכום
חשוב לזכור שאמנם נשנושים אלו מהווים אפשרות לאכילה בריאה לסוכרתיים, אך עדיין חשוב לבקר את כמות המנות שאנו אוכלים. כמו כן, תמיד כדאי להתייעץ עם דיאטנית כדי להבטיח שהנשנושים הללו מתאימים לתפריט האישי שלכם.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל