פעם מזונות בקופסאות שימורים הצילו אנשים מפני רעב, אך כיום שימורים נחשבים למזיקים וזה לא מדויק.
למרות שחלק מהמאכלים המשומרים אינם בריאים, רבים אחרים עשירים בחומרים מזינים. ישנם סוגים מסוימים של מזונות משומרים שאפילו בריאים יותר מגרסתם הטריה, על פי מספר הולך וגדל של מחקרים שכבר נערכו.
הצטרפו לאגוגופון!
ותקבלו תכנים בחינם ישירות לווצאפ!
המשיכו לקרוא על מנת ללמוד עליהם פרטים נוספים, ואילו סוגים של מזונות בשימורים עשירים מבחינה תזונתית.
1.עגבניות משומרות
הכי טרי, כן ייטב? זה לא המקרה עם עגבניות משומרות. בהשוואה לעגבניות טריות עגבניות משומרות מכילות פי 3 מכמות הברזל והסידן. (1)
יתר על כן, תהליך השימור מפעיל את הליקופן, נוגד החמצון שבעגבניות, והופך אותו להרבה יותר קל לספיגה. הליקופן הוכח כמפחית את הסיכון למחלות לב וכלי דם, התנוונות מקולרית, סרטן הערמונית ובעיות רפואיות אחרות. (2)
לעומת זאת, בעגבניות המשומרות יש פחות ויטמין סי וסיבים, מהכמות שישנה בעגבניות טריות.
כך או כך, שימורי עגבניות יחסכו לכם זמן, ויגדילו את צריכת נוגדי החמצון שלכם.
2.שימורי דלעת
אם אי פעם קילפתם, קצצתם או חתכתם דלעת, אתם יודעים כמה זה מסובך וגוזל זמן.
דלעת משומרת אינה דורשת עבודה ומכילה חומרים מזינים רבים כולל ויטמינים A, C, E ו-K, סיבים תזונתיים, מגנזיום, אשלגן וחלבון.
כוס דלעת משומרת מכילה 7.1 גרם סיבים תזונתיים, 505 מיליגרם אשלגן, ו -56 מיליגרם מגנזיום.(3) בנוסף הדלעת עונה על הכמות היומית המומלצת לויטמין אי ומסייעת בשיפור הראייה.
דלעת משומרת מעודדת ירידה במשקל מכיוון שהיא דלה בקלוריות ובשומן. תוכלו להשתמש בדלעת משומרת במרקים, מאפים, שיבולת שועל ואפילו שייקים. אפשר לערבב מחית דלעת משומרת עם מחית תפוחים בכדי להכין חטיף מהיר ועשיר בחומרים מזינים.
3.שימורי שעועית שחורה
אחד המזונות המשומרים הרב-גוניים ביותר שישנם – שעועית שחורה מהווה תוספת נהדרת לתפריט אם אתם מנסים למלא אותו בסיבים וחלבונים. כוס שעועית שחורה משומרת מציעה חצי מהכמות היומית המומלצת לסיבים תזונתיים.
שעועית שחורה משומרת שופעת גם במגנזיום, חומצה פולית ונוגדי חמצון חזקים. למעשה מאה גרם שעועית שחורה משומרת מכילה פי עשרה מכמות נוגדי החמצון מאותו גודל מנה של תפוזים, למשל (4).
4.שימורי גרגירי חומוס
גרגירי חומוס משומרים הם מרכיב מצוין ובריא במיוחד בתבשילים, במרקים ובסלטים.
הם מכילים כ-10 גרם סיבים ו-11 גרם חלבון בכוס אחת של גרגירי חומוס משומרים. הקפידו לשטוף ולסנן אותם היטב כדי להפטר מהנתרן.
מלבד חלבון וסיבים תזונתיים, גרגירי חומוס משומרים מכילים גם ברזל, סידן, ויטמין סי, אשלגן וויטמין איי. וכל זאת, כאשר כמות הקלוריות מתונה ויכולה לקדם ירידה במשקל.
5.שימורי חלב קוקוס
חלב קוקוס משומר הוא פופולרי מתמיד וגם משמש במקום חלב רגיל בהרבה מתכונים, כולל רטבים ומוצרי אפיה. בהשוואה לחלב קוקוס בקירור, חלב קוקוס משומר הוא בעל מרקם שמנתי ועבה יותר ועשיר בשומן.
כוס חלב קוקוס גולמי משומר, מכילה 4.57 גרם חלבון, 41 מ”ג סידן, 104 מ”ג מגנזיום, ו 497 מ”ג אשלגן. חלב קוקוס משומר עשוי לסייע בירידה במשקל, חיזוק מערכת החיסון ושמירה על לב בריא.
6.סלק משומר
ניסיתם פעם לטעום סלק משומר? הוא מהווה תוספת מושלמת לסלטים ולמרקים. סלק משומר מכיל כמעט את אותו ערך תזונתי כמו סלק טרי.
כוס סלק משומר מציעה 14% מהצריכה היומית המומלצת של חומצה פולית ו -4% של אשלגן וזרחן. (5) סלק משומר דל ביותר בקלוריות, שומן וכולסטרול.
7.שימורי תירס
בעוד שתירס טרי – בין אם מבושל או צלוי – נראה כאופציה בריאה יותר מגרסתו המשומרת, למעשה תוכלו לקבלו ממנו הרבה סיבים תזונתיים. כוס תירס משומר מספקת כמעט ארבעה גרם סיבים.
מערבבים אותו עם שעועית שחורה משומרת ומגישים לארוחת ערב יחד עם אורז חום כדי לשפר את צריכת הסיבים והחלבון. ניתן גם להשתמש בתירס משומר בסלטים אך לשטוף אותו היטב בכדי להוריד את המלח.
8.שימורי פלפל שיפקה
שימורי שיפקה ידועים בטעמם החזק והם משמשים במגוון ארוחות.
הם מכילים גם פיטוכימיקלים וויטמין C לחיזוק מערכת החיסון. יתרונות בריאותיים אחרים כוללים שיפור בריאות הלב, שיפור מצב הרוח, מניעת מחסור בברזל וניהול רמות הסוכר בדם.
הבעיה עם פלפלי שיפקה, היא שהם עשויים להכיל סידן כלוריד, מה שהופך אותם לבעלי טעם כבוש. אמנם פלפל השיפקה אינו חריף כמו הצ’ילי האדום למשל, אך עדיין יש לאכול ממנו במתינות – במיוחד אם יש לכם בעיות עיכול.
9.שימורי לבבות ארטישוק
הרבה פעמים לבבות ארטישוק, בין אם טריים או בשימורים זוכים לעיתים ליחס מתעלם. אך לבבות ארטישוק מציעים פרופיל תזונתי מדהים. פחית לבבות ארטישוק מכילה 6 גרם סיבים (24% מהתצרוכת היומית המומלצת) ו-9 גרם של חלבון.
בנוסף, הם מכילים גם מגוון ויטמינים ומינרלים, כולל ויטמין C, זרחן, מגנזיום ויטמין A, אשלגן, ברזל וסידן.
ללבבות ארטישוק יש ערך קלורי נמוך והם אידיאליים לאנשים שמנסים לרדת או לשמור על המשקל. תוכלו להשתמש בשימורי לבבות ארטישוק בסלטים, פסטה, תבשילים, או אפילו במרק ירקות.
10.שימורי אננס במיץ
אננס טרי או משומר הוא דרך טעימה לרסן את החשק למתוק. רק וודאו שאתם רוכשים אננס משומר במיץ, ולא בסירופ. אננס בסירופ מלא בהמון סוכר ואילו אננס משומר במיץ ידוע בזכות ערכו התזונתי הגבוה.
אננס המשומר במיץ מכיל כמעט 60% ויטמין C כמו אננס טרי, ומספק כ- 28% מהצריכה היומית המומלצת. (7)
אננס עוזר להפחית משמעותית את הסיכון למחלות לב, לחזק את מערכת החיסון, לשפר את בריאות העצמות ולשמור על בריאות העיניים.
11.שימורי מרקים דלי נתרן
מרקים משומרים קיבלו מוניטין ממש רע בימינו, אך לא כולם יודעים שישנן אפשרויות דלות נתרן, שיכולות להיות טובות. חשוב גם לבחור במרקי ירקות כדי למנוע תוספת נתרן ושומן.
שימורי מרקים דלי נתרן המכילים ירקות עשויים להכיל ערך תזונתי רב. קראו את התוויות כדי לוודא שאתם קונים את הגרסה הבריאה ביותר. אם אתם רואים מילים שאי אפשר אפילו לבטא – השאירו את זה על המדף.
12.שימורי משמש
למשמשים יש עונה קצרה מאוד כך שיש שתי אפשרויות ליהנות מהם: ניתן להקפיא או לשמר אותם.
בעוד שמשמשים קפואים בעלי ערך תזונתי דומה לזה של משמשים טריים, גם גרסת השימורים שופעת חומרים מזינים.
משמשים משומרים עשירים בסיבים תזונתיים, כמו גם ויטמינים איי ו-סי, ודלים בנתרן, כולסטרול, שומן רווי וקלוריות. הם טעימים להפליא ותוכלו לנשנש אותם או להוסיף לקערת היוגורט שלכם. תוכלו גם להשתמש במשמשים משומרים במאפים.
השורה התחתונה
שימורי מזון אינם מתכלים, נוחים לשימוש וידידותיים לתקציב. לא רק שהם עוזרים לנו לחסוך זמן במטבח, אלא שהם גם מזינים.
בנוסף, הם בדרך כלל זולים יותר מאשר גרסתם הטריה, במיוחד בחודשי החורף. שלא לדבר על כך שתוכלו להתחיל להכין שימורים בבית בעצמכם. חלק מהשימורים יכולים להחזיק מעמד עד 18 שנה וחצי, האין זה נהדר?
מקורות למאמר
[mks_toggle title=”הפניות ומחקרים” state=”close “]
1.https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26238481/
2.https://www.fda.gov/food/consumers/advice-about-eating-fish
3.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3335257/
4.https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/2012/06/21/ask-the-expert-healthy-fats/
[/mks_toggle]
הצטרפו לדיוור של אגוגו
ותקבלו תוכן בלעדי ישירות למייל