7 דברים שקורים לגוף כשמפסיקים לאכול סוכר

אתם יכולים לצפות בסרטון למעלה! או לקרוא את הטקסט למטה.

7 דברים שקורים לגוף כשמפסיקים לאכול סוכר

סוכר הוא מרכיב נפוץ המצוי במזונות ומשקאות רבים, ולעיתים אנו צורכים ממנו יותר מדי. אמנם סוכר יכול לספק לנו אנרגיה, אך צריכה עודפת של סוכר עלולה להיות מסוכנת והרסנית לגופנו. במאמר זה נדבר על היתרונות שיש להפסקת צריכת סוכר עודף.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

ירידה במשקל

אחד היתרונות הנפוצים ביותר של הפסקת צריכת סוכר עודף הוא ירידה במשקל.

מזונות רבים מכילים כמות אדירה של קלוריות המגיעות מסוכר שמוסף בתהליך הייצור. מזונות כמו מאפים וממתקים שונים ומשקאות מוגזים כמו קולה ומיצים שונים. צריכת מזונות מסוג זה יכולה להוביל לצריכת קלוריות עודפת במהלך היום, כמו כן, לעליות וירידות ברמות הסוכר בדם.

שיפור רמת הסוכר בדם

צריכת יתר של סוכר עלולה להוביל לרמות סוכר גבוהות בדם, דבר שעלול להגביר את הסיכון לסוכרת. הפסקת הצריכה העודפת של סוכר יכולה לעזור לנו לשפר את בקרת הסוכר בדם.

יהיה לנו יותר אנרגיה

נכון, סוכר יכול לתת לנו דחיפה של אנרגיה, אבל זאת רק דחיפה רגעית, לאחר מכן נצטרך להתמודד עם התרסקות שמובילה לעייפות. הפסקה של צריכת מזונות מזוקקים עתירים בסוכר יכולה להוביל לרמות אנרגיה מתמשכות ויציבות יותר.

שיניים בריאות יותר

בריאות השיניים שלנו היא יתרון נוסף. צריכת יתר של סוכר עלולה להוביל לעששת, מכיוון שהחיידקים בפה ניזונים מהסוכר ומייצרים חומצה שעלולה לפגוע בשיניים. הפסקת צריכה עודפת של סוכר תעזור בשיפור בריאות השיניים והפחתת הסיכון לעששת.

הסיכון למחלות יורד

להפחתה בצריכת הסוכר יש גם השפעה חיובית על הבריאות הכללית. פעולה זו יכולה להפחית את הסיכון למספר מצבים בריאותיים, כגון מחלות לב, סוכרת, לחץ דם גבוה ושבץ מוחי. מצבים אלו קשורים לעיתים קרובות לתזונה עתירה בסוכר, ולכן הפסקת הצריכה העודפת של סוכר יכולה לסייע בהורדת הסיכון לפתח מצבים אלו.

עור בריא יותר

הפסקת צריכת הסוכר העודף יכולה להיות גם בעלת השפעה חיובית על בריאות העור. צריכת תזונה עתירה בסוכר עלולה להוביל לדלקת וגליקציה (AGEs), העלולים לפגוע בקולגן והאלסטין בעור ולתרום להתפתחות קמטים וסימני הזדקנות.

בונוס: הטעם המתוק מתחזק

מודעה

כאשר אנו צורכים סוכר לעיתים קרובות ובכמויות גדולות, בלוטות הטעם שלנו עלולות להתרגל לטעם המתוק וייתכן שנזדקק ליותר סוכר כדי להגיע לאותה רמת מתיקות. עם זאת, כאשר נפסיק לצרוך סוכר, בלוטות הטעם עשויות להפוך להיות רגישות יותר למתיקות של מזונות, כך נוכל לקבל את אותה רמת מתיקות עם פחות קלוריות.

הצטרפו למייל של אגוגו!

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.