הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
האם ביצה עם חלמון כתום טובה יותר?
תהיתם פעם למה בחלק מהביצים החלמון בצבע כתום עז ובביצים אחרות הצבע צהוב דהוי? מה גורם להבדל בצבע? והאם יש הבדלים ביתרונות הבריאותיים?
באפשרותכם לגלול למטה לקריאת המאמר, או לצפות בסרטון בראש הדף.
על פי מחקר, ביצים המכילות חלמון בעל צבע כהה יותר, מכילות בדרך כלל יותר אומגה 3 וויטמינים בהשוואה לביצים עם חלמונים בהירים. במיוחד אצל תרנגולות הגדלות במרחב פתוח (לא בכלובים) המייצרות “ביצי חופש”.
במחקר הנ”ל התרנגולות אכלו זרעי צ’יה, שמן דגים וזרעי פשתן, כולם עשירים באומגה 3. תזונה עשירה באומגה 3 קשורה להפחתת דלקות, הפרעות עיכול ומחלות לב, סיכון נמוך לבעיות נפשיות כמו דיכאון, ושיפור בתפקודיים מוחיים שונים.
מה גורם להבדל בצבע?
המזון שהתרנגולות אוכלות, משפיע על צבע החלמון.
כאשר התזונה שלהן מורכבת ממזונות המכילים קרטונואידים, צבע החלמון יהיה כתום.
מהם היתרונות של קרטונואידים?
קרטונואידים הם נוגדי חמצון בעלי יתרונות בריאותיים רבי עוצמה, הם האחראים לצבע הכתום בירקות ופירות שונים כמו גזר, בטטה, מנגו, פלפלים וכדומה.
קרטונואידים יכולים לשפר את בריאות העיניים שלנו, לשפר את בריאות המערכת הקרדיווסקולארית (לב וכלי דם), להפחית דלקות בגוף, ומניעת סרטן. (1,2,3,4)
מה בנוגע לערכי חלבון?
אין הבדל בין ביצים עם חלמון צהוב או כתום בנוגע לערכי חלבון ושומנים.
האם יש הבדל בטעם?
הרבה אנשים מוכנים להישבע שביצים כתומות טעימות יותר מהצהובות. הן בהחלט נראות יותר טוב, ואולי הביטוי “אנחנו אוכלים עם העיניים” משפיע במקרה הזה, אם נקח בחשבון שחלק מחווית האכילה היא בנראות של המזון.
בשורה התחתונה, כדאי לכם לבדוק בעצמכם ולהחליט.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל