1 כפית זרעי צ’יה ביום: 8 יתרונות עוצמתיים ביותר

1 כפית זרעי צ’יה ביום: 8 יתרונות עוצמתיים ביותר

Avatar of אגוגו
אגוגו

זרעי צ’יה טומנים בחובם מגוון יתרונות בריאותיים, שיתכן ואתם לא מודעים להם בכלל. מקורו של מזון העל הזה הוא באמריקה הלטינית, והוא היווה סימן היכר בתזונה של בני המאיה והאצטקים למשך מאות שנים.

זרעי הצ’יה פופולריים מאוד בעולם המערבי בימים אלו. אנשים מרחבי העולם אובססיביים בנוגע לזרעים האלו, בשל מספר סיבות חשובות. זרעי צ’יה הם תחנות כוח קטנות, והם עמוסים בוויטמינים, מינרלים ונוגדי-חמצון. אלו כמה מהיתרונות הבריאותיים הטובים ביותר של זרעי צ’יה.

הצטרפו לאגוגופון!

ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!

1.נלחמים בסרטן הרחם וסרטן השד

מחקר שפורסם על ידי הירחון לביו-כימיה מולקולרית (2013) הוכיח כי החומצה האלפא ליפואית המצויה בזרעי צ’יה יכולה לסייע בדיכוי התפתחות וצמיחה של תאים סרטניים, במקרה של סרטן הרחם וסרטן השד. חומצה אלפא ליפואית היא חומצת שומן מסוג אומגה 3, הידועה בשל יכולות הלוחמה בסרטן שלה.

המחקר הוכיח גם כי חומצת השומן הזו גרמה למוות של התאים הסרטניים, אך לא פגעה בתאים הבריאים. אלו חדשות נפלאות במיוחד עבור נשים, כיוון שסרטן השד משגשג באופן מעורר דאגה ברחבי העולם.

2.בונים שיניים ועצמות חזקות יותר

כיוון שזרעי צ’יה מלאים זרחן, סידן, אבץ וויטמין A, אין פלא שבריאותיסטים צורכים את הזרעים האלו על מנת לשפר את בריאות העצמות שלהם, ולחזק את השיניים שלהם. מנה אחת של זרעי צ’יה מספקת לגוף כ-18% מהצריכה היומית המומלצת של סידן – כמות גדולה פי חמש מהמצויה בחלב. כמובן, אנו לא אומרים שעליכם לוותר על חלב לחלוטין, אבל אם אתם צריכים להגביר את צריכת הסידן שלכם, זרעי צ’יה ללא ספק יעזרו.

ראו: 11 מזונות שלא חשבתם שטובים לעצמות שלכם

3.הם מסייעים לירידה במשקל, תוך צבירה של מסת שריר

אנשים רבים מנסים לבנות מסת שריר מבלי לצבור שומן, אך רק מעטים מהם יודעים על זרעי צ’יה, שהם אחד ממקורות החלבונים הצמחיים הטובים ביותר. הוכח כי צריכה קבועה של זרעי צ’יה מסייעת לאזן את רמות הסוכר בדם, מקדמת צמיחה של מסת שריר רזה, ושורפת שומן. לעתים קרובות, צמחונים וטבעונים מקבלים את החלבונים שלהם מפודינג, שייקים וקערות בודהה העשויים מזרעי צ’יה.

מכורים לספורט מוסיפים זרעי צ’יה כמעט לכל ארוחה קלה לפני ואחרי האימון. הזרעים האלו מועשרים במינרלים חיוניים כגון מגנזיום, סידן, נחושת, זרחן, מנגן, ניאצין, ברזל ואבץ, כמו גם מלאים בנוגדי חמצון, המסייעים בהשבת חומרים מזינים שאבדו בעת האימון. האבץ בזרעי הצ’יה מעורר ייצור של לפטין, ולכן משפיע באופן משמעותי על האופן שבו הגוף שלכם מוציא אנרגיה ומווסת את רמות האנרגיה שלו.

4.מאזנים את רמות הסוכר בדם

אף כי אין הוכחה מחקרית לכך שצריכת זרעי צ’יה יכולה לרפא או למנוע סוכרת, מחקרים רבים הציעו כי מזון העל הזה עשוי להפחית את הסיכון לסוכרת מסוג 2, וזאת בשל היכולת שלו להאט את מערכת העיכול.

למעשה, זו אחת הסיבות הטובות שבגינן כדאי לצרוך זרעי צ’יה מושרים, במקום זרעים גולמיים. כאשר מערבבים את הזרעים בנוזל, הם יוצרים ציפוי דביק המסייע במניעת קפיצות ברמות הסוכר בדם. קפיצות תכופות ברמות הסוכר בדם עשויות לגרום לעמידות לאינסולין ולכן להתפתחות של סוכרת.

זרעי צ’יה עשירים בסיבים וחומצה אלפא לינולנית שיכולים לסייע בהפחתת הסיכון לתסמונות מטבוליות כגון עמידות לאינסולין ודיסליפידמיה (כמות מופרזת של שומן בדם), המהוות שני גורמים עיקריים בהתפתחות של סוכרת.

5.מאיצים את חילוף החומרים וגורמים לשריפה של שומן בטני

מחקר שהתפרסם בירחון הכוח וההתניה מצא כי אכילת זרעי צ’יה שיפרה את הביצועים באימון, כאשר מדובר באימוני התעמלות שנמשכים 90 דקות, באופן דומה למשקאות ספורט מלאי סוכר.

זרעי צ’יה מפחיתים את כמות רקמות השומן בבטן, העשויות להשפיע באופן שלילי על חילוף החומרים ולגרום להשמנת יתר. באמצעות שילוב מנת זרעי צ’יה בארוחות היומיומיות – בפרט ארוחות בוקר – תוכלו להאיץ את חילוף החומרים שלכם, ולכן לקדם את שריפת השומן הבטני.

ראו: 12 דברים שגורמים לנו לצבור שומן בטני

6.משפרים את בריאות הלב

זרעי צ’יה מקדמים תכונות נוגדות דלקות עוצמתיות, ומסייעים לוויסות לחץ הדם ורמות הכולסטרול. גורמים אלו מוכיחים כי זרעי צ’יה הם חיוניים עבור בריאות הלב שלכם. כמו כן, הוכח כי צריכה קבועה של זרעי צ’יה מסייעת ללוחמה בלחץ חמצוני, כאשר היא מונעת התקפי לב, מחלת לב כלילית, היפרליפידמיה, תסמונות הורמונליות/אנדוקריוניות, יתר לחץ דם, התרחבות כלי דם היקפיים ושבץ.

כפי שהוזכר לעיל, זרעי צ’יה הם מקור נהדר לחומצת שומן, חומצה לינולנית, המסייעת לגוף לספוג מספר ויטמינים מסיסים-בשומן וחיוניים, לרבות הויטמינים A, D, E ו-K. חומצות מסוג אומגה 3 מסייעות לשמור על בריאות הלב כיוון שהן מפחיתות את לחץ הדם, דלקות ואת רמות הכולסטרול הרע. לעתים קרובות, דלקות כלליות בגוף הן הסיבה המרכזית למחלות לב, ולכן צריכת 15 גרם של זרעי צ’יה ביום הן דרך נהדרת לשפר את בריאות הלב שלכם.

7.משפרים את בריאות מערכת העיכול

על פי האיגוד הדיאטטי האמריקאי, מנה אחת של זרעי צ’יה יכולה לספק את צריכת הסיבים היומית המומלצת. סיבים הם חיוניים עבור יכולתו של הגוף שלכם לשלוט ברמות האינסולין. המכונים הלאומיים לבריאות מציינים כי זרעים כגון זרעי צ’יה וזרעי פשתן הם מאזנים טבעיים של הסוכר בדם, הודות לתכולת השומנים הבריאים והסיבים הצמחיים הגבוהה בהם.

זרעי צ’יה מסייעים לשיפור תנועות המעיים, ומבטיחים צואה בריאה. כיוון שזרעי צ’יה סופגים כמות גדולה של מים ומתרחבים באופן מיידי בבטן לאחר האכילה, הם גם מסייעים להרגשת שובע מהירה יותר. מעבר לכך, הג’ל שהם יוצרים בקיבה עשוי להוות חומר פריביוטי המקדם את גדילת החיידקים הפרוביוטיים בקיבה.

8.שומרים על המראה הצעיר שלכם

זרעי צ’יה מלאים בנוגדי חמצון עוצמתיים. חוקרים גילו כי כיום, ריכוז הפנולים הטבעי בזרעי הצ’יה גדול פי שתיים מאי פעם בעבר. הוכח כי הפעולה נוגדת החמצון העוצמתית של הזרעים האלו עוצרת יותר מ-70% מפעילות הרדיקלים החופשיים המזיקה. נוגדי החמצון בזרעי הצ’יה משפרים את מערכות התיקון של הגוף ועשויים למנוע הזדקנות בטרם עת.

כיצד לאכול זרעי צ’יה על מנת להפיק את מירב היתרונות

נסו לצרוך כפית של זרעי צ’יה ביום על מנת להפיק מקסימום יתרונות. הודות לטעם האגוזי שלהם, ניתן להוסיף את זרעי העל הקטנטנים האלו לכל ארוחה וקינוח שתרצו. השרו אותם ביוגורט דל שומן למשך הלילה, על מנת להכין קינוח דל קלוריות, או הוסיפו אותם לסלט הקינואה על מנת לשבוע במהירות רבה יותר. האפשרויות לבישול זרעי צ’יה הן בלתי נגמרות.

האם אכילת זרעי צ’יה גוררת תופעות לוואי?

זרעי צ’יה הם בין מזונות העל הבטוחים ביותר לאכילה, ועדיין, עליכם לוודא שאינכם צורכים יותר מדי. לזרעי צ’יה כמעט ואין תופעות לוואי, אך אנשים מסוימים דיווחו כי הם חווים חוסר נוחות קל בקיבה לאחר האכילה.

זרעי צ’יה שייכים לקטגוריית מזונות העל, וכעת אתם יודעים מדוע. כמובן, הם מחזיקים גם ביתרונות בריאותיים רבים אחרים, אך שמונה היתרונות האלו הם החשובים ביותר. תהנו!

[mks_toggle title=”מקורות למאמר” state=”close “]
http://www.jmolbiochem.com/index.php/JmolBiochem/article/view/52
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21183832
https://www.hindawi.com/journals/ijfs/2014/241053/abs/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24811150
[/mks_toggle]

הצטרפו לדיוור של אגוגו

ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל