הגוף הכי חטוב שלכם תוך חמישה שבועות בלבד: מה לאכול

הגוף הכי חטוב שלכם תוך חמישה שבועות בלבד: מה לאכול

Avatar of אגוגו

איך לרדת במשקל בצורה יעילה תוך חמישה שבועות. במאמר זה נציע אפשרויות שונות לארוחת בוקר, צהריים וערב, בכל ארוחה ישנם מספר אפשרויות לבחירה.

סוד הגוף החטוב? הפסיקו את הרעב!

חוקרים מרחבי העולם טוענים כי על מנת להשיג תוצאות, יש לא רק לחתוך קלוריות, אלא גם לספק את הרעב באמצעות המזונות הנכונים. למעשה, מחקר חדש מאנגליה מדווח כי נשים שעקבו אחר דיאטה דלת שומן אך יכלו לאכול פירות וירקות עד שובע, איבדו 23% יותר ממשקלן, בהשוואה לנשים שעקבו אך ורק אחר דיאטה דלת שומן.

הצטרפו לאגוגופון!

ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!

ארוחת בוקר

(בחרו אפשרות אחת ביום; כל אחת שווה ל-400 קלוריות)

שייק מירוקים רזים

בבלנדר, ערבבו כוס וחצי של חלב דל-שומן 1%, בננה קפואה וחתוכה אחת, כוס אחת של תרד בייבי, שתי כפות של שיבולת שועל “משוטחת” קלאסית, כפית אחת של זרעי פשתן טחונים, וכפית אחת של דבש. בלנדרו עד למרקם חלק, ותיהנו.

כריך הודו, חסה ועגבניה עם ביצים

במחבת מצופה במעט ספריי לבישול, בשלו ביצה שלמה אחת ושתי חתיכות של בשר הודו. הניחו אותן על מאפין אנגלי מחיטה מלאה, יחד עם שני עלי חסה ערבית ושתי פרוסות של עגבניה; הגישו עם תפוז.

סלמון מעושן על לחם שיפון עם תפוח

מרחו שתי כפות של גבינת שמנת דלת שומן על שתי פרוסות לחם שיפון. מעליהן, הניחו 30 גרם סלמון מעושן ושתי כפות של עירית טרייה וקצוצה; הגישו עם תפוח.

מקושקשת תפוח אדמה ותרד עם פרמז’ן

במחבת מצופה בשתי כפיות של שמן זית, טגנו 2 כוסות של בייבי תרד וכף אחת של תפוח אדמה מגורר עד להזהבה וריכוך. ערבבו יחד ביצה שלמה אחת ושני חלבוני ביצה; הוסיפו למחבת. מעל למקושקשת, הניחו שתי כפות של גבינת פרמז’ן מגוררת ופזרו מעט פלפל שחור; הגישו עם חצי כוס של ענבים.

טוסט עם ממרח, אגוזי מלך וריבה לארוחת בוקר

ערבבו יחד חצי כוס של גבינת קוטג’ דלת שומן 2%, שתי כפות של ריבת תפוזים, 3 כפות של אגוזי מלך קצוצים, וקורט קינמון. הגישו על שתי פרוסות של טוסט מחיטה מלאה.

ארוחת צהריים וערב

(בחרו שתי אפשרויות ביום; כל אחת שווה ל-400 קלוריות)

מרק ולחמנייה מחיטה מלאה

חממו כוס וחצי של מרק עדשים או דלורית מופחתת-נתרן מקופסת שימורים. ערבבו כפית אחת של חומץ בלסמי עם כפית אחת של שמן זית. טבלו לחמנייה אחת מחיטה מלאה ברוטב הויניגרט; הגישו יחד עם המרק.

סושי מסלמון מעושן

גלגלו שלוש אצות נורי, כל אחת עם שלוש כפות של אורז חום מבושל, שתי כפות של מלפפון מגורר, 2 כפות של גזר מגורר, כף אחת של אבוקדו קלוף וחתוך לקוביות, ו-15 גרם של סלמון מעושן. הזליפו מעליהן רוטב סויה דל בנתרן; הגישו.

סלט קוב עם עוף

ערבבו יחד שתי כוסות של עלים ירוקים, חצי כוס של גזר מגורר, רבע אבוקדו קלוף וחתוך לקוביות, ביצה קשה חתוכה אחת, 60 גרם של עוף צלוי ללא עור או אפוי, ושתי כפות של ויניגרט בלסמי.

פלטת סלמון בר

ערבבו 115 גרם של סלמון משומר עם 3 כפות של סלרי קצוץ, כף אחת של מיץ לימון, כף אחת של עירית קצוצה טרייה, כפית אחת של שמן זית ורבע כפית של שמיר מיובש ופלפל שחור. הגישו עם עשרה קרקרים מחיטה מלאה, חצי כוס של חתיכות מלפפון וחצי כוס של חתיכות גמבה.

כריך טופו תאילנדי

במחבת המצופה בספריי לבישול, חממו חתיכה (115 גרם) של טופו עד להזהבה (כארבע דקות בכל צד); הברישו אותו בחצי כפית של רוטב סרירצ’ה (רוטב שום-צ’ילי תאילנדי). הניחו את הטופו, רבע אבוקדו קלוף וחתוך, רבע כוס של חתיכות מלפפון, רבע כוס של גזר מגורר ורבע כוס של כוסברה טרייה, על לחמניה מחיטה מלאה; הגישו את הכריך.

“ראפ” סטייק וחסה עם “הום פרייז” מתובלים

חממו את התנור ל-200 מעלות. חתכו תפוח אדמה קטן אחד לצורות של הום פרייז; ערבבו את החתיכות עם כפית אחת של שמן זית וכפית אחת של אבקת צ’ילי. צלו על נייר אפייה עד להזהבה (כשלושים דקות). צלו סטייק סינטה (85 גרם) עד לרמת העשייה הרצויה; חתכו לרצועות דקות. מלאו שישה עלי חסה ערבית בסטייק. מעליהם, הניחו חצי כוס של פלפל אדום חתוך לרצועות דקות; הזליפו מעל הכל כף אחת של ויניגרט בלסמי.

עוף עם תפוחי אדמה בסגנון יווני

חממו את התנור ל-200 מעלות. צפו נייר אפיה וחתיכה של חזה עוף (85 גרם) בספריי לבישול; אפו למשך 30 דקות או עד שהוא מוכן. חתכו תפוח אדמה קטן לקוביות בגודל 3 ס”מ; ערבבו אותן יחד עם שתי כוסות של פרחי ברוקולי, 2 כפיות של שמן זית, ומלח ופלפל על פי הטעם. צלו למשך 30 דקות. ערבבו את הירקות עם שתי כפות של גבינת פטה מפוררת וכף אחת של חומץ בן יין אדום; הגישו יחד עם העוף.

ניוקי עם ארוגולה ואגוזי מלך

בשלו 3/4 כוס של ניוקי תפוחי אדמה מחיטה מלאה במים רותחים למשך 3-4 דקות; סננו. ערבבו עם 2 כפיות של שמן זית, כף אחד של חומץ בן יין אדום, 2 כפות של אורוגולה טרייה, ושלוש כפות של אגוזי מלך קצוצים; תבלו במלח ופלפל לפי הטעם.

צדפות עם סלט תרד וחזה עוף

במחבת המצופה בכפית אחת של שמן זית, בשלו שש צדפות על חום בינוני-גבוה עד שהן מוכנות (כשלוש דקות בכל צד); תבלו במלח ופלפל לפי הטעם. ערבבו שתיים וחצי כוסות של תרד, חצי כוס של עגבניות שרי חצויות, 2 חתיכות של חזה עוף מבושל ומפורר, ושתי כפות של ויניגרט בלסמי; הניחו את הצדפות על הסלט.

ארוחת צהריים או ערב בדרכים?

נסו אחד מאלו:

סושי: רול אחד של ספייסי סלמון וכוס אחת של מרק מיסו.

סלט: שלוש כוסות של מגוון ירקות חתוכים, ביצה קשה חתוכה אחת, כוס של שעועית, שתי כפות של אגוזים קצוצים ושתי כפות של ויניגרט.

חטיפים

(בחרו אחד ביום; כל אחד שווה ל-150 קלוריות)

  • 45 פיסטוקים
  • כוס אחת של אדממה (בתוך התרמילים)
  • 4 מקלות סלרי וכף וחצי של חמאת שקדים
  • כוס של פרחי ברוקולי או בייבי גזר הטבולים בארבע כפות של רוטב צזיקי
  • ארבע כפות של מטבל שעועית דל שומן ושמונה חטיפי טורטייה

ממתקים

(בחרו אחד ביום; כל אחד שווה ל-150 קלוריות)

תפוח פריך מהיר

חתכו תפוח אחד; חממו אותו במיקרוגל בתוך קערה מאווררת למשך שלוש דקות; הניחו מעליו שתי כפות של גרנולה.

מקפא יוגורט שוקולד גרמני

ערבבו חצי כוס של יוגורט יווני דל שומן 2% עם שתי כפיות של אבקת קקאו לא ממותקת ושתי כפיות של דבש; הניחו מעליו שתי כפיות של פקאנים קצוצים ושתי כפיות של שבבי קוקוס.

חטיף שוקולד ואגוזים

המיסו שתי כפות של שוקולד צ’יפס מריר; מזגו את השוקולד על נייר אפייה. פזרו מעליו כף אחת של אגוזים קצוצים; הניחו במקרר למשך עשר דקות עד להתייצבות.

הצטרפו לדיוור של אגוגו

ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל

המידע באתר אגוגו מיועד למטרות אינפורמטיביות בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי מקצועי. יש להתייעץ עם רופא או איש מקצוע מוסמך בכל בעיה רפואית.

נסו את משחק הצירופים!

צרו ארבע קבוצות עם מכנה משותף

טעויות נותרו: 4