Logo
איך לילה אחד ללא שינה משפיע על גופנו

איך לילה אחד ללא שינה משפיע על גופנו

Avatar of אגוגו

כשאנחנו צעירים, סביר להניח שפחות נחווה את ההשפעות השליליות של לילות לבנים ללא שינה – אך יש להם השפעה מזיקה. וככל שחולפות השנים נתחיל להבין ולהרגיש יותר – שמחסור בשינה הוא בעיה.

בכל מקרה, ללא קשר לגיל, אפילו לילה אחד ללא שינה יכול להשפיע לרעה על הבריאות ולתת אור ירוק למחלות רבות.

הצטרפו לאגוגופון!

ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!

השינה חיונית לבריאות, ואם אתם מונעים מעצמכם שינה, לא תהיו מסוגלים להרגיש במיטבכם ולהיות בריאים. אם שינה טובה ועמוקה לא נמצאת בראש סדרי העדיפויות שלכם, הנה מספר סיבות שיגרמו לכם לשקול זאת שוב:

1.חדות מנטלית נמוכה

לילה ללא שינה גורם למוח להרגיש מעורפל. עייפות כרונית, חסך בשינה ותזונה לא טובה – הם שלושה הרגלים שיכולים לגרום לכם לחלות במהרה. מומלץ לישון לפחות 7 שעות כדי להגיע לבריאות מוחית אופטימלית, למרות שאורח החיים הקדחתני בעולם המודרני מקשה על כך.

על פי מחקרים, שינה מעטה מפריעה ליכולתם של נוירונים לקודד מידע ולהמיר קלט ויזואלי למחשבה מודעת. המשמעות היא שמחסור בשינה משבש את יכולות התקשורת בין תאי המוח וכתוצאה מכך לקיטועים לטווח קצר, המשפיעים לרעה על התפיסה החזותית והזיכרון.

האם שמתם לב כיצד אתם מבצעים משימות אחרי לילה ללא שינה? האם אתם עובדים לאט יותר? או אולי עושים את הסידורים שלכם ומרגישים שהראש שלכם עומד להתפוצץ.

כאשר אתם לא ישנים במהלך הלילה, המוח לא יכול לתפקד טוב במהלך היום. כל מה שאתם יכולים לחשוב עליו הוא שאתם רוצים לישון, וצריכים לגרור את עצמכם כדי לעשות משהו.

אם אינכם מצליח לבצע את המשימות שלכם, או שאתם לא מצליחים לקבל החלטה רצינית, זה סימן לכך שאתם צריכים לישון טוב יותר בלילה. בין אם אתם רוצים לחגוג כל הלילה, או שאינכם מצליחים להירדם בגלל דאגות ולחץ – כדאי שתתאמצו כדי לשנות את אורח החיים הזה כדי להגיע לחדות מנטלית טובה.

2.מערכת חיסונית חלשה

במהלך השינה, מערכת החיסון ממריצה את ייצור הציטוקינים – שהם חומרים מגנים המסייעים להילחם בזיהומים. המערכת החיסונית משתמשת בציטוקינים בכדי להילחם בוירוסים וחיידקים. חומרים אלה גם משפרים את השינה, ומספקים את האנרגיה הדרושה למערכת החיסונית כדי להגן על הגוף מפני זיהומים.

לילה ללא שינה מונע ממערכת החיסון שלכם לשפר את כוחותיה בהתגוננות מפני מחלות, ולהגדיל משמעותית את זמן ההחלמה.

אם יש לכם יותר מחמישה לילות ללא שינה בחודש, יש סיכוי גבוה יותר שתפתחו מחלות כרוניות רציניות כמו מחלות לב וסוכרת.

אנשים רבים שמים לב שלעתים קרובות הם חולים אחרי לילה ללא שינה, בעיקר בווירוסים של הצטננות.

3.בעיות במשקל

אם אתם בעלי נטייה להשמנת יתר, כל לילה ללא שינה מגדיל את הסיכון שלכם לסבול מעודף משקל או השמנת יתר. הסיבה לכך היא שהשינה משפיעה על רמות הגרלין והלפטין, שני הורמונים ששולטים על תחושות שובע ורעב.

לפטין למשל, מעביר למוח אותות ששבעתם ואינכם זקוקים לעוד אוכל. כאשר אתם לא ישנים בלילה לעומת זאת, המוח מוריד את רמות הלפטין ומגביר את רמות הגרלין, הורמון מעורר התיאבון.

השינויים ההורמונליים גורמים לאכילת יתר ולצורך לנשנושים בלילה.

בילוי לילי ללא שינה יכול גם להגדיל את רמות האינסולין בדם. האינסולין שומר על רמת הגלוקוז מאוזנת, אך עלייה ברמות האינסולין יכולה לעודד אגירת שומן, ולהגדיל את הסיכון לפתח סוכרת מסוג 2.

4.דיכוי ייצור הורמונים

שינה מספקת חיונית גם לייצור ההורמונים. אם אתם רוצים לשמר או להגדיל את הפקת הטסטוסטרון שלכם, הקפידו על שנת לילה בזמן.  כמו כן, אם מתעוררים כמה פעמים בלילה, זה גם יכול להשפיע לרעה על ייצור ההורמונים.

לילה ללא שינה יכול גם לדכא ייצור של הורמוני גדילה, במיוחד אצל ילדים ומבוגרים. הורמוני גדילה ממלאים תפקיד משמעותי בבניית מסת שריר ותיקון רקמות ותאים. בלוטת יותרת המוח מייצרת הורמוני גדילה ללא הפסקה, ושינה היא קריטית לייצור הורמונים אלה.

5.לגרום לעצבנות וחרדה

בעוד לילה אחד ללא שינה זה לא מה שיהרוג אתכם – אך הוא כן יכול לגרום לכם לעצבנות, חרדה ותשישות. נמצא כי בקרב הרבה מהחולים בהפרעות דיכאון וחרדה, הרגלי השינה הם כאלה של פחות משש שעות שינה בלילה.

אחרי הכל, לילה ללא שינה מעורר תחושת ערפול מוחי, אשר בתורו גורם לעצבנות, שינויי מצב רוח והפרעות נפשיות כמו דיכאון או חרדה. אנשים שאובחנו עם הפרעה דו קוטבית ואינם ישנים בלילה, יכלו לחוות מאניה או הזיות.

אפילו אדם בריא לחלוטין יכול להיות חרד אחרי לילה בודד ללא שינה. תופעה שנקראת “מיקרו-שינה” בה המוח נכנע לעייפות, עלולה לקרות ברגעים אלה ולגרום לרמות העצבנות והחרדה לגדול.

6.בריאות הלב

שינה ממלאת תפקיד חיוני בשמירה על בריאות מיטבית ללב וכלי הדם. שינה מספקת, תשלוט ברמות הסוכר בדם, כמו גם תפחית את רמות הדלקת ולחץ הדם.

יתר על כן, שינה עוזרת לגוף לתקן ולרפא את כלי הדם ולהגביר את בריאות הלב.

כאשר אינכם מקבלים מספיק שינה באופן קבוע, אתם נמצאים בסיכון מוגבר להתפתחות מחלות לב וכלי דם כגון פעימות לב לא סדירות, שבץ מוחי, אי ספיקת לב או התקף לב. כל חלק בגופכם דורש שינה עבור בריאות מיטבית.

7.להרוס מערכות יחסים

כאשר זה מגיע למריבות עם בני זוג, הורים או עמיתים לעבודה – כולנו אשמים. אם תלמדו לשלוט בעצמכם אחרי לילה ללא שינה, זה יהיה מעולה.

אולי היו הרבה פעמים שאמרתם, “זה פשוט לא היום שלי” או שסתם לא הייתם מרוצים מהאנשים סביבכם – אך לילה אחד ללא שינה יכול להרוס מערכת יחסים כיוון שאתם עצבניים וחרדים בימים שמגיעים אחריו.

אם לכם או לפרטנר שלכם יש בעיה כלשהי – אל תנסו לפתור אותה אחרי לילה לבן.

8.ירידה בחשק המיני

כשאתם שורדים את היום אחרי לילה ללא שינה, לא ממש מתחשק לכם לבלות ערב רומנטי עם בן או בת הזוג. כל מה שאפשר לחשוב עליו זה הרצון ללכת לישון.

חוסר שינה מעלה מתח ומרוקן אנרגיה. גברים שלא ישנים מספיק על בסיס קבוע, נוטים לפתח לרמות נמוכות במיוחד של טסטוסטרון.

נשים שעוברות הרבה לילות ללא שינה עשויות להתקשות להיכנס להריון.

זוהי הסיבה העיקרית לכך שרופאים מומחים ממליצים לזוגות עם בעיות פוריות להתחיל לישון שמונה שעות בלילה.

9.הזדקנות מוקדמת

האם העיניים שלכם נפוחות והעור רפוי אחרי לילה ללא שינה? שמתם לב שהקמטוטים הפכו נראים יותר לעין? שלא לדבר על כך שאם יש לכם קמטים, חוסר שינה יעמיק אותם.

למעשה, לילה ללא שינה גורם להזדקנות מוקדמת של כל חלק בגופכם. העור מזדקן מהר, אז שימו לב שאתם מטפלים בו כראוי.

יש הרבה קרמים פלאיים ומוצרים שמבטיחים להיפטר מעיגולים כהים מתחת לעיניים – אך עדיין אין תרופה טובה יותר מלילה של שינה טובה. כאמור קודם, חוסר שינה גורם לגוף לייצר פחות הורמון גדילה. בגיל צעיר ההורמון מסייע בקידום גדילה. הוא עוזר לחיזוק העצמות, עיבוי העור והגדלת מסת השריר.

כיום אנשים רבים בגילאי השלושים ומשהו, כבר מתלוננים שהם מרגישים שהם בסוף שנות ה -60 לחייהם בגלל בריאות לקויה. יש להם מעט אנרגיה, אם בכלל, כדי לעבור את היום – וזה בגלל שלילות לבנים גנבו אותה.

10.מעלה את הסיכון למוות

אם אתם רוצים לחיות יותר זמן, אתה צריכים להכניס את השינה לראש סדר העדיפויות שלכם. תאמינו או לא, כל לילה ללא שינה מקרב את המוות אליכם. כן, דרמטי למדי.

מחלות לב ושבץ מוחי מופעלים כתוצאה מחוסר שינה. וזאת טרם שנשכח מהזדקנות מוקדמת, מערכת חיסונית חלשה וייצור לקוי של הורמוני גדילה. וכאשר יש דיכאון שאינו מטופל, הוא יכול להחמיר בסימפטומים שלו ולהביא למחשבות אובדניות.

11.סיכון לזיהומים בדרכי הנשימה

גבול דק עובר בין מערכת הנשימה והשינה. דום נשימה בשינה, היא הפרעת נשימה לילית שיכולה להוריד מאיכות השינה ולהביא לבעיות שהזכרנו.

הישארות ערים במשך הלילה, עשויה להוביל למחסור בשינה, ולהפוך אתכם לפגיעים יותר להרבה דלקות בדרכי הנשימה, כולל הצטננות ושפעת.

אם אתם מתמודדים עם בעיות קיימות בנשימה כמו מחלות ריאה כרוניות למשל, לילה ללא שינה יכול להחמיר את הסימפטומים ולהביא להשלכות חמורות.

לסיכום

ישנן סיבות רבות מדוע יש לנו לילות ללא שינה – מתח, עבודה, מסיבות, מדיה חברתית.

חשוב לברר את שורש בעיית חוסר השינה ולסדרה. חשבו על הדרכים לשיפור הרגלי השינה שלכם והימנעו מלילות לבנים.

אם אתם כבר סובלים ממחסור בשעות שינה, ייתכן שתצטרכו סיוע רפואי כלשהו כדי להתמודד עם הבעיה. העייפות היומיומית תעלם ברגע שתגיעו לשנת לילה מלאה ומספקת.

הצטרפו לדיוור של אגוגו

ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל

המידע באתר אגוגו מיועד למטרות אינפורמטיביות בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי מקצועי. יש להתייעץ עם רופא או איש מקצוע מוסמך בכל בעיה רפואית.

נסו את משחק הצירופים!

צרו ארבע קבוצות עם מכנה משותף

טעויות נותרו: 4