מזונות על הם מזונות שמועילים לבריאות, מעבר לסיפוק קלוריות או שומנים, חלבונים, או פחמימות. מזונות-על עשויים להיות עשירים במיוחד בסוגי ויטמינים או חומרים מזינים אחרים, שמועילים באופן ייחודי עבור אנשים עם סוכרת מסוג 2.
אגוגו-מגזין בריאות | Agogo | פורסם 3/6/16
1.זרעי צ’יה
צ’יה הוא סוג של זרע המספק סיבים, חלבון וחומצות שומן אומגה 3. צ’יה הוא מזון על כיוון שהוא מוריד את העומס הגליקמי של כל ארוחה, מגביר את רמת השובע ומייצב את רמת הסוכר בדם. הוספת צ’יה לארוחת הבוקר, תעזור לתחושת מלאות לאורך זמן ארוך יותר. הסוג עיקרי של הסיבים בצ’יה, הם הסיבים המסיסים. סיבים מסיסים הופכים לג’ל כאשר הם מתערבבים עם מים. זה הופך אותם למצויינים לאפייה ובישול כאשר נדרשת הסמכה. זרעי צ’יה מעורבבים עם חלב שקדים, קקאו וממתיק GI נמוך כמו אגבה או סטיביה, יוצר פודינג מעולה ובריא!
2.סלמון פראי
סלמון הוא מזון על בסוכרת סוג 2, כיוון שסלמון הוא מקור מצוין של חומצות שומן אנטי דלקתיות אומגה 3. ישנם הבדלים בחומצות השומניות שבסלמון מעובד לעומת פראי. הסיבה לכך היא מה שהדגים אוכלים. סלמון פראי ניזון מדגים קטנים וחי במים קרים, מה שמאפשר להם לפתח רמות גבוהות של חומצות אומגה-3 אנטי דלקתיות לכדי שומנים רוויים בבשר שלהם. דגים מעובדים מכילים עד פי 10 יותר מזהמים אורגניים עמידים, אנטיביוטיקה ומזהמים אחרים. כימיקלים מזיקים אלה הם פרו-דלקתיים ונקשרו עם סיכון מוגבר לחלות בסרטן ומחלות לב.
3.חומץ בלסמי לבן
מזון העל חומץ נצרך בדרך כלל כרוטב ויניגרט לסלט, אבל יש לו השפעות מועילות ולא משנה כיצד תבחרו להנות ממנו. חומץ, או חומצה אצטית אם נדייק, מאטה את ריקון הקיבה, דבר אשר יש לו מספר השפעות מועילות עבור אנשים עם סוכרת מסוג 2. זה מאט את שחרור הגלוקוז לתוך זרם הדם, ובכך מאפשר תגובת אינסולין קטנה ויציבה במקום פרץ אינסולין גדול. חומץ גם מגביר שובע, כך שאם אתם נהנים מסלט עם ויניגרט למנה ראשונה, פחות סביר שתזללו במנה העיקרית.
4.קינמון
קינמון מוריד גלוקוז אצל אנשים עם סוכרת מסוג 2, וזה נחקר במספר ניסויים וסקירות שיטתיות אשר מצאו אותו כיעיל.
- קינמון מוריד את רמות הסוכר בדם הן בצום והן לאחר ארוחה.
- קל להוסיף לכל סוג תזונה.
- קינמון ניתן לפזר על שיבולת שועל.
- כמו כן, טעים להוסיף אותו לקפה!
לתוכן הפוליפנול הרב שבו ישנו ערך מוסף גבוה למניעת סיבוכים בריאותיים.
5.עדשים
עדשים הם מזון על משום שהם מכילים ויטמינים חשובים, המון חלבון וסיבים. ראו גם: קטניות טוב או רע?
עדשים עשירים בברזל, מינרלים אחרים וויטמינים מקבוצת B כגון פולאט (חומצה פולית).
לעדשים יש איזון מצוין של חלבונים ופחמימות מורכבות (הרבה סיבים), וגם הם מגוונים מאוד את הבישול. קראו על המזונות הכי עשירים בסיבים.
- הירוקים והחומים נשארים קשים לאחר בישול והם נהדרים לסלט.
- הכתומים מתרככים לאחר בישול, מה שהופך אותם למתאימים למרקים הודיים, קארי, ודאל.