המיקרוגלים חוללו מהפכה בדרך שבה אנו מבשלים, מחממים ומפשירים את האוכל שלנו. הם מאוד שימושיים, אבל יש מזונות ופריטים שלא כדאי להכניס למיקרוגל. גללו למטה כדי לקרוא.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
1.רדידי אלומיניום וכלי מתכת
חומרים שעשויים ממתכת עלולים לגרום לשריפה במיקרוגל. הגלים האלקטרומגנטיים עלולים לגרום לניצוץ. אם אתם רוצים לחמם אוכל, שימו אותו בכלי המתאים לשימוש במיקרוגל.
2.מיכלי פלסטיק שאינם מסומנים כעמידים למיקרוגל
כלים אלו עלולים להמיס או לשחרר כימיקלים מזיקים למזון שאנו מחממים.
3.ביצים שלמות
ביצים, עם הקליפה או בלי, עלולות להתפוצץ בגלל האדים הפנימיים שמטצברים.
4.ענבים
הם עלולים להצית ולגרום לשריפה בשל ריכוז אלקטרוליטים.
5.פלפלים חריפים
מיקרוגל יכול לשחרר קפסאיצין, הכימיקל שהופך את הפלפלים לחריפים, דבר שעלול לגרום לגיריוי בעיניים והגרון.
6.מזונות מסוימים עם קליפה
מזונות עם קליפה, כמו תפוחי אדמה, נקניקיות ועגבניות: העור או הקליפה יכולים לאטום את המזון, דבר שעלול לגרום למזון להתפוצץ עקב הצטברות אדים.
7.כלי קלקר
כלים שעשויים מקלקר יכולים להמיס ועלולים לשחרר כימיקלים מזיקים.
8.פירות יבשים
פירות יבשים עלולים להתלקח במיקרוגל.
9.ירקות מסוימים
ירקות מסוימים, כמו תרד, או אפונה, עלולים לגרום לניצוצות בשל תכולת המינרלים שלהם.
10.בשרים מעובדים
הם יכולים גם לגרום להצתה בגלל המינרלים שהם מכילים, כמו ברזל ומגנזיום.
11.חלב אם או פורמולה לתינוק
חימום במיקרוגל עלול לגרום לחימום לא אחיד, וליצור נקודות חמות שעלולות לשרוף את הפה של התינוק.
עצות בטיחות:
- השתמשו תמיד במיכלים המתאימים למיקרוגל.
- אם אינכם בטוחים לגבי חימום במיקרוגל של מזון או פריט ספציפי, עיינו במדריך למיקרוגל או בצעו חיפוש באינטרנט.
- כאשר מחממים מזון, עוצרים ומערבבים באמצע כדי להבטיח חימום אחיד.
- היזהרו בעת הסרת פריטים, מכיוון שהם עשויים להיות הרבה יותר חמים ממה שהם נראים.
- ודאו שהמיקרוגל שלכם נקי ובמצב תקין כדי למנוע תאונות.
הצמד המושלם לאכילה בריאה וירידה במשקל!
הספרים הדיגיטליים של אגוגו
חדש באגוגו! צ'אט עם בינה!
בינה יכולה לענות על כל שאלה בנושא בריאות. להכין תפריטים, מתכונים, לנתח מסמכים רפואיים, לאבחן בעיות, ועוד.
לחצו כאןהצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל