אם נמאס לכם לבחור בצורה אוטומטית מקורות חלבון כמו ביצים, חזה עוף, טונה וקוטג’, דעו לכם שיש עוד הרבה אפשרויות מעניינות לחלבונים.
1.פסטה
מה פסטה זה לא פחמימות? לא רק. למעשה כוס פסטה מבושלת מקמח מלא מכילה 7.6 גרם חלבון לכוס. ורוב הסיכויים שכמות כזאת של פסטה לא תספיק לכם, אז תגיעו לשתי כוסות שהם כ-15 גרם חלבון.
נכון, החלבון בפסטה הוא לא חלבון מלא, אבל אפשר לתקן זאת בקלות באמצעות הוספת המזון הבא ברשימה.
100 גרם מכילים 5.3 גרם חלבון
2.אפונה
אפונה היא מקור חלבון טבעי נהדר. היא טעימה, עשירה בחלבון ומאוד נוחה לשימוש, אפשר להוסיף אותה למנות שונות.
חצי כוס אפונה מכילה 4 גרם חלבון, 100 גרם אפונה מכילה 5 גרם חלבון.
3.פרמזן רג’יאנו
גבינת פרמזן מספקת כמויות גדולות של חלבונים באיכות גבוהה, בעלי ערך ביולוגי גבוה, מכיוון שהיא מכילה ריכוז גבוה של כל חומצות האמינו החיוניות. ומכיוון שהיא מכילה את כל חומצות האמינו החיוניות, הגבינה נחשבת לחלבון מלא.
1/4 כוס פרמז’ן מכילה – 9 גרם חלבון. 100 גרם יכילו 38.5 גרם חלבון.
4.תרד
תרד הוא אחד מהעלים שהכי כדאי לנו לאכול. מלבד פולאט וברזל לתרד יש גם חלבון.
כוס אחת (25 גרם) מכילה 0.7 גרם חלבון. 100 גרם תרד מכילים 2.9 גרם חלבון.
5.גרעיני דלעת
לגרעיני דלעת יתרונות רבים, הם מקור עשיר לחלבון, חומצות שומן בלתי רוויות, ויטמינים ומינרלים המפחיתים את גורמי הסיכון למחלות כרוניות.
מנה של 28 גרם זרעי דלעת מכילים 7 גרם חלבון. 100 גרם מכילים 21 גרם חלבון.
6.קינואה
כוס אחת מבושלת מספקת כ-8 גרם חלבון ו-5 גרם סיבים. בניגוד לחלבונים מן הצומח, הקינואה היא חלבון מלא, כלומר היא מכילה את כל תשע חומצות האמינו החיוניות שגופנו אינו יכול ליצור בעצמו.
100 גרם קינואה מבושלת – 4.4 גרם חלבון.
7.אדממה (פולי סויה)
שלא כמו רוב החלבונים הצמחיים, אדממה מספקת את כל חומצות האמינו החיוניות שהגוף שלנו צריך, כלומר מקור לחלבון איכותי.
אדממה מכיל בסביבות 18.4 גרם חלבון, שזו כמות הגונה למזון צמחי. זהו גם מקור חלבון איכותי, המספק את כל חומצות האמינו החיוניות.
1 כוס אדממה מבושלת מכילה 22 גרם חלבון, 100 גרם אדממה 12.4 גרם חלבון.
8.שיבולת שועל
ההרכב התזונתי של שיבולת שועל מאוזן היטב. הם מקור טוב לפחמימות וסיבים, כולל הסיב החזק בטא גלוקן. הם גם מקור טוב לחלבון איכותי, עם איזון טוב של חומצות אמינו חיוניות.
1 כוס מבושלת מכילה 6 גרם חלבון, 100 גרם מבושלים מכילים 2.5 גרם חלבון.
9.עדשים
כאשר משווים אותם לקטניות אחרות, העדשים הן מספר 2 בחלבון (פולי הסויה זוכים למקום הראשון). בשילוב עם דגנים מלאים, כמו אורז חום, הם יכולים לתת לנו את אותה איכות חלבון כמו בשר. אפילו יותר בריאה ללב שלנו.
1 כוס עדשים מבושלות מכילה 17.9 גרם חלבון, 100 גרם מכילים 9 גרם חלבון.
10.גרגירי חומוס
גרגירי חומוס נחשבים לחלבון איכותי מכיוון שהם מכילים כמעט את כל תשע חומצות האמינו החיוניות.
1 כוס מבושלת מכילה 14.5 גרם חלבון, 100 גרם מבושל 8.9 גרם חלבון.
11.שעועית
שעועית עשירה בסיבים ומקור מצוין לחלבון. מנה אחת (חצי כוס מבושלת) של שעועית מספקת כ-9 גרם חלבון, זהה לאונקיה אחת של בשר. שעועית גם שומרת עלינו שבעים לאורך זמן, מכיוון שהיא עשירה בסיבים.
1 כוס מבושלת מכילה 18 גרם חלבון. 100 גרם מבושלים מכילים 9.7 גרם חלבון.