הירק הבא הוא ירק שנוטים להתעלם ממנו ופחות מוערך, אך לא בצדק! לכרוב הניצנים יש פרופיל תזונתי מרשים והוא בעל יתרונות בריאותיים רבים. בנוסף, ניתן להכין אותם במגוון דרכים, כמו צלייה, הקפצה, אידוי, ויש כאלה שאוכלים אותם חיים ומוסיפים אותם לסלט. גללו למטה כדי לקרוא.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
1.כרוב ניצנים עשיר ברכיבים תזונתיים
כרוב הניצנים עמוסים במגוון של חומרים מזינים חיוניים. הם מקור מצוין לויטמינים C ו-K, כמו גם מספקים כמויות יפות של ויטמין A, חומצה פולית ומנגן. הם גם מספקים כמות טובה של סיבים, החיוניים לבריאות מערכת העיכול. מנה של כרוב ניצנים יכולה לכסות חלק ניכר מהדרישות היומיות שלנו לרכיבים תזונתיים אלה.
2.נוגדי חמצון חזקים
כרוב ניצנים בולטים בזכות תכולת נוגדי החמצון שלהם. הם עשירים בתרכובות כמו קמפרול, איזורהאמנטין, חומצה קפאית וחומצה פרולית, שנחקרו בשל יכולתן להפחית מתח חמצוני בגוף. דבר זה חשוב במיוחד, מכיוון שלחץ חמצוני יכול להוביל למחלות כרוניות כמו סרטן ומחלות לב.
יתר על כן, תכולת ויטמין C הגבוהה שלהם פועלת כנוגד חמצון חזק, ומשפרת את יכולת הגוף שלנו לתקן תאים פגומים.
3.תמיכה בבריאות מערכת העיכול
כאמור, הסיבים התזונתיים המצויים בכרוב ניצנים יכולים לסייע בשמירה על מערכת עיכול בריאה. סיבים מוסיפים נפח לצואה, מקדמים יציאות קבועות ועוזרים במניעת עצירות. בנוסף, כרוב ניצנים מכילים חומרים הנקראים גלוקוזינולטים, המומרים לתרכובות שעשויות להיות בעלות תכונות אנטי-סרטניות, במיוחד ביחס לסרטן המעי הגס.
4.קידום בריאות הלב
כרוב ניצנים יכולים לקדם את בריאות הלב שלנו. הם מכילים חומצות שומן אומגה 3, אשר ידועות בתפקידן בבריאות הלב, הפחתת דלקות ושיפור תפקוד המוח. הם גם עשירים באשלגן, מינרל שעוזר לווסת את לחץ הדם.
בנוסף, תכולת הסיבים הגבוהה מסייעת להורדת רמות הכולסטרול LDL, הכולסטרול ה”רע”, ומפחיתה את הסיכון למחלות לב.
5.בריאות העצם
עם תכולת ויטמין K גבוהה, אכילת כרוב ניצנים יכולה לעזור לשמור על בריאות העצם. ויטמין K חיוני לחילוף החומרים בעצמות והוכח כמפחית את הסיכון לשברים. מעבר לבריאות העצם, ויטמין K ממלא גם תפקיד מפתח בקרישת הדם.
6.חיזוק מערכת החיסון
תכולת ויטמין C הגבוהה בכרוב ניצנים הופכת אותם לבחירה מצוינת לתמיכה במערכת החיסון שלנו. ויטמין C ממריץ את ייצור תאי הדם הלבנים ופועל כנוגד חמצון להגנה על תאי הגוף מפני חיידקים ווירוסים מזיקים.
7.ויסות רמת הסוכר בדם
הוכח כי כרוב ניצנים, כמו ירקות מצליבים אחרים, מייצבים את רמות הסוכר בדם ומשפרים את הרגישות לאינסולין, מה שעלול להפחית את הסיכון לסוכרת. השפעה זו מיוחסת לתכולת הסיבים הגבוהה שלהם ולנוכחות של נוגד חמצון הנקרא חומצה אלפא-ליפואית.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל