בקצב החיים של ימינו, זה לא דבר נדיר להרגיש עייפים. עם זאת, כאשר התחושה הזו נמשכת והופכת למציאות יומיומית, היא עלולה להשפיע על איכות חיינו ואף בריאותנו.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
אם אתם כל הזמן שואלים את עצמכם, “למה אני כל כך עייף כל הזמן?”, אתם לא לבד. גללו למטה כדי להבין את הסיבות הנפוצות לעייפות כרונית.
1.שינה לא מספקת
זה אולי נשמע מובן מאליו, אבל אנשים רבים אינם מקבלים את 7-9 שעות השינה המומלצות בכל לילה. הסיבות הן בדרך כלל לחץ הקשור לעבודה, התחייבויות משפחתיות או נדודי שינה. חוסר שינה יכול להוביל לירידה קוגניטיבית, הפרעות במצב הרוח ועייפות כללית. קראו גם: הסוף לשינה קלה ולעייפות! 6 דרכים לקבל שינה עמוקה יותר
2.תזונה לקויה
תזונה עשירה במזון מעובד, סוכרים ושומנים לא בריאים עלולה להוביל לתנודות ברמת הסוכר בדם, מה שמוביל לירידה באנרגיה לאורך היום. תזונה מאוזנת ועשירה במזון מלא מספקת אנרגיה מתמשכת ויכולה להילחם בתחושות העייפות.
3.לחץ כרוני
מתח כרוני משחרר קורטיזול בגוף, הורמון שבכמויות גבוהות עלול לגרום לעייפות יותרת הכליה. עם הזמן, בלוטות יותרת הכליה אינן יכולות לייצר מספיק הורמונים, מה שמוביל לעייפות מתמדת. קראו גם: 10 סימנים לכך שיש לכם יותר מדי קורטיזול בגוף
4.מצבים רפואיים מסוימיים
מחלות רבות עלולות לגרום לעייפות, לדוגמה אנמיה, הפרעות בבלוטת התריס, סוכרת, דום נשימה בשינה ותסמונת העייפות הכרונית. חשוב להתייעץ עם הרופא אם העייפות נמשכת, אפילו כאשר ישנתם מספיק שעות בלילה.
5.דיכאון ובעיות נפשיות אחרות
דיכאון אינו רק מצב פסיכולוגי אלא יכול להתבטא בתסמינים גופניים כמו עייפות כרונית. הפרעות נפשיות אחרות, כמו חרדה, יכולות גם להוביל לתחושות של עייפות מתמדת.
6.תרופות
תרופות מסוימות, כולל אנטיהיסטמינים, תרופות ללחץ דם וכמה תרופות נוגדות דיכאון, עלולות לגרום לעייפות כתופעת לוואי. אם אתם חושדים שהתרופות שלכם גורמות לכם לעייפות, התייעצו עם הרופא שלכם לגבי חלופות אפשריות.
7. התייבשות
מים נותנים אנרגיה לכל תא בגופנו. אי צריכת נוזלים מספקת עלולה להוביל לירידה בנפח הדם, לאלץ את הלב לשאוב חזק יותר, וכתוצאה מכך לעייפות.
8.חוסר פעילות גופנית
זה אולי נשמע מנוגד לאינטואיציה, אבל חוסר פעילות גופנית יכול להוביל לתחושות של תשישות. פעילות גופנית סדירה יכולה להגביר את רמות האנרגיה על ידי שיפור בריאות הלב וכלי הדם ושחרור אנדורפינים.
9.אלכוהול וקפאין
צריכת אלכוהול יכולה להוביל לשינה מקוטעת, ובעוד קפאין יכול לתת דחיפה אנרגטית ראשונית, אך הסתמכות יתר עלולה להוביל להתרסקות בצהריים ולשיבוש דפוסי השינה.
10מחויבויות יתר
החיים המודרנים תובעים מאיתנו לעתים קרובות מאמץ יתר, הן מבחינה מקצועית והן אישית, דבר המוביל לשחיקה ותשישות.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל