האפרסמון, המכונה לעתים קרובות “פרי האלים”, אינו רק פרי מתוק וטעים, אלא גם מעצמה של יתרונות תזונתיים. הפרי הכתום הזה, עם הטעם דמוי הדבש שלו, עמוס בוויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון. במאמר זה נתעמק במגוון היתרונות הבריאותיים שהאפרסמונים מציעים ומדוע הם צריכים להיות חלק מהתזונה שלכם.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
הערכים התזונתיים של האפרסמון
לפני שנחקור את היתרונות הבריאותיים, בואו נפרט מהם הערכים התזונתיים הבולטים של אפרסמון בגודל בינוני (כ-100 גרם):
- קלוריות: 70
- סיבים: 3.6 גרם
- ויטמין A: כ-55% מהתצרוכת היומית המומלצת
- ויטמין C: כ-21% מהתי”מ
- מנגן: 30% מהתי”מ
בנוסף, האפרסמון מקור טוב לויטמינים E ו-B6, אשלגן ונחושת.
היתרונות הבריאותיים של האפרסמון
1.חיזוק המערכת החיסונית
האפרסמון עשיר בויטמין C, הממלא תפקיד מכריע בשיפור תפקוד מערכת החיסון. ויטמין זה חיוני למלחמה בזיהומים ולשמירה על הבריאות הכללית.
2.קידום ראייה טובה יותר
הרמות הגבוהות של ויטמין A ונוגדי חמצון כמו לוטאין וזאקסנטין באפרסמון מועילים לבריאות העיניים. הם מסייעים בהגנה מפני ניוון מקולרי הקשור לגיל וקטרקט.
3.סיוע לבריאות מערכת העיכול
הודות לכמות המשמעותית של סיבים, אפרסמון יכול לעזור לווסת את תנועות המעיים ולמנוע עצירות. הסיבים חיוניים גם לשמירה על מיקרוביום בריא במעיים.
4.תמיכה בבריאות הלב
אפרסמון מכיל נוגדי חמצון פלבנואידים כמו קוורצטין וקאמפרול, אשר נקשרו להפחתת הסיכון למחלות לב. הסיבים באפרסמון מסייעים גם בהורדת רמות הכולסטרול.
5.תכונות אנטי דלקתיות
דלקת כרונית היא השורש של מחלות רבות. נוגדי החמצון באפרסמון, כולל ויטמין C ומנגן, מסייעים במאבק בלחץ חמצוני ומפחיתים דלקות.
6.שמירה על המשקל
בהיותו דל בקלוריות אך עתיר בסיבים, אפרסמון הוא פרי מצוין לניהול המשקל שלנו. הם עוזרים לנו להרגיש שובע זמן רב יותר, ומפחיתים את הסבירות לאכילת יתר.
כיצד לשלב אפרסמונים בתזונה
אפרסמון הוא פרי רב תכליתי וניתן ליהנות ממנו בדרכים שונות:
- טריים: אכלו אותם כחטיף מתוק או הוסיפו אותם לסלטים לטוויסט מרענן.
- שייקים: ערבבו אותם עם פירות אחרים למשקה עמוס בחומרים מזינים.
- אפייה: השתמשו בהם במאפינס, עוגות או לחם לטעם מתוק טבעי.
- משומרים: מכינים ריבת אפרסמון או צ’אטני כממרח טעים.
לסיכום, סאפרסמונים הם יותר מסתם פירות טעימים, הם צרור של יתרונות בריאותיים. שילובם בתזונה יכול לתרום לשיפור העיכול, בריאות הלב, תפקוד מערכת החיסון ועוד הרבה יותר. כשאתם נהנים מהטעם העסיסי של האפרסמון, זכרו שאתם גם מזינים את הגוף שלכם בחומרים מזינים חיוניים.
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל