8 סימנים שיש לכם מחסור באשלגן

8 סימנים שיש לכם מחסור באשלגן

אשלגן הוא אחד המינרלים החשובים ביותר לגוף, הוא נמצא בכל תא בגוף האדם ומשחק תפקיד מרכזי בתפקודים שונים בגופנו. לכן, מחסור באשלגן עלול לגרום לתסמינים שונים, עליהם נדבר במאמר זה.

הצטרפו לווצאפ של אגוגו!

ותקבלו עדכונים ישירות לנייד.

לחצו להצטרפות
מודעה

האשלגן הוא אחד מארבעת האלקטרוליטים העיקריים של הגוף, יחד עם נתרן, מגנזיום וסידן. בהיותו אלקטרוליט, אשלגן עוזר לשמור על מאזן נוזלים תקין בגוף כמו גם לווסת את לחץ הדם. זה גם משחק תפקיד בעיכול חלבונים ופחמימות. בנוסף, מינרל חשוב זה דרוש לכוח שרירים, תפקוד עצבי, עיכול תקין ומערכת לב וכלי דם בריאה.

הכמות היומית המומלצת לאשלגן היא:

  • 3,000 מ"ג ליום לגילאי 1 עד 3
  • 3,800 מ"ג ליום לגילאי 4 עד 8
  • 4,500 מ"ג ליום לגילאי 9 עד 13
  • 4,700 מ"ג ליום לגילאי 14 ומעלה
  • 5,100 מ"ג ליום עבור נשים מניקות.

מחסור באשלגן, הידוע גם בשם היפוקלמיה, הוא המחסור הנפוץ ביותר אצל אנשים הנוטלים תרופות משתנות. שימוש בחלק מהאנטיביוטיקות, שלשולים או הקאות, שימוש יתר במשלשלים, מחלת כליות כרונית, הפרעות אכילה (כגון בולימיה), רמת מגנזיום נמוכה, צריכת אלכוהול עודפת, הזעת יתר ומחסור בחומצה פולית עלולים גם להוביל לרמה נמוכה של אשלגן.

בדיקת דם שגרתית פשוטה יכולה לבדוק את רמת האשלגן שלכם. הטווח הנורמלי הוא בין 3.6 ל-5.2 מילי-מול לליטר (mmol/L). רמת אשלגן בדם נמוכה מ -2.5 מילי-מול/ליטר דורשת טיפול רפואי דחוף. חוסר באשלגן יכול לייצר שורה של תסמינים. עם זאת, מכיוון שלרוב מתעלמים ממחסור בו, זה יכול לגרום לתוצאות הרסניות ולפעמים מסכנות חיים.

להלן 8 סימנים ותסמינים חשובים המעידים על חוסר באשלגן:

1.התכווצויות שרירים

התכווצויות שרירים תכופות, אם במהלך היום או הלילה, הן סימן נפוץ מאוד לחוסר אשלגן. התכווצויות בכפות הרגליים, הרגליים והזרועות הן הנפוצות ביותר.

אשלגן הוא אחד האלקטרוליטים הנמצאים בכל התאים בגוף, כולל תאי שרירים ועצבים. הוא עובד יחד עם נתרן כדי לשמור על המטענים החשמליים של התאים, דבר אשר שולט בהתכווצויות שרירים ותפקודם. כאשר רמתו של מינרל זה נמוכה בגוף, התאים אינם שולחים או מקבלים את האותות חשמליים המתאימים על מנת לשלוט בהתכווצויות שרירים. זה בתורו מגדיל את הסיכוי לסבול מהתכווצויות שרירים תכופות.

ההתכווצויות יכולות להימשך בין מספר שניות עד דקות. כיוון שאובדן נוזלים משמעותי כתוצאה מהזעה מרובה עלול לגרום לרמות נמוכות של אשלגן, חשוב לחדש את רמת האשלגן בגוף לאחר פעילות גופנית. אם אתם חווים כאבים על בסיס קבוע, קבעו תור לרופא.

2.חולשה ונזק לשרירים

רמה נמוכה של אשלגן יכולה להוות השפעה עצומה על בריאות השרירים. זה יכול לפגוע בתפקוד של תאי השריר, כמו גם נזק לשרירים. הדבר מוביל לחולשה עמוקה וקשיות שרירים, כאב ורגישות.

כמו כן, אשלגן נחוץ לריפוי השרירים ברמה התאית. לפיכך, ייתכנו גם עליות בקריעות או מתיחות שרירים עם מעט מאמץ או אפילו ללא מאמץ כלל. אם אתם מרגישים שהשרירים שלכם חלשים ועייפים בלי שום סיבה נראית לעין, אתם צריכים לבדוק את רמת האשלגן שלכם.

3.עייפות כללית

מודעה

עוד סימפטום נפוץ לרמת אשלגן נמוכה הוא תחושה כללית של עייפות. סוג זה של עייפות הוא לא עקב פעילות יתר או עבודה קשה מדי. למעשה, לתחושת העייפות אין סיבה מוסברת.

כל תא בגוף צריך כמות מתאימה של אשלגן על מנת לתפקד, וכמות מספקת של מינרל זה יכולה להשפיע על התפקוד של תאים, כמו גם על תפקוד איברים. לכן, מחסור במינרל זה יכול להוביל לעייפות וחולשה כללית. ייתכן שתצטרכו להתאמץ יותר על מנת לבצע פעילויות יומיומיות רגילות, אם רמת האשלגן שלכם נמוכה. כיוון שעייפות יכולה לנבוע מבעיות בריאותיות, עדיף להתייעץ עם הרופא כדי לברר את הגורם המדויק.

4.תחושות עקצוץ

אשלגן חשוב לבריאות העצבים. רמה נמוכה ממינרל זה יכולה להשפיע על האותות החשמליים העוברים מהעור והשרירים אל חוט השדרה והמוח. זה יכול להוביל לאובדן של תחושה לאורך הגפיים החיצוניות, וכתוצאה מכך תחושות עקצוץ.

בדרך כלל, מבחינים בתחושת עקצוץ זו באצבעות הידיים, אצבעות הרגליים, ידיים, זרועות, כפות הרגליים והרגליים. אשלגן נמוך עשוי גם לתרום להתכווצויות שרירים. אם אתם חווים תחושת עקצוץ בידיים והרגליים, יחד עם סימפטומים אחרים שהוזכרו כאן, קיימת אפשרות גבוהה שאתם סובלים מחוסר אשלגן. בדיקת דם פשוטה יכולה לאשר זאת.

5.דפיקות לב

מחסור באשלגן יכול להשפיע גם על בריאות הלב. זה יכול לגרום לקצב דופק לא סדיר ולדפיקות לב ללא סיבה נראית לעין. אשלגן נמוך יכול לשבש את את ההתכווצויות הקצובות והמתואמות של הלב הנשלטות על ידי דחפים חשמליים.

מצד השני, כמות מספקת של אשלגן בגוף מסייעת בהגנה על הלב מפני מחלות לב, התקפי לב ושבץ. בכל מצב, אם אתם חווים דפיקות לב, חשוב לפנות לרופא. הסיבה שמאחורי דפיקות לב צריכה להיפתר בהקדם האפשרי.

6.בעיות נפשיות או רגשיות

מודעה

אשלגן חשוב לבריאות הנפשית ולתפקוד המוח. הוא עוזר לשמור על מוליכות חשמלית של המוח ואותות העצבים. חוץ מזה, הוא ממלא תפקיד מרכזי בהובלת הסרוטונין, מוליך עצבי שמקדם רגשות של רווחה נפשית ואושר. זו הסיבה שרמה נמוכה של אשלגן יכולה לתרום לבלבול, שינויים במצב הרוח, דיכאון, הלוצינציות והזיות.

מאמר משנת 1992 שפורסם ב-נוירופסיכוביולוגיה דיווח על קשר בין נתרן, מגנזיום ואשלגן בחולים בדיכאון. מחקר אחר משנת 2009 דיווח כי היפוקלמיה יכולה לגרום לדיכאון.

7.עצירות

המינרל אשלגן, חשוב עבור מערכת העיכול, אשר עשויה שרירים חלקים שמתכווצים בקצב בכדי לסייע בעיכול מזון. רמות נמוכות של אשלגן בדם, יכולות לשבש את הפונקציות של השרירים הלא-רצוניים של הקיבה והמעיים. תפקוד תקין של שרירים אלה דרוש עבור העיכול, ספיגה וחילוף חומרים תקינים.

תפקוד לקוי יכול לגרום לעצירות. מלבד עצירות, ייתכנו גם סימפטומים כמו כאב בטן, התכווצויות ונפיחות בבטן. כיוון שעצירות יכולה להיגרם על ידי מספר בעיות, יש לדבר עם הרופא כדי לשלול את האפשרות של מחסור תזונתי כלשהו, כגון אשלגן.

8.לחץ דם גבוה

אשלגן עוזר להרגיע את כלי הדם, וללא מספיק ממנו, הם יכולים להיות מכווצים, דבר אשר גורם ללחץ הדם לעלות. אשלגן גם מאזן את ההשפעות השליליות של הנתרן. כאשר כמות האשלגן נמוכה, איזון הנתרן בגוף מופרע. זה יכול גם להשפיע על לחץ הדם.

מחקר משנת- 2008 שפורסם ב- "האגודה האמריקאית לנפרולוגיה", מדווח כי רמות נמוכות של אשלגן בתזונה יכולות להיות חשובות כמו רמות גבוהות של נתרן, במיוחד בקרב אפרו-אמריקאים הסובלים מלחץ דם גבוה. על פי מחקר זה, הקשר בין אשלגן נמוך, ללחץ דם גבוה נשאר מובהק גם כאשר גיל, גזע וגורמי סיכון קרדיווסקולריים אחרים (כולסטרול גבוה, סוכרת ועישון) נלקחו בחשבון.

מלבד רמת אשלגן נמוכה וצריכת נתרן גבוהה, גורמים רבים אחרים תורמים ללחץ דם גבוה. לפיכך, הכי טוב שהרופא יקבע מה הגורם המדוייק לכך. רמות נמוכות מאוד של אשלגן, לעומת זאת, עלולות לגרום ללחץ דם נמוך והתעלפויות.

באילו מזונות נמצא האשלגן? קראו את המאמר 12 מזונות שהכי עשירים באשלגן.

טיפים לתיקון של חוסר באשלגן

  • הפתרון הטוב ביותר הוא לצרוך מינרל זה מפירות טבעיים. חלק מן המקורות הטובים ביותר הם בננות, אבוקדו, תותים, תפוזים, מנגו, קיווי, משמשים ותמרים.
  • ירקות גבוהים בבטא קרוטן גם מכילים כמות טובה של אשלגן. כמה דוגמאות הן גזר, בטטה, תרד, ברוקולי, מנגולד ופלפלים אדומים.
  • דגים, כגון סרדינים וסלמון, גם מכילים שפע ממינרל זה.
  • בהדרגה, כללו מזונות עשירים באשלגן בתזונתכם בכל יום, עד שאתם מקבלים את הכמות המומלצת. עדיף לא לנסות לפצות על מחסור באשלגן ביום אחד.
  • אם תבחרו לקחת תוסף, תמיד להתייעץ עם רופא קודם.
  • כאשר רמת האשלגן נמוכה, הימנעו מפעילות גופנית ארוכה ומאומצת כדי למנוע אובדן נוסף של אשלגן דרך הזיעה.
  • כדי להילחם ממחסור מינרלי זה, חשוב לטפל בסיבה, כגון שיפור בתזונה, טיפול בשלשול או התייעצות עם רופא אם תרופה היא שורש הבעיה.
  • יותר מדי אשלגן הוא גם לא טוב לבריאות, במיוחד עבור הכליות. אנשים הסובלים מסוכרת או אי ספיקת לב נמצאים בסיכון גבוה יותר לפתח את הבעיה הזו.

הצטרפו למייל של אגוגו!

מודעה

ותקבלו תכנים מיוחדים ישירות למייל.