אורז מלא – למה כדאי לאכול אותו?

אורז מלא – למה כדאי לאכול אותו?

Avatar of אגוגו

אורז מלא הוא טוב יותר בשבילנו מאורז לבן – רובנו יודעים זאת! אך רוב הצרכנים נוטים לבחור את האורז הלבן על פני האורז המלא בגלל הבדלי המראה החיצוני שלהם. נכון, אורז לבן נראה יותר טעים מאורז מלא, אבל זה לא אומר שהוא יותר בריא ממנו.

אוזבק תחאוכה | אגוגו- מגזין בריאות | Agogo | פורסם 18/3/15

הצטרפו לאגוגופון!

ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!

אורז
אורז מלא

קצת על אורז

אורז הוא אחד מהמאכלים החשובים ביותר, האורז מספק כמחצית מהצריכה הקלורית של אוכלוסיית העולם. לכן, זה לא פלא שבארצות אסייתיות מסוימות, כמו תאילנד, המילה “אכילה” משמעותה “אכילת אורז”. אם תשאלו את עצמכם איזה סוגי אורז אתם מכירים, אולי תצליחו לזכור אחד או שניים, אך למעשה, ישנם מעל 8000 סוגים של אורז בעולם.

למה אורז מלא?

ההבדל בין אורז לבן לאורז מלא הוא לא רק הצבע! בכדי שהאורז הלבן יקבל את המראה המושך שלו, הוא עובר סדרה של עיבודים: כמו הסרת הקליפה שלו, המוץ וליטוש של האורז. תהליך ייצור האורז הלבן פוגע והורס בצורה משמעותית את הרכיבים התזונתיים שלו. לעומת זאת, בתהליך ייצורו של האורז המלא ישנה רק הסרה של החלק החיצוני הבלתי אכיל של האורז, בתהליך זה לא נפגעים הרכיבים התזונתיים וכך הוא נשמר עשיר בחלבונים, תיאמין, סידן, מגנזיום, סיבים תזונתיים ואשלגן. לאלו אשר שומרים על המשקל, רוצים לרזות או סוכרתיים, אורז מלא יכול להיות פתרון מעולה בזכות הערך הגלקימי שלו אשר מסייע בהפחתת עליית האינסולין בדם.

לצערנו, רבים ממוצרי האורז הלבן מעוטרים בתווית של “אורז מועשר”. מאחר ותהליך הייצור של האורז הלבן גורם לפגיעה ונזק בערכיו התזונתיים: כמו ברזל, ויטמינים, אבץ, מגנזיום ורכיבים תזונתיים אחרים, היצרנים נאלצים להוסיף רכיבים לא טבעיים כמו ויטמינים סינטטים כדי שיוכלו להיות משווקים לציבור כמזון מזין ובריא.
[wp_ad_camp_1]

היתרונות הבריאותיים של האורז המלא

עשיר בסלניום

האורז המלא עשיר בסלניום המפחית את הסיכון למחלות שונות. הסלניום עשוי להפחית בצורה משמעותית את הסיכון לחלות בסרטן המעי גס, וכמו כן הוא מסייע במניעת מחלות לב ודלקות מפרקים.

כמות גדולה של מגנזיום

כוס אחת של אורז מלא מספקת 80 אחוזים מצריכת המגזניום היומית שלנו. המגזניום מסייע לגופנו בתהליך הסינתזה של השומן, ותורם למערכת העצבים ולמערכת הרבייה של גופנו.

מעודד הרזייה ושמירה על המשקל

הסיבים התזונתיים באורז המלא גורמים למערכת העיכול לתפקד בצורה טובה וקלה יותר. האורז המלא הוא התוספת המושלמת לתזונה היומית לאלו המחפשים בטן רגועה ושבעה יותר, דבר הגורם לצמצום בכמות האכילה במהלך היום.

ישנה חשיבות עליונה באכילת דגנים מלאים, כמו אורז מלא, בכדי לשמור על משקל גוף בריא ותקין. על פי בדיקה של 74,000 נשים בין הגילאים 38-63 בתקופה של 12 שנים, נמצא כי נשים אשר צרכו סיבים תזונתיים ממוצרים של דגנים מלאים היו ב-49 אחוזים פחות בסיכון להשמנת יתר.

מקור מעולה לסיבים תזונתיים

היתרונות הבריאותיים של האורז המלא טמונים בסיבים התזונתיים שלו. הסיבים התזונתיים הוכחו כבעלי יכולת בהפחתת הכולסטרול בדם, כמו כן, בשמירה על רמת הסוכר בדם, דבר אשר הופך אותו לבחירה מעולה לסוכרתיים. כמו שכבר ציינו למעלה, הסיבים מסייעים במניעת סרטן המעי גס, ובנוסף תורמים לתפקוד מערכת העיכול ולהפחתת עצירות.

עשיר בנוגדי חמצון

זה אולי אחד הסודות הגדולים בקשר לאורז המלא, כי בדרך כלל אנו שומעים שיש נוגדי חמצון במאכלים כמו חמוציות, תותים ושאר פירות וירקות. אך, כמות נוגדי החמצון באורז המלא לא נופלת מהם! נוגדי החמצון תורמים בניטרול ההשפעה של הרדיקלים החופשיים בגופנו, במניעת מחלות ואף להאטת תהליך ההזדקנות.

איזון רמת הסוכר בדם

האורז המלא מווסת את רמת הסוכר בדם וגורם לשיחרור איטי ומבוקר של הסוכר לדם, לכן, הוא מזון מעולה לאלו הסובלים מסוכרת. מחקרים הראו כי צריכה של חצי כוס אורז מלא ביום מפחיתה את הסיכוי לפתח סוכרת ב-60 אחוזים.

אהבתם את המאמר? פרגנו בלייק!

הצטרפו לדיוור של אגוגו

ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל

נסו את משחק הצירופים!

צרו ארבע קבוצות עם מכנה משותף

טעויות נותרו: 4