5 דברים שקורים לגוף כשאנחנו מפסיקים לאכול בשר

5 דברים שקורים לגוף כשאנחנו מפסיקים לאכול בשר

Avatar of אגוגו
אגוגו

אנשים מפסיקים לאכול בשר מכל מיני סיבות, כדי להוריד במשקל, להרגיש יותר אנרגטיים, להפחית את הסיכוי למחלות לב, להפחית את מספר הכדורים שהם לוקחים ועוד. קראו על היתרונות שאתם יכולים לקבל כאשר תבססו את התזונה שלכם על הצומח.

1.הפחתת רמת החומציות בגוף

נמצא קשר בין בשר, מוצרי חלב ומזונות מעובדים לחומציות יתר בגוף. התסמינים לחומציות יכולים להתבטא בכאבי ראש, עייפות, ערפול חושי ובחילות. תזונה עשירה במזונות “בסיסיים” מהצומח, מאזנים את החומציות בגוף, כמו פירות וירקות, נבטים, קטניות, שקדים ומוצרי סויה מסוימים.

הצטרפו לאגוגופון!

ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!

2.הורדת רמת הדלקתיות בגוף

אם אתם אוכלים בשר, גבינה ומוצרי מזון מעובדים, הסיכוי לחוות דלקת בגוף עולה. בעוד שדלקת קצרה (כמו לאחר פציעה) זה דבר נורמלי ואף נחוץ, דלקת הנמשכת מספר חודשים או שנים, היא לא! דלקתיות כרונית קשורה להתפתחות טרשת עורקים, התקפי לב, שבץ, סוכרת ולמחלות אוטואימוניות.

תזונה המתבססת על הצומח היא באופן טבעי אנטי-דלקתית, מפני שהיא עשירה בסיבים, נוגדי חמצון ופיטוכימיקלים אחרים, והיא מכילה רמה נמוכה של רכיבים הגורמים לדלקות כמו שומן רווי ואנדוטוקסינים (רעלנים המשוחררים מבקטריות אשר מקורן בדרך כלל מעולם החי). מחקרים הראו כי אנשים המורגלים בתזונה צמחונית יכולים להפחית בצורה דרמטית את רמת החלבון מגיב C, המשמש כאינדיקטור של רמת הדלקתיות בגוף.

3.ירידה ברמת הכולסטרול בדם

רמה גבוהה של כולסטרול בדם הוא גורם מרכזי להתקפי לב ושבץ, שניהם גורמי המוות אולי הנפוצים ביותר. השומן הרווי, אשר בדרך כלל נמצא בבשר, עוף, גבינה ומוצרים אחרים מהחי הוא אחד הגורמים לעלייה של רמת הכולסטרול בדם. הכולסטרול במזון שלנו, גם משחק כאן תפקיד.

מחקרים הראו בעבר בעקביות כי תזונה המבוססת על מזונות מהצומח הפחיתה את רמת הכולסטרול בדם עד 35 אחוזים. במקרים רבים, הירידה אף זהה לירידה המתלוות לטיפול תרופתי, אך עם תופעות לוואי חיוביות!

למזונות מהצומח יש נטייה לסייע לנו בהפחתת הכולסטרול, הודות לתכולה נמוכה של שומן רווי ואי-נוכחות של כולסטרול. בנוסף, מזונות צמחיים עשירים בסיבים, המסייעים גם הם להפחתת רמת הכולסטרול.

4.עלייה ברמת הבקטריות הטובות במערכת העיכול

אנשים המתחילים באורך חיים המתבסס על תזונה מהצומח עלולים לחוות בטן נפוחה וגזים, הדבר מתרחש עקב צריכה רבה של סיבים (דרך פירות, ירקות, שעועית ודגנים מלאים). כדי להימנע מתופעת לוואי זו, מומלץ לעבור לתזונה זו בהדרגה ולאט ולאט להעלות את צריכת הסיבים.

טריליוני המיקרואורגניזמים החיים בגופנו, הכרחיים לבריאות הכללית שלנו. לא רק שהם מסייעים לנו בעיכול המזון, אלא גם בייצור רכיבים מזינים חשובים, חיזוק המערכת החיסונית, כיבוי והפעלה של גנים, שמירה על בריאות הרקמות והגנה מפני סרטן. מחקרים הראו גם כי חוסר בהם עלול להוביל להשמנה, סוכרת, טרשת עורקים, מחלות אוטואימוניות, מחלות מעי דלקתיות ומחלות כבד.

מזונות מהצומח מסייעים בהיווצרות מיקרואורגניזמים בריאים במעיים. הסיבים במזונות אלו מקדמים את התפתחות הבקטריות הידידותיות במעיים. מצד שני, מזונות דלים בסיבים כמו מוצרי חלב, ביצים ובשר יכולים לגרום לצמיחה של בקטריות הגורמות למחלות. מחקרים הראו כי אוכלי-כל הצורכים כולין קרניטין (הנמצאים בבשר, עוף, פירות ים, ביצים ומוצרי חלב), גורמים לייצור חומר על ידי הבקטריות המומר בכבד לרכיב רעיל הנקרא TMAO המוביל להחמרת הפלאק בכלי הדם והגברת הסיכון להתקפי לב ושבץ.

5.הפחתה דרמטית בסיכון לסוכרת סוג 2

הסוכרת היא מחלה שכיחה מאוד הנמצאת בעלייה מתמדת בשנים האחרונות. מחקרים הראו כי חלבון מהחי, במיוחד בשר אדום ובשר מעובד, מגביר את הסיכוי לסוכרת סוג 2.

למה בשר עלול להעלות את הסיכון לסוכרת? מספר סיבות: שומן מן החי, ברזל (הם) מן החי וחומרים משמרים בבשר המכילים חנקן, אשר נמצאו כגורמים לנזק לתאי הלבלב, מחמירים דלקות, גורמים לעלייה במשקל ופוגמים בדרך בה פועל האינסולין שלנו.

הצטרפו לדיוור של אגוגו

ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל