במידה ואתם רוצים לצרוך חלבון איכותי, זה לא אומר שאתם חייבים להשיג אותו מהחי בלבד. עם תכנון נכון, צמחונים וטבעונים יכולים להשיג את כמות החלבון הדרושה לבניית שרירים מתזונה מהצומח. במאמר זה, נסקור את מקורות החלבון הצמחיים הטובים ביותר לבניית שרירים ונספק טיפים לשילובם בתזונה. למה חלבון חשוב לבניית שרירים? חלבון הוא אבן הבניין העיקרית של השרירים. הוא מורכב מחומצות אמינו, שהגוף משתמש בהן לבנות ולתקן רקמות שריר. כאשר אנו מתאמנים, אנו יוצרים מיקרו-קרעים בשרירים. צריכת חלבון מספקת עוזרת לגוף לתקן ולבנות את השרירים, מה שמוביל להגדלת מסת השריר ולחיזוק. מקורות חלבון צמחיים מעולים 1. קטניות קטניות הן מקור מצוין לחלבון צמחי. הן כוללות: עדשים: 9 גרם חלבון ל-100 גרם שעועית שחורה: 8 גרם חלבון ל-100 גרם חומוס: 7 גרם חלבון ל-100 גרם קטניות מכילות גם סיבים תזונתיים ומינרלים חיוניים כמו ברזל ואבץ. 2. טופו וסויה מוצרי סויה הם עשירים בחלבון ומכילים את כל חומצות האמינו החיוניות: טופו : 8 גרם חלבון ל-100 גרם טמפה : 19 גרם חלבון ל-100 גרם חלב סויה : 3 גרם חלבון ל-100 מ"ל 3. קינואה קינואה היא סוג של פסאדו דגן שעשיר בחלבון, המכיל את כל חומצות האמינו החיוניות. היא מספקת כ-4 גרם חלבון ל-100 גרם כשהיא מבושלת. 4. אגוזים וזרעים אגוזים וזרעים הם מקור טוב לחלבון ושומנים בריאים: שקדים : 21 גרם חלבון ל-100 גרם ז