11 דרכים להורדת משקל של הצטברות נוזלים בגוף

11 דרכים להורדת משקל של הצטברות נוזלים בגוף

Avatar of אגוגו
אגוגו

גוף האדם כולל כשישים אחוזים מים, נוזל המשחק תפקיד מרכזי בכל מערכות הגוף ובכל האספקטים בחיים סביבנו. עם זאת, צבירת ואגירת נוזלים עודפים בגוף היא תופעת לוואי של דלקתיות כרונית. התופעה מכונה בצקות, הצטברות נוזלים שמתרחשת בשל תזונה לקויה, היחשפות לרעלים או מחלות כמו ספיקת כליות.

נשים סובלות מבצקות לעתים תכופות במהלך התקופה בין הביוץ למחזור ובעת ההריון. עבור רוב האנשים, הצטברות נוזלים היא לא בעיית בריאות חמורה הדורשת טיפול. עם זאת, היא תופעה שעלולה עדיין להשפיע לרעה על המראה והתחושה שלנו וגם על איכות החיים שלנו. לפניכם 11 דרכים למניעת הצטברות נוזלים בצורה קבועה ויציבה וגם בטוחה.

הצטרפו לאגוגופון!

ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!

1.אימון גופני קבוע

פעילות גופנית היא אחת מהדרכים הטובות ביותר לצמצם הצטברות נוזלים ומשקל מים לטווח הקצר. כל פעילות גופנית מעלה ומגבירה את רמת הזיעה וגורמת לנו לאבד מים בתהליך. אובדן המים הממוצע באימון של שעה הוא בין חצי ליטר ל-2 ליטרים לשעה, תלוי בגורמים כמו טמפרטורה ולבוש. במהלך אימון, הגוף שלך מטה נוזלים רבים לכיוון השרירים. זה יכול לעזור להפחית את הנוזלים סביב התאים ולהפחית את המראה הנוזלי עליו אנשים רבים הסובלים מהצטברות נוזלים מדווחים עליו. עם זאת, עדיין יש צורך לצרוך כמות גבוהה של מים במהלך האימון. עוד דרך טובה להגביר זיעה ואובדן מים היא הסאונה, הרגל שניתן להוסיף לפני או אחרי אימון.

2.שינה מרובה

מחקרים בנושא שינה מדגישים ששינה מספקת חשובה באותה מידה כמו תזונה ופעילות גופנית. שינה יכולה גם להשפיע על העצבים הסימפתטיים בכליות, הפועלים להסדרת הסודיום ואיזון המים בגוף. מחקר מסוים מצא שכאשר ישנים, הגוף מתנהג כמו מערכת אינסטלציה ו”מזרים” רעלים החוצה מהמוח שלנו. שינה משביעת רצון גם מסייעת לשליטה ברמות ההתייבשות ומצמצמת בצקות והצטברות נוזלים. נסו לישון כמות מספקת של שעות מדי לילה, עבור רוב האנשים שינה מספקת משמעותה 7-9 שעות בלילה.

3.הפחיתו לחץ נפשי

לחץ לטווח ארוך יכול להעלות את הרמת ההורמון קורטיזול שמשפיע ישירות על הצטברות נוזלים ומשקל מים. זה יכול לקרות עקב לחץ והורמון הקורטיזול מעלה את רמת ההורמון שמשולטת באיזון המים בגוף, המכונה בשמו הורמון אנטי-דיורתי או הורמון נוגד השתנה (ADH). הורמון נוגד השתנה שולח מסרים לכליות ומעביר להם את המידע כל כמות המים שעליה לשאוב אל תוך הגוף. על ידי שליטה ברמות הלחץ ניתן לשמור על רמה נורמלית של ADH וקורטיזול, רמה שחשובה מאוד לאיזון הנוזלים ולבריאות לטווח ארוך ולסיכון ממחלות.

4.שליטה בצריכת מלח

הסודיום שאנו צורכים כמעט כל יום דרך מלח, הוא אחד מהאלקטרוליטים השכיחים ביותר בגוף האדם. רמות הסודיום משפיעות על רמות הרוויון וההתייבשות שלנו. אם הרמות הן נמוכות או גבוהות מדי, זה יוביל לחוסר איזון לאורך כל הגוף וכתוצאה מכך, גם לבצקות. צריכת מלח גבוהה, שנגרמת בדרך כלל מדיאטה רוויות מוצרים מעובדים יכולה לגרום להצטברות נוזלים ובצקות. זה במיוחד נכון אם משלבים את זה גם עם חוסר בפעילות גופנית וצריכת נוזלים נמוכה. זה בהחלט גם קשור לצריכת הסודיום היומית ורמותיו בדם.

מחקרים בדקו ומצאו שברוב המקרים עלייה או ירידה חדה ברמת הסודיום גורמת לנפיחות ולהצטברות נוזלים בגוף.

5.צרכו מגנזיום

מגנזיום הוא אלקטרוליט ומינרל מרכזי וחשוב בגוף שלאחרונה צבר פופולריות בקרב מתאמנים ומאמנים, מקצוענים וחובבים, לטובת ביצועי ספורט משופרים. (ראו גם: 10 סימנים שיש לכם מחסור במגנזיום)

מחקרים חושפים שלמגנזיום יש תפקיד קריטי ורחב במערכת הגופנית שלנו ושלמעשה יש לו יותר מ-600 תפקידים בגוף האדם. רוב ההוכחות נמצאו בקרב נשים, שם נמצא שמגנזיום מסייע להילחם בתופעות לא נעימות בזמן המחזור ולפני המחזור (PMS) ובהפחתת הצטברות נוזלים. מגנזיום משחק תפקיד אינטגרלי במערכות הגוף בשילוב עם אלקטרוליטים (מוליכי חשמל) יחד עם מרכיבים אחרים בגוף, המגנזיום מסייע לשמירה על איזון מים בגוף.

6.צמח שן הארי

שן הארי נחשב לצמח שמשמש רבות ברפואה אלטרנטיבית לטיפול בהצטברות נוזלים. בשנים האחרונות, שן הארי הפך למצרך מבוקש אצל ספורטאים ואתלטים שנאלצים להפחית משקל מים מגופם עבור סיבות אסתטיות או כדי להתאים לקטגוריית משקל. נטילת שן ארי מסייעים להפחתה במשקל מים, הצמח עושה את זה דרך תשדורת שהוא שולח לכליות, הוראה המסייעת לנקות אותן משתנן, ממלחים שונים וסודיום. במחקרים הנערכו על בני אדם, צריכת שן ארי מעלה את התדירות של מתן שתן במדידת זמן של כ-5 שעות במחקר. עם זאת ולמרות הפופולריות הגואה של הצמח, יש עוד מקום למחקרים רבים ומסקנות רבות שיבהירו את פעולת ויעילות הצמח, במיוחד למטרה זו.

7.שתו עוד מים!

מעניין לגלות ששתיית מים נכונה ומספקת למעשה מפחיתה הצטברות ואגירת נוזלים ומים בגופנו. הגוף שלנו תמיד מנסה להשיג איזון בריא של מים בגוף, לכן אם אתם תמיד מיובשים מדי, הגוף צובר ואוגר מים רבים כדי למנוע מעצמו התייבשות וכדי לא להגיע ל”קו האדום” של הגוף מבחינת כמויות הנוזלים. צריכה יומיומית אופטימלית של מים היא קריטית וחשובה לבריאות הכליות והכבד. בנוסף, כליות בריאות ומתפקדות כראוי מונעות הצטברות נוזלים גם לטווח הארוך וגם לטווח הקצר.

היתרונות של צריכת מים מספקת לא מפסיקים פה, מחקרים רבים מצביעים על חשיבות שתיית מים עבור הבריאות שלנו, בתהליך ירידה במשקל, עבור תפקוד המוח שלנו ועוד. חשוב לשמור על איזון – זה המצב האופטימלי. אם תשתו יותר מדי מים ונוזלים אתם יכולים לגרום לתוצאה ההפוכה אז כמו בכל דבר, אסור להגזים. שתו שאתם צמאים ועצרו שאתם מרגישים רוויון מלא, כמובן שחשוב להקפיד על שתייה מרובה בחום גבוה, שאתם בתנועה וגם בזמן פעילות גופנית. ניתן גם לשים לב לכמויות המים בגוף לפי צבע השתן, חשוב שצבע השתן שלכם יהיה לבן, צהוב בהיר או בהיר יחסית – זו תהיה אינדקציה טובה עבורכם שיש לכם מספיק נוזלים בגוף ושאתם צורכים כמות מים מספקת.

8.התמקדו במאכלים המשרתים את המטרה

יש מאכלים ספציפיים שכדאי להוסיף לשגרה התזונתית שלנו כדי למנוע הצטברות נוזלים בגוף. מאכלים עשירים באשלגן מומלצים משום שהוא מסייע באיזון רמת הסודיום ומסייע בהפקת שתן וכך להיפטר מנוזלים מיותרים ועומסי נוזלים בגוף. אלו מאכלים יכולים לסייע לכם במשימה והם עשירים באשלגן? עלים ירוקים כהים כמו קייל ותרד, שעועית על סוגיה, בננות, אבוקדו, עגבניות, כולם מתאימים למשימה. מאכלים עשירים במגנזיום מומלצים במיוחד, למשל שוקולד מריר, עלים ירוקים כהים, אגוזים ודגנים מלאים. המאכלים הבאים מומלצים במיוחד להפחתת הצטברות נוזלים ואובדן מים אצורים בגוף, כולם מומלצים על פי תורות רפואה אלטרנטיבית עם ממצאים עובדתיים בשטח, לגזור ולשמור:

  • שבטבט – עלה פראי בעל סגולות רפואיות
  • זן תירס המכונה “תירס משי”
  • פטרוזיליה
  • היביסקוס
  • שום
  • שומר
  • סרפד

הוסיפו מאכלים מהרשימה הזו לתזונה שלכם ובמקביל הסירו או הפחיתו מהתפריט היומי שלכם מאכלים שגורמים לכם לנפיחות ואי נוחות בטנית. מאכלים שכדאי להסיר או להימנע מהם הם בעיקר מאכלים מעובדים, ואצל חלק מהאנשים גם מאכלים המכילים שעועית או מוצרי חלב.

ניתן גם לנסות לדבוק בתזונה המפחיתה סוכרים ופחמימות קצרות שרשרת, אשר אינן נספגות היטב במערכת העיכול, כמו למשל קמח לבן, גלוקוז ועוד. ראו גם: טיפולים טבעיים להצטברות נוזלים בגוף.

9.צמצמו צריכת פחמימות

חתכו את צריכת הפחמימות שלכם, זו דרך אסטרטגית להפחית הצטברות נוזלים, פחמימות נשמרות בשרירים ובכבד כגליקוגן אך גליקוגן גם תופס את מקום המים שיכול להיות בשריר או בכבד. על כל גרם של גליקוגן שאנחנו אוצרים בגוף תופס מקום של 3-4 גרמים של מים שיכולים להיות שם. זה מסביר למה אנשים לפתע חווים ירידת משקל פתאומית שהם מחליפים את הדיאטה לדיאטה דלת פחמימות שמפחיתה את נפח האחסון של גליקוגן.

פחמימות מעלות את רמת האינסולין בגוף, מה שמסייע לאצירת סודיום וספיגה חוזרת של מים בכליות, המובילים לאצירת נוזלים בכל הגוף. דיאטות דלת פחמימות מפחיתות את רמת האינסולין בגוף ובעקבות כך מובילות לאובדן של סודיום ומים מהכליות. בצורה ההפוכה – אם אתה בדיאטה דלת פחמימות או בכל סוג של דיאטה, אז ארוחה עשירת פחמימות מושכת מים עודפים לתוך השריר ומעלה את משקל המים בגוף. בנוסף, יש הבדל ויזואלי, הגוף שלכם יראה אחרת כאשר יש בו הצטברות נוזלים. יותר מים בשרירים מסייעים להפחתת מים עודפים מתחת לעור. נסו לשנות את צריכת הפחמימות שלכם ולהתנסות ברמות גבוהות ונמוכות כדי להחליט מה עובד עבורכם טוב יותר.

עוד בבריאות: 11 דרכים קלות כדי להפחית את צריכת הפחמימות

10.שתו תה וקפה

תה וקפה הם חומרים משתנים, שגורמים לכמות שתן גבוהה בזכות ובגלל רמת הקפאין הגבוהה שבהם. קפאין ידוע כחומר המגביר את תדירות וכמות ההשתנה ומפחית הצטברות נוזלים בגוף. במחקרים נמצא שכוס מים אחת עם או בלי קפאין, העניקה למשתתפים 4.5 מ”ג משקל מים על כל קילוגרם בגופם. כאשר משלבים את הקפאין עם מים, נפח ההשתנה עלה בקרב כל משתתפי המחקר. עם זאת, למרות שקפאין הוא חומר משתנן הוא לא גורם להתייבשות בקרב אלו מאיתנו ששותים קפה באופן קבוע.

11.שנו את ההרגלים שלכם

אחד מהדברים המשמעותיים ביותר שאתם יכולים לשנות ולעשות עבור שיפור הבריאות שלכם הוא להפחית צריכה של מזונות מעובדים ומזונות עם רמת מלח גבוהה. בנוסף, הימנעו מלשבת כל היום לתקופות ממושכות, זה מפחית את הסרקולציה של מחזור הדם. פעילות גופנית משפרת סרקולציה ומסייעת להזעה של מים עודפים.

תרופות מסוימות גם יכולות לגרום להצטברות מים ונוזלים אז בדקו עם הרופא שלכם אם יש לכם חשש בנושא, אם אתם נוטלים תרופה כל יום כמובן וחשים באגירת כמות גבוהה של נוזלים. כדאי לשים לב למזונות שאתם מצורכים ולוודא שהם לא גורמים לכם לדלקתיות, בעיות במערכת העיכול, נפיחות וכו’. לסיום, יותר או פחות מדי מים, אלכוהול, מינרלים, קפאין ומלח גורמים לצבירת מים, מצאו את האיזון הנורמלי והבריא עבורכם.

מסר שכדאי לאמץ

אם הבעיה שלכם ממשיכה, נראית חמורה או נהיית גרועה יותר, הכי טוב לגשת לביקור אצל הרופא. במקרים מסוימים, צבירת מים עודפים מעידה על בעיה רפואית חמורה. בסופו של דבר, הדרך הכי  טובה ביותר למנוע הצטברות נוזלים היא לזהות ולאבחן את הבעיה. הבעיה יכולה להיות פחות או יותר מדי מלח, מחסור באלקטרוליטים, חוסר בפעילות גופנית, לחץ עודף וצריכה של מזונות מעובדים וכאלו העלולים ליצור דלקת. כל המאכלים הללו מתקשרים גם לבריאות לקויה וגרועה ולמחלות, סיבה נוספת לבחור להימנע מהם.

הצטרפו לדיוור של אגוגו

ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל