מקורו של הפרי הקטן והחמצמץ הזה הוא בצפון אמריקה, החמוציות נמצאות בשימוש נרחב במטבחים שונים, אך יש להן גם יתרונות בריאותיים רבים, עליהם נרחיב במאמר זה.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
עשירות בנוגדי חמצון
החמוציות עמוסות בנוגדי חמצון, תרכובות אלו מגנות על הגוף שלנו מפני חמצון. סטרס חמצוני המתרחש כאשר קיים חוסר איזון בין ייצור הרדיקלים החופשיים לבין יכולת הגוף לנטרל אותם. דבר זה יכול להוביל למגוון של מחלות כרוניות, כולל סרטן, מחלות לב ומחלת אלצהיימר.
חמוציות מכילות מגוון של נוגדי חמצון, כולל פלבנואידים, חומצות פנוליות ואנתוציאנינים, אשר הוכחו כמפחיתים מתח חמצוני ודלקת.
נלחמות בדלקות בדרכי השתן
אולי התכונה הידועה ביותר של החמוציות היא יכולתם למנוע ולטפל בדלקות בדרכי השתן. הסיבה לכך היא שהן מכילות פרואנטוציאנידינים (PACs), המונעים מחיידקים להיצמד לרירית דרכי השתן.
בנוסף, הוכח כי חמוציות עוזרות למנוע הישנות של דלקת בדרכי השתן, דבר שהופך אותן לכלי בעל ערך עבור אנשים הסובלים ממצב זה.
שיפור בריאות הלב
על פי סקירה מחקרית, ישנה כמות הולכת וגוברת של ראיות המצביעות על כך שפוליפנולים, כולל אלו המצויים בחמוציות, עשויים לתרום להפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם (CVD). הדבר נובע ממספר מנגנונים, כמו הגברת עמידות ה-LDL לחמצון, עיכוב הצטברות טסיות דם, הפחתת לחץ דם ומנגנונים אנטי-טרומבוטיים ואנטי-דלקתיים אחרים.
בריאות מערכת העיכול
חמוציות מכילות סיבים, החיוניים לבריאות מערכת העיכול. סיבים מסייעים בוויסות יציאות ומונעים עצירות. בנוסף, הוכח כי לחמוציות יש השפעה פרה-ביוטית, כלומר הן מקדמות את הצמיחה של חיידקים מועילים במעיים. דבר זה יכול לעזור לשפר את בריאות המעיים הכללית ועשויים להיות יתרונות עבור מצבים כגון תסמונת המעי הרגיז (IBS).
הפחתת הסיכון לסוגי סרטן מסוימים
מחקר שסקר את ההשפעות האנטי-סרטניות הפוטנציאליות של חמוציות והמרכיבים הביו-אקטיביים שלהן, מצא כי יש להן השפעה חיובית על 17 סוגים שונים של סרטן, כמו סרטן הוושט, הקיבה, המעי הגס, שלפוחית השתן, הערמונית, גליובלסטומה ולימפומה.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל