כמה טיפים לפני שנכנס כיפור – היום שבו כולנו יכולים לעשות ניקיון נפשי, פיזי וגופני!
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
1.מומלץ יומיים לפני להפחית קפאין.
2. מלח (נתרן).
3.הארוחה צריכה לשלב פחמימות, חלבונים, שומנים וירקות.
- פחמימות – רצוי בעלות ערך גליקמי נמוך כמו דגנים מלאים וקטניות: אורז בסמטי, בטטה, בורגול, פסטה, גרגירי חומוס, עדשים.. הפחמימות יתרמו לשובע בחלקו הראשון של הצום.
- חלבונים – עוף, דגים ובשר. בשר אדום מתפרק ומתעכל לאט יותר מעוף ודגים ולכן מומלץ לשלב ממנו יותר בארוחה.
- ירקות – מבושלים או חיים – מכילים סיבים תזונתיים שמסייעים לעיכול איטי יותר ושהות ממושכת בקיבה וגם עוזרים לתחושת השובע. הסיבים התזונתיים נשמרים גם בירקות מבושלים.
- שומן – השומן הקיים בבישול, שמן בתיבול, טחינה, אגוזים ושקדים לסוגיהם. השומן משהה את האוכל בקיבה ויעזור לשובע לחלק השני של הצום.
4.לאורך היום לפני הצום מומלץ לאכול ארוחות קלות.
5.לשתות רק מים עם האוכל ולהימנע משתיה מוגזת ומיצים.
6. קינוח – אם אפשר לוותר אז כדאי.
מה עושים בצאת הצום?
לפתוח בכוס מים (לא קרים ולא חמים מדי) ולשלב תה עם עוגיה או פרי להחזיר נוזלים וסוכר לגוף.
לאחר 20 דקות, אחרי שהתאוששנו, מומלץ לאכול ארוחה קלה כמו מרק עם קטניות או ארוחה חמה קלה – אורז עם דג או ארוחה קלה חלבית – לחם עם גבינות וירקות.
לאכול לאט ולשלב מים להחזיר נוזלים לגוף.
שיהיה צום קל וגמר חתימה טובה!
אביה בן אליאב היא דיאטנית קלינית, מאמנת כושר ומנחה סדנאות. לאתר של אביה.
- מייל: [email protected]
חדש באגוגו! צ'אט עם בינה!
בינה יכולה לענות על כל שאלה בנושא בריאות. להכין תפריטים, מתכונים, לנתח מסמכים רפואיים, לאבחן בעיות, ועוד.
לחצו כאןהצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל