אם אתם מרגישים שאתם תמיד רעבים, שימו לב שאתם בוחרים במזונות שיכולים לסייע לכם להרגיש שובע לאורך זמן ממושך יותר.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
בדרך כלל נשתוקק למזונות מתוקים, אבל אלה לא ישאירו אותנו שבעים לאורך זמן. בחרו במזונות המכילים חלבון וסיבים, הם גם מפחיתים את הרעב וגם מגבירים את השובע לאחר ארוחה.
בחרו תמיד יותר ממרכיב מזון אחד, כלומר אכלו לדוגמה קטניות שהן פחמימות בריאות, יחד עם סיבים (סלט ירקות) וחלבונים.
אכלו חלבון רזה
לפעמים הסיבה לכך שאנחנו רעבים בין הארוחות היא שלא אכלנו מספיק חלבון. אכילת חלבון מסייעת לנו לשמור על שובע ממושך יותר לאורך היום.
לגוף לוקח יותר זמן לעכל את החלבון. המזונות הבאים יכולים להיות בחירה טובה: דגים, חזה עוף, הודו, בשר בקר רזה, יוגורט יווני, ביצים, קטניות כמו שעועית, חומוס, אדממה. קראו על עוד מזונות במאמר 16 מזונות שהכי עשירים בחלבון
אכלו מזונות עשירים בסיבים
סיבים הם מרכיב המגיע ממזונות צמחיים שהגוף שלנו לא מעכל. הסיבים עוזרים להוסיף נפח לארוחות, ממלאים את הבטן ומאטים את העיכול, דבר התורם לתחושת מלאות מתמשכת. הסיבים משביעים, וידועים כמסייעים בתהליך הירידה במשקל.
מזונות עשירים בסיבים לדוגמה הם: אגס, אבוקדו, גרגירי חומוס, ברוקולי, פופקורן, תאנים, ארטישוק, אפונה. להרחבת הקריאה כנסו למאמר 20 מאכלים הכי עשירים בסיבים
אכלו פחמימות מורכבות
פחמימות פשוטות (לדוגמה כל מזון שעשוי מקמח לבן), הן פחמימות שעברו עיבוד והוצאו מהם כל הסיבים והם מכילים כמעט נטו פחמימות פשוטות. בחרו במקום במזונות המכילים פחמימות מורכבות – כמו דגנים מלאים, שעועית וירקות ירוקים.
אפשרות מצוינת נוספת לגרום לתחושת שובע היא לאכול את הארוחות עם ירקות (סלט). הדבר יגביר את הנפח של הארוחה, יעשיר אותה בסיבים ובכך יאריך את הזמן שנרגיש שבעים. הרחיבו את הקריאה במאמר פשוטות או מורכבות: מדריך לאכילת פחמימות
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל