12 דברים שאנחנו חייבים לזרוק למען הבריאות שלנו

12 דברים שאנחנו חייבים לזרוק למען הבריאות שלנו

לפעמים , כדי להיות בריאים יותר, הדבר מלווה בקניית דברים חדשים כמו: בגדי אימון, ציוד ספורט חדש, חומרים למתכונים בריאים והרשימה נמשכת. אבל לפעמים כדי להיות הגרסה הבריאה יותר של עצמכם אתם צריכים לזרוק דברים שמעכבים אתכם! אז תכינו את פח האשפה הכי גדול בבית!

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

1.סבון אנטי-בקטריאלי

סבון אנטי-בקטריאלי הוא לא יעיל יותר בחיסול בקטריות מאשר סבון רגיל – ועל פי דו"ח של מנהל המזון והתרופות האמריקאי מ-2014, יכול להיות שהוא גם לא בטוח. נמצא כי טריקלוזן (Triclosan), החומר הפעיל בחומרי הניקוי האנטי-בקטריאליים, משנה את הוויסת ההורמונלי בקרב בעלי חיים, וישנו חשש כי הכימיקל עשוי לתרום לעמידות בפני אנטיביוטיקה.

2.מטהרי אוויר

אף כי חברות מסויימות הכריזו, לאחרונה, כי הן מוציאות ממוצריהן את הפתלטים, בהם השתמשו על מנת לגרום לריח להשתהות זמן רב יותר, מטהרי אוויר רבים (מוצקים, בצורת ספריי ופלאגינים) עדיין מכילים את הכימיקל הזה, אשר במינונים גדולים, עשוי להשפיע באופן שלילי על הרבייה או על ההתפתחות.

3.נעלי ריצה שחוקות

יש להחליף את רוב נעלי הריצה כל 500 או 650 קילומטרים, ואם אתה רץ 50 קילומטרים בשבוע, אתה צריך להחליף את הנעליים שלך בערך כל שלושה חודשים. כאשר הנעליים נשחקות, הן מאבדות את הריפוד שלהן ואינן מסוגלות לספוג את ההשפעה של נחיתת הרגל שלך בכל צעד, ולכן כוח רב יותר נדרש מהשרירים, העצמות והגידים שלך, ואתה עלול לסבול מפציעות. אם אתה לא רץ באופן קבוע, החלף את נעלי הריצה שלך בערך כל שישה חודשים, או כאשר אתה שם לב שהסוליה נראית בלויה.

4.מברשת שיניים בלויה

אם אתה מצחצח את השיניים שלך בבוקר ובערב, כמו שצריך, הסיבים של מברשת השיניים שלך כנראה מתבלים מהר יותר משאתה חושב. הסיבים מתחילים להתבלות לאחר כחודשיים של שימוש, וההמלצה היא להחליף את מברשת השיניים כל שלושה חודשים. מברשות בלויות הן יעילות פחות בניקוי השיניים ובלוחמה בריקבון.

5.בגדים שאתה כבר לא לובש

הצץ בארון שלך. כמה מהפריטים לא לבשת כלל בשנה האחרונה? אנשים רבים שירדו במשקל נוהגים לשמור את הפריטים במידות הגדולות יותר, למקרה שיעלו בחזרה, ואחרים עוד אוצרים את הג'ינס במידה 38 שהם לבשו בתיכון, במחשבה שאולי אם יעשו דיאטה, יוכלו ללבוש אותו שוב. בכל מקרה, הבגדים האלו גורמים לך חרדה. לא כך אתה רוצה להרגיש כאשר אתה מתלבש בבוקר.

6.קופסת עדשות מלוכלכת

השימוש בקופסת עדשות מלוכלכת מהווה את אחד מגורמי הסיכון העיקריים לדלקות עיניים, וההמלצה היא להחליף את הקופסה לפחות פעם בשלושה חודשים, כמו גם לנקות, לייבש עם הפנים כלפי מטה, ולהשתמש בתמיסה חדשה, באופן יומיומי. אפילו אם תטפל בקופסת העדשות שלך בקפדנות, ביופילם מטונף יצטבר על שטח הקופסה, שהוא מגנט ללכלוך וחיידקים. אם לא תחליף אותה בחדשה, תסתכן בדלקת עיניים רצינית, כגון כיב בקרנית שעשוי להפוך לדלקתי – ואפילו לאחר שיחלים – עשוי לגרום לצלקת שתשפיע על הראייה שלך. אל תתעסקו עם העיניים, אנשים!

7.תבלינים מעופשים

תבלינים שאוחסנו בארון שלך כבר שנים ככל הנראה לא יגרמו לך לחלות – אך הם לא יוסיפו טעם למזון שלך, וזה מרכיב משמעותי כאשר אתה מנסה לבשל ארוחות בריאות, בלי להגזים בשומן או בקלוריות. תבלינים טריים יכולים לעשות את ההבדל בין ארוחות תפלות שיגרמו לך לשקול לוותר על המטרות שלך ולהזמין טייקאאוט, ובין מזון מלא טעם שיהיה טוב עבורך ומספק בו זמנית.

8.ספוג המטבח שלך

מחקרים מציגים כי ספוג המטבח הוא הדבר מלא החיידקים ביותר במשק הבית האמריקאי. בעוד מספר מומחים ממליצים לחמם את הספוגים במיקרוגל באופן יומיומי על מנת לחסל את הבקטריה, ההמלצה הטובה ביותר היא לוותר עליהם לחלוטין: כאשר אתה משתמש בספוג על מנת לנקות מיצי בשר, שעשויים להכיל מיקרובים מזיקים כגון סלמונלה, הוא נותר לח בטמפטורת החדר, והם גדלים במהירות.

מחקרים מסויימים מציגים כי אפילו מדיח הכלים לא יכול להרוג אותם. במקום הספוג, אנו ממליצים להשתמש במטלית לחה על מנת לנקות את הכלים, להחליף מטלית כל מספר ימים, ולהכניס את המטליות המלוכלכות לכביסה. כיוון שהמטלית דקה יותר, היא תתייבש מהר יותר מאשר ספוג בין הרחיצות, ולכן הבקטריה תצמח לאט הרבה יותר.

9.קופסאות מזון ובקבוקי פלסטיק

צעד בסיסי אל עבר הפחתת החשיפה לכימיקלים משבשי אנדוקרינים כגון ביספנול-איי (BPA), ביספנול אס (BPS) ופתלטים, הוא השלכה לפח של מיכל המזון ובקבוקי הפלסטיק.

מודעה

המערכת האנדוקרינית שלך, כמכלול, היא כלי המווסת את מצב הרוח, הגדילה וההתפתחות, תפקוד הרקמות, המטבוליזם, כמו גם התפקוד המיני ותהליכי הרבייה, וכימיקלים משבשי אנדוקרינים נקשרו למספר רחב של תופעות לוואי, לרבות:

  • בעיות פוריות
  • יתר לחץ דם: על פי תוצאות ניסוי אקראי מבוקר, ביספנול-איי הנמצא בפחיות או בבקבוקי פלסטיק עשוי להעלות את לחץ הדם שלך תוך מספר שעות מרגע העיכול
  • איי-קיו מופחת בקרב ילדים
  • היפראקטיביות, אגרסיביות מוגברת, וליקויי למידה.
  • סרטן השד, הערמונית ובלוטת התריס

חום, יחד עם בלאי כתוצאה משטיפות מרובות, עשויים להעלות את כמות הכימיקלים הניטפים מהמיכלים והבקבוקים, ולכן החזקה במיכלים ישנים אינה רעיון טוב.

בעבר, תמכתי במעבר למיכלים שאינם מכילים ביספנול-איי, אך לאחרונה נחשף כי אפילו פלסטיק "ללא ביספנול-איי" עשוי להפיק כימיקלים משבשי אנדוקרינים, הגרועים באותה המידה כמו ביספנול-איי.

הרעיון הטוב ביותר הוא להמנע ממיכלי פלסטיק לחלוטין, ולהחליפם בבקבוקי ומיכלי זכוכית. גם תינוקות יכולים לשתות מבקבוקי זכוכית. בצע את המעבר לזכוכית, ולא תצטרך להחליט איזה פלסטיק בטוח יותר, רק כדי לגלות, מאוחר יותר, כי בכל זאת טעית…

10.קרשי חיתוך מפלסטיק

חיתוך על קרשי חיתוך מפלסטיק מנקב את שטח הקרש (הקווים הנוצרים לאחר מספר השימושים הראשונים). כאשר הבקטריה נכנסת לחריצים הקטנים האלו ומתחילה לגדול, קשה מאוד להפטר ממנה. החלף לקרשי חיתוך מעץ, כיוון שהעץ מכיל שרף, והשרף הוא נוגד חיידקים טבעי. כלומר: אם תנקב קרש חיתוך מעץ והבקטריה תתיישב בתוכו, היא תמות במקום לשגשג.

11.מכשירים ניידים

אין צורך לזרוק את האייפון או האנדרואיד שלך לפח (פיו!), אך ללא ספק, יש צורך להתנתק מהם מדי פעם. מחקרים רבים מצביעים על כך שעומס המידע – המתרחש כאשר אנו משתמשים במכשירים חכמים ללא הפסקה – מקושר לדיכאון וחרדה. מחקרים שהתבצעו לאחרונה מציעים כי הממצאים האלו נכונים במיוחד עבור אנשים שקשורים מאוד לסמארטפונים או לטאבלטים שלהם, ועבור אלו המשתמשים במספר מכשירים בבת אחת ("מולטיטסקינג של תקשורת", כפי שמכנים המומחים את התופעה). כבה את המסכים ואחסן את המכשירים שלך במגירה לפחות מספר פעמים בשבוע, על מנת לאפשר למוח שלך מנוחה. באופן אידיאלי – יש לעשות זאת על פי לוח זמנים מובנה (לדוגמה, בימי השבוע לאחר תשע בערב, ובבקרים של סופי השבוע, לפני הצהריים).

12.הכיסא שלך

מודעה

מחקרים גלובליים מציגים כי האדם הממוצע יושב 7.7 שעות ביום, וחלקם מעריכים כי אנשים יושבים עד 15 שעות ביום. משך ישיבה מוגזם משפיע על מערכת חילוף החומרים של הגוף, ועשוי להוביל להשמנת יתר, לחץ דם גבוה, סוכרת, סרטן ודיכאון. אבל זה לא פשוט כמו שעה בחדר הכושר, שלא בהכרח תשפיע על "מחלת הישיבה". ההמלצה היא להחליף לשולחן-עמידה בעבודה, וזו דרך מצויינת להלחם בבעיות הבריאותיות המקושרות לישיבה ממושכת מדי.

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.